URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iunie 2012, 10:09

Trei culori cunosc pe lume

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cele patru garnituri de tramvai second-hand recent cumpărate de OTL au intrat săptămâna trecută în proces de cosmetizare. Vechi de 20 de ani, pline de praf, cu tapiţeria murdară şi mânjite cu graffiti, vagoanele au fost date la recondiţionat înainte să fie scoase pe traseu spre folosinţa orădenilor.

Din ordinul directorului Csuzi Istvan, o echipă de muncitori a lucrat la reabilitarea garniturilor, operaţiune finalizată cu vopsirea acestora. Pentru că directorul le-a cerut să lucreze repede şi bine, trupa şi-a luat toate măsurile ca şeful să nu aibă nimic de reproşat.

Muncitorii au vopsit garniturile în roşu, alb şi verde, după culorile drapelului naţional al ţării "vecine şi prietene". Nu de alta, dar în felul acesta directorului, om de bază al UDMR, i-ar fi greu spre imposibil să spună că "nem jo"...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
pt,oradean
in gips
Postat 16 Iunie 2012, 23:09 de sebi
Pe paine
@ Io - Nu stiu cum sa iti spun baiaete dar imi bag * in Italia si Ungaria .
Postat 16 Iunie 2012, 11:26 de Oradean
tram
tramvaiul 21s-a vupsit dupa drapelul italiei si cred ca vad bine
Postat 15 Iunie 2012, 21:57 de io
ba, da ce va ofticati asa??!
multi unguri se oftica pe aici..sunteti nascuti in romania deci sunteti romani!!! indiferent ca jumate dintre voi nici sa vorbeasca "nu stie la mine"oioii..istenem
Postat 15 Iunie 2012, 18:06 de diflorino
@Oradean
Sunt Oradean. Dau cu pararea mea unde vreau eu, cand vrau eu, cum vreau eu. N-o sa-mi zici tu ce fac ca esti un nimeni. Nimeni nu trebuie sa taca daca vede lipsa de profesionalism. Oricum felicitari ca te-ai bagat si tu in seama .. who ever the * are you :)))
Postat 15 Iunie 2012, 14:09 de Observer
La tine ..
Observer , da cu parerea la tine in Debrecen. "caca aici nu prea stie sa zici ceva bine"
Postat 14 Iunie 2012, 20:01 de Oradean
@oradean
ORADEAN tu la ce partid esti membru? UDMR sau PPCM (?sau cam asa ceva) . PMO si OTL si ... sau ,aghiarizat complet din 2008 de cand Bolojan s-a "cuplat" cu honvezi !
Postat 14 Iunie 2012, 18:55 de scortosul
Gata, ajunge
D.le Bolojan, sper ca acest Csuzi Istvan nu mai ramane mult la conducerea OTL. Nici multi (multe )altii ca el care stau si taie frunze la caini si sunt platiti din taxele si impozitele noastre.
Postat 14 Iunie 2012, 17:22 de Dan
Cacat
Daca e bun articolul sa semneze autorul. Nici macar nu e un articol. E de prost gust. Sunt dezamagit. Probabil dupa Vuscan acum vor fi articole de acest gen. Idea e sa fie cat mai accesata ca asa vind reclamele. Pacat ca asta merge in defavoarea prestigiului redactiei. Oricum ce a scris e ofensiv si n-are treaba cu jurnalismul. Asta e opinia mea, eu nu sunt jurnalist. Dau cu parerea pentru ca sper ca sunt in stare de mai mult de atat... asta ce a scris domnul anonim e un cacat.
Postat 14 Iunie 2012, 16:58 de Observer
Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul
Iar vechituri pe care altii le arunca la fier vechi ? Oradea este proasta Europei ? Vest-europenii trebuie sa dea bani multi ca sa duca aceste fiare dezafectate in bazele de topire aferente !?! A luat acesti bani Oradea sau, ca o fraiera sadea, a si platit pentru ronghiuri ?
Postat 14 Iunie 2012, 16:47 de Carp III
Heiii!
...ce aveti cu articolul.Asta e problema .De ce nu s-a folosit rosu galben si albastru.Care e problema?Ar trebui sa fie ungurii jigniti ca ne iubim tara si culorile. P.S.BUN ARTICOL!!!punctul pe (e)i.
Postat 14 Iunie 2012, 14:55 de cosmin
Cate minute v-a luat s-o scrieti?
Bine ca oribilul roz de pe tramvaie nu deranjeaza redactia. Va faceti de ras cu articole de genul asta!
Postat 14 Iunie 2012, 13:35 de AB
Cluj
In Cluj sunt mai multi ungurii decat in Oradea si nici un tramvai nu este in culorile migratorilor. In shchimb pe multe autobuze/tramvaie poti vedea stema Universitatii Cluj.
Postat 14 Iunie 2012, 13:33 de Eugen
romanul
De ce nu se fac toate ros- albastre precum culorile orasului ? De ce in Timisoara pot fii toate mij de transport in comun mov, precum culorile echipei de fotbal simbol a orasului . Politehnica ? Inclusib intrari in scarile de bloc, in camine , etc sunt tot mov , doar la noi sunt facute ostentativ si cu prost gust. Asta e important in Oradea anului 2012, sa ne segregam etnic.. uite motivul pt care UDMR a luat-o in bot la alegerile locale.. Nu mai tin mentalitatile astea de dinainte de Trianon.
Postat 14 Iunie 2012, 13:10 de adi
Retrageti articolul
Ar trebui sa retrageti articolul. Sunt un cititor fidel si ma astept la un alt nivel de la voi. M-ati surprins negativ de data aceasta.
Postat 14 Iunie 2012, 12:42 de Observer
RO
Toate vopsite la fel in culorile orasului si punct
Postat 14 Iunie 2012, 12:24 de Eu
curcubeu
trebuia vopsita in culorile cucubeului si atunci toata lumea era poate zic " era poate" multumita .Nu stiti cumva care este culoarea drapelului ITALIA??
Postat 14 Iunie 2012, 12:16 de karton
Hai sa nu facem bascalie
OTL ar trebui sa isi retraga reclama de la acest ziar. Adica nu are sens pe aceeasi pagina faci si reclama si bascalie? As fi curios si de ce nu are autor acest articol?
Postat 14 Iunie 2012, 12:07 de Oradean
Hai sa nu facem bascalie
Cred ca autorul (necunoscut) al acestui articol in lipsa de ocupatie sau chiar din motive de popularitate a scris acest articol.Poate trebuia sa se documenteze inainte de a scrie articole scandaloase. Culmea ca tot pe aceasta pagina este reclama OTL in stanga paginii.
Postat 14 Iunie 2012, 11:59 de Oradean
Schema de culori
Un articol de doi lei. La garnitura 21 cu 121 schema de culori alb-rosu-verde, a rezistat doar cateva zile, si acelea in depou pana la iesirea in prima cursa. Dupa iesirea in cursa culoarea rosie a fost inlocuita cu gri, exact cum este si acum.
Postat 14 Iunie 2012, 11:37 de Forlany
mi
redactie de cacat. de ce nu e semnat articolul, sa stim si noi cine instiga la ura in rahatul asta de oras "european"? tramvaiele au fost revopsite EXACT IN CULORILE ORIGINALE. daca te pui sa vopsesti un tramvai verde in ROZ consumi mai multa vopsea in mai multe straturi, decat in cazul in care revopsesti, corectezi in coluarea ORIGINALA. deci maria hai sa fim seriosi. iar tu dobitocule semnaza-ti articolul sa stim cu cine stam de vorba
Postat 14 Iunie 2012, 11:29 de mi
sa fim seriosi...
Sa fim seriosi ! Lucrarea a fost facuta ostentativ, asa cum se fac toate din partea fratilor nostri unguri ! la schema de vopsire ar fi contat, eventual, tipul de vopsea, nicidecum culoarea ....
Postat 14 Iunie 2012, 10:57 de maria
Hai sa nu facem bascalie
Se pot spune multe. Hai sa nu facem bascalie. Culoarile tramvaielor sunt identice cu culorile tramvaielor din Magdeburg. Tramvaiele aduse din Magdeburg aveau aceeasi schema de vopsire. Vezi linkul. http://tramclub.org/viewtopic.php?t=14691
Postat 14 Iunie 2012, 10:37 de Oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON