URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Mai 2013, 21:58

Premieră CSM: Baschetbaliştii orădeni au obţinut medaliile de bronz (FOTO / VIDEO)

Echipa orădeană de baschet masculin CSM a realizat joi seară o performanţă unică: a învins Gaz Metan Mediaş, cu scorul de 88-83, în meciul al treilea al finalei mici din Liga Naţională. Ocupând locul III la sfârşitul ediţiei 2012-2013, orădenii au intrat în posesia medaliilor de bronz.

Rezultatul reprezintă cea mai bună performanţă din istoria de 10 ani a clubului. De altfel, în istoria baschetului masculin orădean s-a mai întâlnit doar o singură performanţă de acest gen, în urmă cu 20 de ani, în ediţia 1992-1993, când Dinamo Oradea a cucerit tot medaliile de bronz.

Optimism în tribune

Bolojan.jpgPartida decisivă pentru locul III cu medieşenii a avut loc joi seară, în faţa unui public numeros, peste 2.000 de orădeni, care a umplut până la refuz tribunele Arenei "Antonio Alexe". Printre spectatori s-a numărat chiar şi primarul municipiului, Ilie Bolojan.

Încă dinainte de începerea jocului atmosfera din sală a fost una specială. Suporterii au venit să vadă pentru ultima oară în acest sezon echipa favorită, care le-a creat numeroase satisfacţii de-a lungul campionatului. Toată lumea era încrezătoare că se poate încheia sezonul cu succes, cu un rezultat care să încununeze munca unui an întreg.

CSM a început jocul în formula: Franklin, Maric, Dillon, Pesic şi Ţibîrnă. De partea cealaltă, Gaz Metan Mediaş, a răspuns cu: Shiloh, Mandache, Mitchell, Ivanovic şi Krstanovic.

Meci alert

01 CSM Oradea - Gazmetan Medias bihoreanul_06.jpgPartida a avut un ritm foarte bun încă din start, orădenii fiind cei care au marcat primii şi s-au aflat la conducere în cea mai mare parte a primului sfert, pe care şi l-au adjudecat, cu 28-25.

Sfertul secund nu a fost tocmai reuşit pentru gazde, care au înscris doar 12 puncte în acest interval şi au primit 21. Astfel, la pauza mare, medieşenii aveau 6 puncte avans pe tabela de marcaj, scor 46-40.

Când jocul s-a reluat, susţinută frenetic şi de public, echipa orădeană a revenit spectaculos, a făcut un joc bun şi în următoarele 10 minute a marcat 23 de puncte şi a primit doar 17, astfel că înaintea ultimelor 10 minute CSM conducea cu 63-60.

Având avantajul celor trei puncte, elevii antrenorului Cristian Achim au pornit încrezători în ultimul sfert. Publicul i-a simţit aproape de realizarea unei frumoase performanţe şi i-a încurajat pe sportivi în continuare, chiar din picioare în ultimele două minute.

Jocul a funcţionat foarte bine, astfel că în aceste 10 minute, orădenii şi-au mai trecut în cont 25 de puncte, în timp ce medieşenii au marcat doar 23, astfel că scorul final a fost 88-83. Astfel, la capătul unui joc spectaculos, bine gustat de public, jucătorii de la CSM şi-au adjudecat medaliile de bronz.

Aplaudaţi

La final, întreaga echipă a fost ovaţionată minute în şir de publicul spectator, care a scandat şi aplaudat numele jucătorilor.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de delegatul Federaţiei Române de Baschet, Marius Marinescu, şi doi dintre artizanii performanţei din anii ‘90 ai echipei Dinamo Oradea, Zoli Gelert şi Horia Nicoară.

După ce echipei de pe locul IV, Gaz Metan i s-au înmânat placheta şi diplomele aferente, jucătorii de la CSM au primit medaliile de bronz, diplomele aferente, precum şi trofeul pentru locul III, care a fost înmânat căpitanului Nemanja Maric. A fost momentul când publicul a început să scandeze din nou "CSM! CSM!".

Având în vedere că un jucător de la Gaz Metan, Tudor Dumitrescu, se va retrage din activitatea de baschetbalist după acest sezon şi pentru că el a evoluat, astfel, ultima dată în acest meci, la final, conducerea CSM i-a înmânat acestuia o minge cu autografele jucătorilor.


"Sunt foarte fericit şi această stare o să mă ţină mai mult de o zi de această dată, având în vedere că nu mai am meciuri. Este foarte, foarte frumos. Sunt cu atât mai bucuros cu cât ne-am impus în faţa unei echipe cu adevărat foarte bune şi au demonstrat în seara aceasta de ce erau consideraţi principalii favoriţi la titlu. Sincer, Mediaşul a făcut un meci foarte bun, cel puţin în primele două sferturi. Vreau să felicit toţi jucătorii, au fost fantastici şi mă bucur foarte tare că am întors rezultatul împotriva unei echipe ca Mediaşul. Îi felicit pe toţi băieţii, toţi au avut un sezon foarte bun şi le mulţumesc pentru munca depusă, fiindcă altfel, acest rezultat nu ar fi fost posibil"

tehnicianul Cristian Achim


CSM Oradea - Gaz Metan Mediaş 88 - 83 (28 - 25, 12 - 21, 23 - 14, 25 - 23)

Sala: Arena "Antonio Alexe"
Spectatori: 2000
Arbitri: Laurenţiu Grigoraş, Mircea Şerban, Laszlo Bukuresti
Comisar FRB: Marius Marinescu

Marcatori CSM Oradea: Milos Pesic 18 puncte, Wiliam Edward Franklin 17, Ivan Stefanovic 14, Zarko Comagic 11, Bogdan Şîbîrnă 7, Nemanja Maric 5 şi Silviu Lupusavei 3 puncte.

Principali marcatori Gaz Metan: Deven Mitchell 20 puncte, Kyle Brandon Shiloh 13, Titus Nicoară 13 şi Alexandar Mladenovic 13 puncte.

Baschetbaliştii de la CSM Oradea au luat bronzul şi nu i-a prins nimeni. Vezi cum îi felicită Bihorel pe baschetbaliştii orădeni, pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
?!?!?!
Extraordinar CSM!!! Bravooooooo!!!!
Postat 25 Mai 2013, 10:00 de aaaa
Fortza CSM Oradea!
Felicitari CSM Oradea!
Postat 24 Mai 2013, 13:22 de doggy_c
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON