URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Decembrie 2011, 16:04

Caritate cu rezultate: Doi tineri bolnavi ajutaţi de Leo Black Eagle şi familii nevoiaşe sprijinite de Caritas Eparhial

Caritate cu rezultate: Doi tineri bolnavi ajutaţi de Leo Black Eagle şi familii nevoiaşe sprijinite de Caritas Eparhial În urma campaniei "Ia şi tu Cutia de Crăciun", Caritas Eparhial a împărţit alimente persoanelor şi familiilor nevoiaşe
Caritate cu rezultate: Doi tineri bolnavi ajutaţi de Leo Black Eagle şi familii nevoiaşe sprijinite de Caritas Eparhial Membrii clubului Leo Black Eagle au reuşit să strângă în cadrul a două evenimente peste 8.500 de lei pentru Ştefănuţ şi Roxana
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În preajma Crăciunului, orădenii s-au dovedit a fi generoşi cu persoane aflate la nevoie. Spre exemplu, clubul Leo Black Eagle a reuşit să strângă în total peste 8.500 de lei pentru Ştefănuţ, în vârstă de 7 ani şi Roxana, 18 ani, ambii bolnavi de leucemie în cadrul a două spectacole diferite.

Pentru Ştefănuţ, pe 22 decembrie s-a ţinut la Liceul Greco-Catolic spectacolul "Când îngerii se ţin de mână", în cadrul căreia au cântat tinerii artişti ai Liceului de Artă şi au dansat micuţii e la M&Q. "Am reuşit sa adunăm suma de 4.670 de lei, virată în contul lui Ştefănuţ, cu speranţa că dragostea noastra materializata astfel, îi va fi de folos în lupta cu leucemia", precizează reprezentanţii clubului într-un comunicat.

Leo Black Eagle a organizat un eveniment diferit pentru Roxana. Pe 23 decembrie, la Fashion Lounge a avut loc petrecerea "Nu fi singur de Crăciun", unde, împreună cu banii adunaţi în cadrul unei probe la Balul Bobocilor "Mihai Eminescu" s-au strâns 3.850 de lei, viraţi în contul Roxanei.

Şi Asociaţia Caritas Eparhial Oradea a prezentat rezultatele campaniei "Ia şi tu Cutia de Crăciun", care cerea orădenilor şi nu numai să renunţe la unele produse şi obiecte de care nu au nevoie şi să doneze în schimb banii pe care i-ar fi cheltuit astfel către familii aflate în dificultate.

"Campania s-a desfăşurat în parohii, din Oradea şi împrejurimi, şcoli şi licee din Oradea, precum şi în cele trei filiale Caritas: Zalău, Şimleu Silvaniei şi Tăşnad (din cele trei filiale adunându-se peste 6.500 de lei). Suma colectată astfel s-a cifrat la 26.892 de lei", se arată în comunicatul Caritas.

Banii adunaţi au fost distribuiţi prin Serviciul de Asistenţă Socială şi Suport pentru Familii şi Persoane aflate în Dificultate. "Am sprijinit familii şi persoane în prevenirea pierderii stabilităţii şi am completat resursele realizate cu scopul de a facilita redobândirea independenţei. În anul 2011, peste 100 de familii şi persoane au primit sprijin în depăşirea unor situaţii de criză", se precizează în comunicat.

Ultima activitate a anului a fost împărţirea de alimente precum zahăr, ulei, orez, paste, mazăre, făină şi dulciuri către familii nevoiaşe, în valoare totală de aproape 3.000 de lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON