URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Iunie 2016, 12:55

Coolest Projects 2016, în IT: Cel mai bun proiect internaţional, câştigat de o orădeancă (FOTO)

Orădenii de la Coder Dojo Oradea au aşezat, din nou, oraşul de pe Criş, pe harta creativităţii digitale europene. O echipă formată din 7 copii cu vârste între 10 şi 15 ani au participat la "Coolest Projects 2016", o competiţie internaţională de proiecte IT pentru copii, organizată anual de organizaţia-mamă Coder Dojo în Dublin. În acest an în concurs au fost înscrise peste 700 de proiecte, la secţiunile "Websites", "Games", "Hardware", "Evolution" şi  "Scratch".

"Orădenii s-au întors cu un binemeritat premiu: "Best International Project", câştigat de Teona Pop, 12 ani. Toate proiectele echipei noastre au fost foarte bine apreciate, jurizarea extrem de serioasă, putem spune că stăm cu mândrie alături de oricare alţi copii din cele 12 ţări prezente acolo. Este al treilea an în care participăm şi ne întoarcem cu premii", arată un comunicat al Coder Dojo, semnat de Rodica Ardelean.

Teona a realizat un website care prezintă lumea "Warrior Cats", o serie de cărţi scrise de Erin Hunter. "Teo ne spunea că a citit 17 dintre acestea, toate în limba engleză, şi aşa a devenit un adevarat fan al personajelor. Site-ul contine 12 pagini HTML, utilizează CSS şi Javascript, iar grafica din logo este una orginală. În final, un simpatic chestionar format din 7 întrebări cu răspunsuri tip "radio-buttons" vă va ajuta să vă găsiţi potrivirea cu unul din cele 5 clanuri de pisici războinice, în funcţie de personalitatea dvs", mai arată informarea Rodicăi Ardelean.

Pe lângă Teona Pop, din echipa orădeană au mai făcut parte Vlad Durdeu (13 ani), Ioana-Cristina Ardelean (15 ani) la categoria Web Design; Elisa Erzse (10 ani), Dioszegi  Zoltan (10 ani) la categoria Scratch; Andreea Brad (13 ani) şi Eusebiu Sasca (15 ani) la categoria Games.

Concursul din Dublin a înregistrat peste 10.000 de vizitatori, sponsorii principali fiind companii din domeniu: Intel, AOL, Microsoft, Symantec, Salesforce, Deloitte, Virgin Media etc.

CoderDojo Oradea face parte dintr-o mişcare internaţională, iniţiată în Irlanda în 2011, prin care copii cu vârste cuprinse între 7 şi 17 ani au posibilitatea să înveţe practic programarea, într-un mediu informal şi gratuit. În Oradea, clubul funcţionează de 2 ani, fiind al treilea centru important din ţară după Timişoara şi Bucureşti.  

Peste 50 de copii participă regulat la sesiunile săptămânale, care au ca principii  de bază învăţarea prin joacă, comunicarea, munca în echipă, încurajarea creativităţii şi a muncii autodidacte. Cursurile se desfăşoară la Oradea Trade Center.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Felicitari!
Succes in continuare!
Postat 26 Iunie 2016, 10:53 de Valhalla-Asgard
DUBLIN BELFAST
DOUBLIN ? Mai da-ma dreaq' Eleno ! Cum poti scrie asa? Mai ales ca sunt si pasaje corecte...
Postat 25 Iunie 2016, 13:29 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON