URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Iunie 2014, 22:20

Încă o şansă la trofeu: CSM a învins Asesoft, în meciul 4 al finalei, cu 87-81 (FOTO/VIDEO)

În faţa propriilor suporteri, echipa orădeană de baschet CSM a reuşit să-i învingă duminică seară pe ploieştenii de la Asesoft în meciul 4 al finalei play-off-ului, cu scorul 87-81.

Cele două echipe sunt acum la egalitate după cele patru meciuri disputate, 2-2, astfel că echipa campioană a acestui sezon se va decide în meciul cinci, care se va juca joi, la Ploieşti. Meciul s-a jucat cu trofeul pe masă, la propriu, lângă oficialii meciului stând, pe o masă, ambele trofee, întrucât dacă Asesoft ar fi câştigat jocul, ar fi devenit campioana sezonului.

Victoria orădenilor n-a fost uşor de obţinut. Primele două sferturi au fost conduse de ploieşteni, 22-26, respectiv 22-27, în timp ce orădenii au reuşit să se impună pe tabelă abia în cea de-a doua repriză, marcând în sfertul trei 26 de puncte şi primind 13, iar în ultimul sfert marcând 17 şi primind 15.

Atmosfera la meci a fost de la un capăt la altul tensionată în rândul suporterilor orădeni, care au acuzat în mai multe rânduri erori de arbitraj, ba chiar au scandat în mai multe rânduri "Hoţii!".

Principalul marcator al orădenilor a fost Titus Nicoară, cu 21 de puncte înscrise, iar al ploieştenilor J. Flowers, cu 17 puncte.

Suporterii orădeni, care au urmărit ultimele minute în picioare, au fost lăudaţi de antrenorul Cristian Achim, care după ce jucătorii s-au retras la vestiare a luat microfonul şi le-a mulţumit acestora pentru susţinere. "Sunt mândru să antrenez în faţa unui asemenea public", a spus acesta în uralele orădenilor.

La conferinţa de presă de după meci, Achim a felicitat din nou publicul, dar şi pe propriii jucători pentru victoria obţinută. "Sunt foarte mândru de băieţii mei. Aceasta este adevărata lor faţă", a spus acesta. Cristian Achim a vorbit despre efortul deosebit pe care jucătorii lui l-au depus, precizând că Vujadin Subotic şi-a revenit remarcabil după crampele musculare cu care s-a confruntat la finalul meciului 3. "L-am întrebat la prânz cum se simte şi dacă va putea juca. Mi-a spus: "Cu siguranţă". E cel mai important meci al sezonului", a explicat antrenorul.

Întrebat ce părere are despre evoluţia lui Bogdan Ţîbîrnă, care în minutele cruciale din ultima repriză a înscris de două ori de sub coş, Achim şi-a lăudat pivotul: "Pe mine nu mă surprinde evoluţia lui, eu ştiu de ce este capabil. A avut şi meciuri mai slabe, dar în această seară ne-a ajutat foarte mult în poate cel mai important moment al meciului".

"Meritam un meci cinci. Mergem la Ploieşti să ne jucăm şansa, dar va trebui să jucăm la o capacitate de 200%", a mai afirmat tehnicianul CSM Oradea, adăugând că deşi CSU Asesoft Ploieşti "este o echipă formidabilă", orădenii au fost, duminică seară, mai buni.

Nu aceeaşi părere a avut-o Vladimir Arnautovic, antrenorul oaspeţilor, care a declarat că Oradea a câştigat pe greşelile făcute de baschetbaliştii de la Asesoft. "Cu tot respectul pentru Oradea, nu ei au câştigat, ci noi am pierdut. Cred că după primele două reprize băieţii mei au considerat că au câştigat şi orădenii au profitat de acest lucru", a precizat acesta, adăugând că în meciul cinci presiunea va fi, cum este normal, pe ambele echipe, însă Asesoft va avea avantajul terenului propriu.

Partida de duminică a fost urmărită din tribune şi de fostul căpitan al CSM Oradea, sârbul Nemanja Maric, care a fost ovaţionat de întreaga sală.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON