URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Noiembrie 2011, 17:58

Videoteca lui Puia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cocoţat întâi ca şef la Serviciul de Drumuri şi Poduri din Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean şi, mai recent, ca director general la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Bihor, fostul ospătar Călin Puia a luat, odată ajuns în această a doua funcţie, o decizie "reformatoare" de i-a şocat pe bieţii angajaţi.

A dispus montarea de camere video în toată instituţia, inclusiv în sala unde activează comisiile de evaluare a gradului de handicap atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

Cum e clar că în acest fel se violează intimitatea relaţiei medic-pacient, dar şi pentru că în respectiva sală fetele şi femeile sunt puse uneori să se şi dezechipeze pentru a fi examinate, iar înregistrările se derulează pe monitorul din biroul lui Puia, nu puţini se întreabă dacă omul e cu toate minţile acasă. Că la serviciu sigur nu-i sunt...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
''puia''
PUIA ESTE UN NESIMTIT, PENTRU CA PE NOI CEI DIN DIRECTIE NE-A PUS DE MULTE ORI SA IL SERVIM CU CAFEA DE-ACASA, SI NE-A TRANSFORMAT DIN PROFESIONISTI IN OSPATARI
Postat 08 Noiembrie 2013, 16:53 de aurica
.....
Ar fi tare sa inceapa Bihorenii un reportaj pe tema asta....de ce nu? E o tema de interes national pana la urma......un educator specializat invata copiii lucruri "minunate".........de senzatii tari...
Postat 22 Noiembrie 2011, 11:39 de ......
videoteca lui Puia
Ce spui tu adi e un lucru grav.....relatii intime a unui angajat cu o minora in centrul din curtea institutiei?....fain exemplu pentru copii si angajati ....dar oare de ce nu se publica informatia? sau mai bine zis de ce nu se cerceteaza? de ce nu s-au anuntat organele de cercetare penala? oare colegii d-lui Puia de la Consiliul Judetean stiu ce se intampla in institutia pe care o conduce (ca pe autovehicul....)?
Postat 22 Noiembrie 2011, 09:09 de junior
preocupat de monitoare...
se pare ca ospatarul este ocupat cu spionajul si contrainformatia conform studiilor sale facute pe vremea comunismului, ca in facultate nu a invatat nici macar ca traieste intru stat democrat de drept, separe ca a ramas la studiile de ospatar cu microfoane sub masa in loc sa se ocupe de adevaratele probleme sociale care sunt in acea institutie mai de graba isi apara prieteni de partid si persoanele care aduc o informatie NEGATIVA noua sau o minciuna, luate de bune de d-l. puia, ca apoi sa treaca la atac, cu vechea echipa de spioni si raufacatori acelei institutii (gresit alesi), oare de ce nu se stie faptul ca in curtea institutiei este un centru condus de colegul de partid si prieteni de familie al d-lui puia, unul din angajati a intretinut relatii intime cu o minora si a musamalizat tot.... ca nu cumva sa isi deranjeze colegul si familia...dap aci sau sa rupt firul la microfoane...sau au cazut sigurantele, eu cred ca este mai grav asta decat sa stai sa urmaresti cine intarzie 1 min la serviciu sau cine ce face in birou sau daca merge la wc sau altundeva.
Postat 21 Noiembrie 2011, 15:25 de adi
undeva
Ai dreptate horia......cam multe "ciubucuri de ospatar" face "baiatu "......e versat, stie el ce stie.....au avut grija altii sa-l invete lectia....
Postat 21 Noiembrie 2011, 09:30 de cineva
sima
Omul foloseste autoturismul institutiei in folos personal...se pare ca-l confunda cu ciubucurile de ospatar..il parcheaza acasa...se plimba pe unde are el chef...e tare baiatu...
Postat 20 Noiembrie 2011, 18:33 de horia
Cinema live
Felicitari d-le jurnalist.....in sfarsit cineva a avut curajul sa puna punctul pe " i ".In acest fel "se mai trage cate un semnal de alarma" celor care cred ca "sunt la ei acasa" si fac ce vor.....sau au impresia ca "nimeni nu vede, nu aude si nu vorbeste......despre grozaveniile lor"!!!
Postat 19 Noiembrie 2011, 11:07 de replica
baza legi 333 ca sunt si alte lege care interzice montarea camerei video neautorizta / sau montare c
Legislaţie prevede obligativitatea montării prin firme specializate şi avizate de poliţie a sistemelor de pază, supraveghere şi alarmare a obiectivelor de risc (banci, case de schimb valutar, diferite instituţii de stat).
Postat 18 Noiembrie 2011, 18:19 de lege
ha, ha, ha, ha
Referitor la montarea camerelor video de supraveghere mentionez faptul ca, prin acestea nu se incalca drepturile si libertatiile fundamentale ale omului (angajatiilor ) in conditiile in care acestia au cunostiinta de existenta lor. Dreptul la viata privata exista si in timpul orelor de program ale angajatului si prin montarea unor microfoane se produce o violare a intimitatii vietii intime, familiale sau / si private.Prin intermediul microfoanelor se pot surprinde convorbiri de natura privata care sa releve aspecte ale vietii intime sau familiale ale persoanei.Mentionez faptul ca, discutiile telefonice se pot purta de la telefoanele mobile personale ale angajatiilor insa in incinta biroului firmei si din acest motiv pot fi surprinse convorbiri de natura intima, familiala sau privata. Incalcarea dreptului la viata intima, familiala si privata se produce in aceeasi masura si persoanei careia ii este transmis un anumit mesaj verbal (de exemplu, sotiei, concubinei, etc) si este surprins prin intermediul microfonului. Din dispozitiile prevazute de art 26 din Constitutia Romaniei corelate cu art 17 din Pactul international privitor la drepturile civile si politice si art 8 paragraful 1 din CEDO, rezulta ca, nimeni nu va putea fi obiectul imixtiunilor arbitrare sau ilegale in viata sa privata, in familia sa, in onoarea si reputatia sa. In art. 53 din Constitutia Romaniei, cu titlul marginal, restrangerea exercitiului unor drepturi sau al unor libertati, se prevede ca : (1) Exercitiul unor drepturi sau al unor libertati poate fi restrans numai prin lege si numai daca se impune,dupa caz,pentru:apararea securitatii nationale,a ordinii,a sanatatii ori a moralei publice,a drepturilor si a libertatilor cetatenilor; desfasurarea instructiei penale; prevenirea consecintelor unei calamitati naturale,ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav. ( 2) Restrangerea poate fi dispusa numai daca este necesara intr-o societate democratica.Masura trebuie sa fie proportionala cu situatia care a determinat-o ,sa fie aplicata in mod nediscriminatoriu si fara a aduce atingere existentei dreptului sau a libertatii.
Postat 18 Noiembrie 2011, 18:16 de ha, ha, ha, ha
se preteaza la nivelul unui ..... fraier!
asta este un articol scris in batjocura, fost ospatar dar ce tu JURNALIST de zero lei ai fost REGE cumva si noi fraieri acum aflam, NORMAL Nu esti tu si sefii tai ca iti permit asemenea abuzuri si PUBLICE, functia de jurnalist a nu se confunda cu functia de preot, de om critic, camerele de filmat sunt legale si relatia pacient client este recomandabil sa fie filmata dar nu facuta PUBLIC< daune morale de mii de euro sa ti ceara fostul ospatar, este suficiecnt sa avertizez prin afisaj acest spatiu este filmat :))) scoateti banii daca sunteti fraieri!
Postat 18 Noiembrie 2011, 18:08 de ce jurnalist se pret
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON