URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Aprilie 2015, 14:25

Vicele şi pădurile: Mălan e nemulţumit că autorităţile atacă micile nereguli ale Primăriei în timp ce pădurile sunt defrişate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Săptămâna trecută, în conferinţa de presă în care a anunţat începerea lucrărilor de turnare a pavajului în Piaţa Unirii, viceprimarul Mircea Mălan a părut mâhnit de felul în care unele instituţii sunt cu ochii pe orice mică "scăpare" de-a Primăriei, asta cu referire la APM Bihor, care n-a avizat mai multe lucrări la aquapark-ul Nympahea, la Dealul Ciuperca şi la Piaţa Unirii.

În acest context, vicele a dat ca exemplu şi comportamentul unei alte instituţii de stat, ITRSV, care recent a luat la rost Primăria.

Citeşte mai mult, pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Cata sfidare la acesti edili .Furtuna e la doi pasi...
..."viceprimarul Mircea Mălan a părut mâhnit de felul în care unele instituţii sunt cu ochii pe orice mică scăpare FARA DE LEGE) de-a Primăriei " Cum adica, nerespectarea Legii ,in numele "dezvoltarii si progresului Oradiei,este considerata de Bilidasa mica scapare ?Se considera cineva ,aici in Oradea,mai presus de Lege ,sau Legea are doua masuri ?Una pentru prostime si una pentru Alesii nostri "dragi?Am parcat gresit, platesc,am intarziat plata unei taxe,platesc penalitate, ,am construit fara autorizatie,platesc amenda - eu cetatean contribuabil onest a acestui oras; nu ma iarta numeni si nici nu CERSESC CLEMENTA NIMANUI, pentru ca am ONOARE,ceea ce voi nu aveti,EDILI fara scrupule in intetiile de "dezvoltare si progres "al urbei noastre,ce le afisati cu obstinenta binefacatorului, fara a avea insa acordul majoritatii oradenilor.Proiectele propuse(25-27)si voi le-ati pierdut numarul,sunt fuserite,nu sunt executate calitativ pentru ca nu mai e timp de respectat norme.. ... dar reclamatii vor fi,la fiecare "mica scapare" care de fapt ar putea compromite valoarea intregului proiect.Ce va pasa voua? - Bani,bani cat mai multi,ca noi ne pricepem sa "dezvoltam sa progresam" aceasta urbe locuita de oameni cumsecade si ascultatori si ingaduitori si buni platitori de taxe,de impozite si vrem ca si Sanmartinul sa li se alature....pentru ca noi,EDILII Oradiei suntem deasupra LEGII.ABA Crisuri, APM Oradea,Pasztor,Bolojan pregatiti-va de control ! Va bate la use Olaf,Curtea de Conturi Luxembourg si Bruxells ... DNA spune ca mai asteapta .
Postat 16 Aprilie 2015, 23:35 de platona
RUSINEEEEEEE !!!!!!
Italienii care paveaza cu profit noul centru sunt tigani aclimatizati in Italia !!!! Manopera platita e alta !!!!
Postat 16 Aprilie 2015, 12:53 de scortosul
ULTRACOMPETENTA!
Primăria liberală Oradea trebuie să demonstreze prin fapte că e ultracompetentă(cam greu). Concepția avocățească a D-lui Mălan este simplă Să ne împiedicăm în atâta lucru? Păi ar fi mai multe(le tot repet, poate bagă cineva la cap!) 1. Concurs URGENT pentru funcția de arhitect șef 2. Finalizarea lucrărilor necesare în oraș și abia apoi să ne găndim la fuziuni(Oradea nu e PNL, Sânmartinul nu e PDL!) 3. Să nu mințim populația Sânmartin-ului că vor fi înghețate impoztele la nivelul actual pentru că acest lucru este NECONSTITUȚIONAL! 4. Să acoperim toate zonele orașului cu trasee de transport și abia apoi să se facă acte de binefacere pentru Sânmărtineni(asta poate fi numită MITĂ ELECTORALĂ, mita nu mai trebuie să constea neapărat în ulei, pelerine și găletușe!) 5. Să nu folosească angajații PMO autoturismele achiziționate în leasing de OTL 6. Să nu se practice ȘANTAJUL ELECTORAL(vedeți voi Sânmartineni ce veți păți dacă veți vota contra fuziunii)etc etc. PS Arborii din fața Bisericii cu Lună cred că au scăpat temporar!
Postat 16 Aprilie 2015, 12:40 de TDS
exemplu
Eu ii dau dreptate la dl.Malan dar greselile mici ale primariei dau loc de interpretari pt.altii si vor proceda la fel.primaria trebuie sa dea dovada de practici pozitive.
Postat 16 Aprilie 2015, 12:20 de Reka
Minunat...
...doar Ceausescu arata cu mina si se darima tot.Ma mir ca au ramas arborii din partea Bisericii cu Luna...Umbra in Piata Unirii va fii peste doua generatii.Se modifica identitatea orasului ce mai conteaza niste arbori.Si cei ce ramin sint taiati la jumatate.Pe Dealul Ciuperca se fac mai multe ziduri decat spatii verzi,cazemata nu gradina...
Postat 16 Aprilie 2015, 10:21 de ct31
Nereguli
Daca furi o gaina, sau 1 milion de euro, cine primeste pedeapsa mai mare? Logic cel care fura gaina,asa si aici
Postat 15 Aprilie 2015, 23:49 de Mekla
Mica ? Mare!
Care "mici nereguli ale Primaiei"....???? In Primaria Oradea ,NU este nici o neregula...mica. In schimb, MARI ,sunt cu miile !!
Postat 15 Aprilie 2015, 15:05 de Citizen
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON