URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Decembrie 2011, 10:32

Vecine, dragă vecine

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe vremea fostului edil Petru Filip orice orădean cu scaun la cap dorea să aibă pe strada lui dacă nu un primar sau un vice, măcar un consilier local. Prezenţa boss-ului era garanţia cea mai tare că uliţa respectivă e măturată cu conştiinciozitate, că zăpada e curăţată prompt şi că nu se opreşte niciodată căldura sau curentul.

Locatarii din blocul Cicero în care s-a mutat primarul Ilie Bolojan vor avea, însă, reacţii inverse. Fără să ţină cont de oamenii care-i dau zilnic bineţe, Bolo a decis ca toate cele 23 de garaje ale vecinilor săi să fie demolate începând cu ianuarie 2012. Pentru sănătatea şi integritatea sa, Bihorel îi recomandă edilului să-şi monteze uşă metalică rezistentă la foc deschis şi să renunţe la clanţă. Asta ca să nu aibă vecinii răzbunători pe ce să aşeze materialele urât mirositoare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
?!
@dante Cine esti tu ca sa intereseze pe cineva daca ,,nu prea intelegi'' ?! Dar treaca de la mine : e vorba de de suma minima, un leu, pt. ,,parcare'' !
Postat 01 Ianuarie 2012, 11:11 de aiurel
la la la
@aiurel(pedelel): adica ce bani nu-i dai "bolovanului"? ca nu prea inteleg?
Postat 31 Decembrie 2011, 22:01 de dante
Ce-mi plaaaceeee !
Prosti, da' multi sau multi, da' prosti, astia-s ,,oradenii'' ! Bine, oradeni nu prea-s ei, sunt niste ....nici tarani, nici oraseni, sunt oamenii ,,noi'' ai lui pingelica si-ai lui leana, grija lor e ,,capra vecinului'' ! Zice Mantuitorul ca-s fericiti cei saraci cu duhul ! Si e bine ca-i asa, sunteti ,,anesteziati'' si habar nu aveti unde va duce primarul asta PeNaL si gasca lui ! Am casa, curte, doua garaje...in oras circul pe jos iar daca-i vreme rea iau taxi-ul, dar nu-i dau bolovanului niciun leu ! Poate, vorba unuia, ,,mure'' !
Postat 31 Decembrie 2011, 21:37 de aiurel
bravo
Bine face!Sa darame toate garajele din oras de la blocuri si sa faca parcari cu Selina ca nu trebuie licitatii si sa faca parcari etajate iar ora de parcare sa fie de 1Euro ca in occident.Apoi dupa ce o sa-l votati in 2012 sa inchida cluburile din Pasaj si zona centrala si sa mareasca taxele locale pentru cofinantarea proiectului de la CET cu triplarea pretului la Gcal in 2020.Sa evacueze toti saracii din zona centrala care nu au bani sa refaca fatadele cladirilor monument si sa mai si doua centuri ocolitoare pe deal,dac se poate pe sub geamurile celor GH. Doja,Colinelor,Bradului,etc.La multe voturi!!
Postat 30 Decembrie 2011, 10:39 de tero
Nu se vede?
Pentru... postat de: carmen...Nu comentez in numele celor Carmen...care habar nu au ce inseamna dictatura!!! A facut mult bine Bolojan??? Raspuns: Daaaaaaa...A lasat sute de familii fara loc de munca cu urarea viceprimarului Carp: le dorim concediu placut...a facut parcari de domiciliu gratis!!! ca ulterior sa le inchirieze din ce in ce mai scump...Momentan lasa oameni fara caldura si incalzire ...dar nu uita sa le inchida strandul!!! CONCLUZIA ??? asa de bine stie ce si cum ca ar trebui sa joace la loto!!! s-au acolo nu merg treburile cum vrea muschii lui??? stie cineva cand mergem la vot???
Postat 29 Decembrie 2011, 23:27 de Adevarul
@Isteteanu
Gresit. Stii cat a furat Filip? Stii ce face Bolojan ? Sunt convinsa ca nu, dar esti din alta latura politica - eu nu ma pot lauda ca apartin politic - dar vad, constat si apreciez ce e bine. Daca am gandi toti ca tine, ne-am ingloda intr-o mizerie de oras, condus de ne-oameni ca Vuscan sau altul de aceeasi teapa.
Postat 29 Decembrie 2011, 21:16 de carmen
@Huda Facariu
Nu comentam in numele primarului, ci comentam ca cetateni ai acestui oras pe care-l dorim civilizat. Da, are dreptate "hg", comentatori critici sunt multi, dar cine face ceva ? Nimeni. Asa incat e bine sa vedem ce se face, sa apreciem si daca putem sa dam o mana de ajutor. Punct.
Postat 29 Decembrie 2011, 21:12 de carmen
incredibil !
Incredibil, ce p.r.o.s.s.t.i sunteti: "articolul" asta este doar o limba grosolana la adresa celui ce da bani si avantaje astora de scriu, iar "comentariile" sunt puse tot de-ai lor (cele mai multe), ca poate mai citeste prostimea si vede ce primar e bolojan si poate il si voteaza. O sa va rupeti parul din cap daca votati iarasi cu asta ! N-o fi vuscan vreun inteligent, nici filip n-a fost mai breaz, dar bolojan cu gasca lui au furat in 4 ani cat n-a reusit filip in trei mandate !
Postat 29 Decembrie 2011, 21:09 de Isteteanu
sfghg
eu am 2 masini(nu niciuna) si prefer sa platesc taxa de parcare ca in orice tara occidentala si sa am locul meu de parcare nu sa umblu sa o parchez la alte blocuri sau cateva strazi mai incolo si mie mi-ar place sa am garaj da nu imi permit unul in legalitate nu tarabe de tabla de pe colinele(ghettouri) din rio de janero cum sunt acestea, in fine,bolovanu face ce poate cu ce are,poate ne pui tu la dispozitie ceva teren sa faca parcuri sau sa dai o idee,de criticat tot poti,da sa vii si cu idei daca nu-ti convine,nu o spus nimeni ca i stralucit da mai bun pt postu asta nu cred ca e careva
Postat 29 Decembrie 2011, 20:31 de hg
In curand ne lasa si fara case
Bolovanilor care comentati in numele edilului Bolovan; cred ca nu aveti masina neamule si va doare de capra vecinului, dupa cum il doare si pe Bolovan. Vi se joaca copiii in cimitire, zica-se parcuri, fara respect pentru decedati. La cei 50 de ani ai lui, Bolovan actioneaza ca un comunist de 70. El nu are masina face naveta pe gazul statului si parcheaza unde "vrea muschii", adica din taxele voastre. Va face parcari dar vom plati toti, inclusiv Bolovanii care il laudati, acum.
Postat 29 Decembrie 2011, 19:15 de Huda Facariu
DA, BINE !
Ce bun trebuie recunoscut , si ordinea cu garajele este un lucru F.F.F. bun si binevenit ! Mai sunt cateva zone in care troneaza degringolada arhitecturala si mizeria !!! Da e un lucru bun facut de Ungurul-bolojan !!
Postat 29 Decembrie 2011, 17:56 de SCORTOSUL
sfghg
ce se leaga toata lumea de bolojan ca nu e din oradea??????e din alesd 50 km de oradea,da e din bihor...................filip nici macar nu e din oradea sau bihor sau crisana sau transilvania sau ardeal daca e pana acolo e din Slobozia http://ro.wikipedia.org/wiki/Petru_Filip asa ca termina-ti cu tampeniile astea ca sa mearga la alesd sa faca acolo...face si a facut multe pt oras mai ales avand in vedere ca nu e sustinut de la buc nefiind de culoare portocalie,bravo lui ca a facut ceva din orasu asta,filip daca a facut ceva a facut la preturi astronomice de 2-3 ori valoare reala,asa ca lasati-ne cu filip,e normal sa nu il placa toata lumea da asta e,majoritatea il plac avand in vedere ca per total are mult mai multe fapte bune decat initiative rele,proaste an nou fericit va urez d-le primar si la mai multe si d-voastra si tuturor oradenilor
Postat 29 Decembrie 2011, 17:31 de hg
bravooo
Nu l-am votat pe Bolojan dar acum o sa-l votez, in mod sigur iese din primul tur. comparativ cu realizarile lui Filip.... Cine o sa-l poata concura? Vuscan? Sa fim seriosi! Ma intreb oare chiar cineva ar putea sa-si doreasca un primar ca Vuscan?
Postat 29 Decembrie 2011, 17:04 de cipri
Foarte Tare !
Foarte tare e aceasta stire . Doar O mica problema ! In spatele Blocului Cicero nu este construit nici un GARAJ !!! De unde ati mai scos-o si pe asta ?
Postat 29 Decembrie 2011, 16:46 de Whatever
foarte bine
foarte bine face ca le darama; oricum majoritatea acelor constructii nu mai folosesc demult scopului lor initial (acela de adapost pt masina), ci au devenit adevarate debarale, locuri de jucat carti cu prietenii, pivnite, etc. Pana la urma proprietarul de garaj tot pe trotuar isi parcheaza masina... ca deh... nu are loc in spatele blocului de garaje.
Postat 29 Decembrie 2011, 15:28 de ana
Sa nu revii, Bolovane!
Corect, Bolovane! "Cativa", prin mijloace numai de ei stiute, beneficiaza de spatii care, de drept si de fapt, apartin tuturor locatarilor blocului.
Postat 29 Decembrie 2011, 15:18 de safe
ce e bine ...
1. este foarte bine ca se darama acele garaje din tabla, ca sunt in spatele blocului primarului sau in oricare alta zona din oras. Aspectul lor este oribil, lasa impresia ca traim intr-o tara din lumea a3-a. 2. Numai cine vrea sa fie orb nu vede ce s-a facut in Oradea. Am si am avut multa treaba in primarie. De cand s-a deschis piramida atat de controversata, cetatenii stau mult mai putin pana isi rezolva problemele ca sa nu mai vorbesc despre faptul ca nu se plimba pe la atatea usi din primarie 3. La pasapoarte, buletine, totul decurge civilizat, fara multi timpi de asteptare Si acestea sunt doar cateva exemple. Sigur, mai sunt multe de facut in Oradea, avem nevoie de acest primar in continuare ca sa poata sa rezolve in timp cat mai multe probleme. Prea a ramas Oradea in urma in urma administratiei interesate Filip ! Ce mai vreti ? Avem un primar care este pentru oradeni - chiar daca nu este oradean - dar are bun simt civic. D-zeu sa ni-l tina ! Si...nu sunt consiliera primarului asacum se spunea in alte comentarii la alte articole, sunt doar un cetatean care are ochi sa vada ce se face si bunul sumt sa recunoasca !
Postat 29 Decembrie 2011, 14:57 de carmen
una muma , altii ...
Din pacate cei au fost prinsi fara autorizatie de constructii, au fost amendat de catre cei din Primaria Oradea si lasati mai departe in pace. Pe nimeni nu mai intereseaza ce se intampla cu cei amendati, daca ei au fost obligati sa se puna in legalitate. Chiar daca au fost somati,.... bla,bla bla... traiesc mai departe bine mersi. Au platit cei 3000 lei amenda si cu dumnezeu in pace cum se spune. Tot la vecinul meu ma refer care imi zambeste larg in fata si care imi spune care are pile in partidul....UD...
Postat 29 Decembrie 2011, 13:54 de :(
Minciuni
Nu este vorba de tronsonul de blocuri Cicero, ci de blocul P+8 cu ioeşire auto spre str. Sucevei şi orientat către str. Kohălniceanu. Acolo, în spatele blocului sunt garaje de peste 35 de ani, cu autorizaţie şi tot tavâmul. Doar că cei nou veniţi nu încap, de ciudă, de locatarii care au acolo garaje de la început. Aşa că primarul, care mai stă ocazional la fică-sa care are apartament în acel bloc, cum îil ştim de invidios şi pe umbra predecesorilor şi care e căcănar de felul lui, ar vrea şi el un loc de parcare ca să nu-l ştie nimeni când poposeşte, să se poată amesteca în dezordinea ce s-ar crea în lipsa garajelor existente.
Postat 29 Decembrie 2011, 13:40 de Miţa biciclista
Sa le dau....mure la ,,alesi'' !
Sunt ,,vecin'' cu consilierul cristian ile, iubeasca-l Dumnezeu, sa-i stea de-a dreapta ! A,,spart'', la propriu, intersectia dintre bistritei/muntele gaina/mircea eliade sa-si ,,bage'' gaz metan. Sta intersectia sparta de o luna, dau masinile intr-o veselie, santul e dublu, nu prea-l ,,ratezi'' ! La nici 50 de m s-au mutat parintii prefectului, alte sapaturi, alte lucrari in bataie de joc, pe fostul trotuar iti rupi gatul in gropi ! Asta, prefectul, a lucrat cu ,,propriile'' forte,. utilajele aveau numere cu GIS. Tot o porcarie au lasat in urma. Nu i-a luat nimeni la rost, Patcas si subordonatii dorm, primarul doarme, viseaza ca a castigat al doilea mandat ?!
Postat 29 Decembrie 2011, 13:35 de lucky
Foarte bine face
Foarte bine face Bolojan. Cu toate ca textul asta e menit sa-l faca terci pe primar, ati uitat sa luati in calcul faptul ca majoritatea oradenilor simpatizeaza cu Bolojan. Chit ca in fiecare articol il faceti cu ou si cu otet ca si cum Oradea s-ar fi saturat de el. Bolo a facut mai multe pentru orasul asta decat orice alt primar inaintea lui, iar initiativa de a darama garajele ilegale este una binevenita. De ce sa aiba loc de parcare cei care au avut doar norocul sa se improprietareasca ilegal primii?
Postat 29 Decembrie 2011, 12:07 de Darius
corect
foarte corect! daca sunt in legalitate, bine, daca NU, pa! nu inseamna ca daca Primarul locuieste in acel bloc trebuie sa le faca concesii(gratuite) vecinilor! pastrand proportiile, acelasi lucru ar trebui sa fie in sanatate: nu inseamna ca daca acum(ma rog, cateva luni)ministrul sanatatii se numeste rittli, gata, se baga bani in bihor. sa se bage bani in bihor pentru ca asa ar trebui sa fie, nu datorita ministrului(ca e din bihor)!
Postat 29 Decembrie 2011, 12:05 de TDS
sfghg
bine sa si faca si sa vina si pe bulevardu dacia in spate la tvs sa le demoleze si pe acelea pe langa ca 2 garaje ocupa cat 3 locuri de parcare mai sunt date si in chirie de uni care au stat in aceste blocuri si s-au mutat de 2,3,5,7 ani si isi dau garajele ramase in chirie,ca si cum ar fi propietatea lor acolo, alti nici nu mai au masini de ceva ani si dau garajele in chirie,nu e vb de bani ca sume nu cred ca sunt exagerate dar de bunu simt,de multe ori nu am unde parca cand ajung seara pe langa faptu ca sunt care au doua masini si garaj si isi tin in el tot felu de zdrente si porcari si masinile stau in parcarea publica cum de altfel ar trebui sa fie si spatiul unde sunt garajele
Postat 29 Decembrie 2011, 11:45 de hg
una muma , altul....
Foarte bine dl. Primar. Si eu am un vecin, a construit ilegal un sopron de 16 m lungime si 8 m inaltime fara autorizate de constructii. Nu m-ar deranja , numai ca este aproape de casa noastra ( si de atunci ma lupt cu morile de camp. Ce pot sa fac ?
Postat 29 Decembrie 2011, 11:41 de :)
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON