URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Septembrie 2014, 10:05

Noua echipă CSM U Oradea, prezentată la Teatrul Regina Maria: "Vrem aurul!" (FOTO/VIDEO)

Suporterii orădeni au cunoscut, oficial, noul lot al CSM U Oradea (denumită aşa în urma unui parteneriat cu Clubul Sportiv Universitar), miercuri seară, în sala mare a Teatrului Regina Maria.

După un moment umoristic pus în scenă de actorii Andrian Locovei şi Şerban Borda, MC-ul evenimentului, Victor Mihalcea, i-a invitat în scenă, pe rând, pe jucătorii echipei, iar apoi pe membrii staff-ului tehnic.

Sala plină a Teatrului i-a aplaudat astfel pe tânărul orădean Ştefan Varga (care-l înlocuieşte pe Andrei Ciordaş), pe americanul Marcus Hatten (noul coordonator de joc), "lunetistul" Radovan Markovic, Rareş Paşca, Daniel Popescu, Sergiu Pop, Horia Hora, Daniel Dillon, căpitanul Vujadin Subotic, Ante Krapic, Bogdan Ţîbîrnă, Adrian Guţoaia şi Gary McGhee (noul pivot al orădenilor).

De asemenea, pe scenă au fost chemaţi, în aplauzele suporterilor, membrii staff-ului tehnic: fizioterapeutul Cristian Dan, preparatorul fizic Igor Ranisavljev, noul antrenor secund Milan Mitrovic, adus din Serbia, antrenorul Cristian Achim, care va începe al şaselea sezon alături de CSM Oradea, managerul Şerban Sere şi preşedintele clubului, Florin Birta.

Baschetbaliştii au răspuns unor întrebări mai puţin obişnuite venite din partea prezentatorului. De exemplu, sportivii au fost întrebaţi dacă au sau nu soţii, precum şi dacă le plac fetele din Oradea. Însă, după cum a remarcat şi staff-ul tehnic, cea mai rostită întrebare a fost aceea referitoare la câştigarea campionatului. Sportivii şi-au arătat ambiţia de a se bate din nou pentru titlu, iar managerul Şerban Sere a tranşat-o: "Da, vrem aurul!", în aplauzele publicului.

Ante Krapic şi Adrian Guţoaia, cei doi jucători transferaţi de echipa orădeană de la CSU Asesoft Ploieşti, echipa care a învins Oradea în finala sezonului trecut, au vorbit despre dorinţa lor de a câştiga un trofeu şi cu CSM U Oradea. Componentul naţionalei României, Adrian Guţoaia, i-a amuzat pe cei din sală când, întrebat cum era atmosfera în vestiarul ploieştenilor când veneau la Oradea, a răspuns: "Toată lumea ştia că fanii îl vor înjura pe Burlacu. Noi restul eram relaxaţi".

Aproape toţi cei prezentaţi pe scenă au mulţumit publicului orădean, numindu-l "cel mai bun din ţară". Totodată, jucătorii le-au cerut suporterilor orădeni să-i susţină şi sezonul acesta.

Prezentarea noii echipe CSM U Oradea a fost urmărită din sală şi de viceprimarul Ovidiu Mureşan, de city managerul Eduard Florea, rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, preşedintele Senatului Universităţii, Sorin Curilă, precum şi de decanul Facultăţii de Georgrafie, Turism şi Sport, Alexandru Ilieş.

La eveniment a participat şi primarul Ilie Bolojan, care a urcat pe scenă pentru a mulţumi jucătorilor, staff-ului tehnic, sponsorilor (Gavella, RCS&RDS şi mai nou Distrigaz, Constructorul Sălard şi alţii) şi publicului pentru că, în Oradea, există baschet de calitate, iar echipa are rezultate deosebite.

În cadrul prezentării oficiale a echipei, antrenorul Cristian Achim, originar din Râmnicu-Vâlcea, a recunoscut că are de gând să se mute la Oradea, cu familia. "Antrenorului Cristian Achim îi mulţumesc pentru fidelitatea faţă de Oradea şi mă bucur că va deveni cetăţean al oraşului", a spus şi Ilie Bolojan.

La finalul evenimentului, fanii au urmărit un scurt clip dedicat CSM U Oradea iar apoi s-au fotografiat şi au cerut autografe de la sportivii lor preferaţi. Pe aceştia îi vor vedea la treabă în weekend, la Memorialul Antonio Alexe.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Degeaba vreti aurul, ca Bolojan e un zgarcit !!!
***
Postat 04 Septembrie 2014, 10:15 de WinDos
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON