URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Iunie 2014, 23:55

Vicecampionii naţionali la baschet, primiţi acasă cu aplauze şi urale de fanii orădeni (FOTO/VIDEO)

Suporterii echipei de baschet CSM Oradea, în număr de peste 300, s-au dus vineri seară la Arena Antonio Alexe pentru a-şi primi acasă favoriţii, deveniţi joi vicecampioni după înfrângerea suferită în meciul cinci al finalei Ligii Naţionale disputat în deplasare împotriva echipei CSU Asesoft Ploieşti.

După ce au ajuns la sală, aceştia au asistat la o ediţie specială a emisiunii "Divizia locală" a postului Digi24 Oradea, care a avut în prim plan aproape întreg lotul de jucători ai CSM precum şi staff-ul tehnic, în frunte cu managerul Şerban Sere şi antrenorul Cristian Achim.

Încă de la intrarea în sală, transformată temporar în platou de televiziune, baschetbaliştii orădeni au fost aplaudaţi furtunos de suporteri, care au scandat "Pentru noi sunteţi campioni!" şi "Suntem mândri de voi!".

La rândul lor, sportivii i-au aplaudat şi le-au mulţumit fanilor, inclusiv în interviurile date, pentru susţinerea arătată atât în meciurile de acasă cât şi la cele din deplasare.

După ce emisiunea moderată de Nicolae Mihalcea şi transmisă live de Digi24 Oradea s-a încheiat, orădenii s-au fotografiat alături de preferaţii lor, le-au cerut autografe, ba chiar le-au şi dat cadouri de final de sezon. Printre ele s-a numărat şi o mini-cupă de locul I primită de căpitanul William Franklin de la un mic suporter.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Un Bou
Esti atat de prost incat nu ai inteles absolut nimic din ce am spus. Imi este mila de tine, de mata ca te suporta. Retardat imbecil.
Postat 15 Iunie 2014, 22:02 de pentru titel
Alooo provincia...
De ce nu candidezi ma tyty? Chiar esti bou? Nu intelegi ca FC Bihor e ca si desfiintat? Dar pe cat pariu ca nu se face nicio pista de biciclete? Pe cat pariu ca nu mai apar parcuri? Cind faci partyu sa ne anunti, iti trimit si 300 de copii cu varsat intre 5 si 14 ani care joaca la FC Bihor. Poate faci niste sport cu ei. In doi ani ii iei din Pasajul de la Vulturul Negru. Stimabile, in 25 de ani astia, ai tai mi-au facut 50 de km de autostrada. Au inchis 50 de scoli si 100 de spitale. Ia-ai si pupa-i in cur
Postat 15 Iunie 2014, 18:19 de titel
Alooooo, Titel !!!
Stimabile, esti ignorant !!!! Da, tu, Titel. As face party daca cretinii de la FC Bihor ar disparea. All of them. Din banii mei sa se faca parcuri, piste de biciclete, hot spot-uri prin oras. Cine vrea sa finanteze sportul sa o faca. Ca privat. Stimabile, peste tot in lumea asta e asa, numai la noi nu. Asa ca da, bani aruncati aiurea !!!!!
Postat 15 Iunie 2014, 08:50 de tyty
un vis implinit
pentru tyty. FC Bihor nu va mai fi finantata din banii primariei. Adio Liga II. Da-l naibii de sport. Vreau birturi, vreau sensuri giratorii, vreau cafenele, vreau interneturi, vreau alegeri, vreau bani pentru partidele politice, vreau bani pentru parlamentari. M-am saturat de parcuri si sport. Looserii de la polo au pierdut un meci in trei ani. Aia de la baschet sunt finalistii cupei si campionatului. Cu putin talent aveam si echipa de fotbal de prima liga. Da chiar. Poate scrieti si voi dupa trei zile ca s-a desfiintat FC Bihor.
Postat 14 Iunie 2014, 18:51 de titel
bani aruncati aiurea
Bani aruncati aiurea de primarie !!!! Banul public trebuie folosit altfel, sportul trebuie sa fie privat, cine vrea sa investeasca nu are decat. Din banii mei nu vreau sa fie platiti toti looseri. Valabil si pentru fotbal, basket, polo, etc.
Postat 14 Iunie 2014, 10:24 de tyty
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON