URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Martie 2017, 08:28

Stela din vârf: Cum a fost făcută Stela Babău președintă la organizația de femei a PSD Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Surpriză, zilele trecute, în organizaţia judeţeană a femeilor social-democrate. Deşi n-au avut alegeri, femeile s-au trezit cu o preşedintă nouă, care îi ia locul Liei Pop, demisionară din toamnă.

Consilierul judeţean Stela Babău, director general adjunct la ADI Ecoland, funcţii obţinute exclusiv pe baza carnetului de partid, a venit brusc la o şedinţă a OFSD Bihor şi s-a prezentat ca fiind noua preşedintă, numită la Comitetul Executiv Naţional.

Unele pesediste povestesc că Babău s-ar fi prezentat la Bucureşti ca fiind propunerea lor pentru şefia organizaţiei, lucru cât se poate de fals.

Citiți detalii pe Blogul lui Bihorel!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Pentru dinpsd si Adam
Ca sa fiți la curent cu ultimile știri ,Stela a fost numai o momeala ,cea care va conduce OFSD Bihor ar putea fi o doamna profesor universitar pe care femeile o stimează ,o doresc si o susțin Poate asa va sta liniștita si Anabela .
Postat 17 Martie 2017, 15:02 de andreilaviniu
galceava pi cer...
Un fel de "razboiul (pentru) Stel(a)-elor" ...! Hananna Marihuana Tiran, strecurata printre comentatoarele de ma jos, o ia sus...!Il Presidente satisfacut si la propriu si la figurat de ceea ce a iesit!Anume ca, va fi o scuza sa " nu o mai puna" cu... pardon,pe Stela,(la indemnul Anabellei) ca "a sifonat imaginea " imaculatului PSD din B(H)-insh!!Mare pacat de doamna de langa el...O Doamna!!!!!
Postat 14 Martie 2017, 13:43 de carlos
Incompatibilitate
Chiar nimeni nu intenționează sa sesize Agenția Națională de Integritate ANI cu privire la această doamna consilier județean, care se afla în incompatibilitate. Consilierul județean Stela Babau este director general adjunct al Agenției de dezvoltare intercomunitara ADI Ecoland, unde asociat este Consiliul Județean și încă doua primarii. În plus Babau a votat pentru rectificarea bugetului județului Bihor, prin cadrul căreia ADI Ecoland a primit 2 milioane de lei de la consiliul județean Bihor. Nu avea voie sa voteze acest material! !!
Postat 14 Martie 2017, 10:49 de Adam
Multa stima si respect !
Nu stiu de ce va legati de aceasta persoana sincera si muncitoare, care a lasat in urma ei numai laude si aprecieri. Va respect si va sustin in continuare!
Postat 14 Martie 2017, 07:34 de AnonymuS
Sunteți un om minunat!
Doamna Stela zâmbiți, vedeți-va de drum, noi va suntem alături si va stimam! " Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. "(Jeanne Wasbro)
Postat 13 Martie 2017, 23:45 de petrumatei79
Domnișoarei "dinpsd"
Cu tot respectul, doamna/domnișoara "dinpsd" nimic din ce relatati dumneavoastră nu are nici macar o legătura cu realitatea. Ma intreb daca sunteți membra a partidului de ce nu comunicați si nu va Rezolvați frustrările in interiorul partidului, iar daca ati constatat ca nu sunteți compatibila cu acest partid, ar fi o eliberare atat pentru dumneavoastră cat si pentru PSD Bihor sa ne părăsiți! Împroșcați cu noroi atat distinsele doamne Babau si Mang dar mai ales aduceți atingere partidului. Sper sa luați cea mai buna decizie, drum bun!
Postat 13 Martie 2017, 23:38 de razvan884
Asa da!!! Succes DOAMNA Stela
Felicitari doamna Stela! Sunteti o femeie deosebita, cu multa putere de munca si initiativă. Sunteti model de onestitate, familistă și devotată cauzelor nobile. O femeie inteligenta si integra ca dumneavoastră va putea sta mereu cu fruntea sus. V-am admirat intodeauna și sunt ccnvinsă ca alegerea făcuta de colegele dumneavoastra este inteleaptă!
Postat 13 Martie 2017, 23:36 de mariadaria2015
Anăăă
Voi PSD-diştilor nu aveţi nevoie de dujmani, va devoraţi voi intre voi, sunteti de râsul curci!Cei săraci cu duhul, împroaşcă cu noroi şi elimină oameni de calitate.Cred că preşedintele Mang, trebuie sa ia atitudine, altfel o să rămână cu ........
Postat 13 Martie 2017, 23:01 de ortomara
E tipica lovitura pe la spate!
e in mentalul colectiv in arealul acesta!
Postat 13 Martie 2017, 21:13 de ADINA
Dezbinatoarea Stela
Am fost prezenta la sedinta OFSD din Oradea si a fost o adevarata mascarada. Femeia asta a chemat doar femeile care sa-i aduca ode ca Elenei Ceausescu (pacat ca nu am inregistrat, mai aveau putin si ii faceau o adresa primarului Bolojan pentru o statuie) si ne-a spus ca a fost nominalizata de Viorica Dancila ca presedinte interimar in sedinta de Comitet (ceea ce este o minciuna). Femeile primar, vicepresedintele OFSD Bihor, viceprimarite si cele care au muncit nu sunt chemate niciodata la sedintele sau actiunile OFSD Bihor. Cum spui ca nu e bine ceea ce face aceasta femeie, cum esti marginalizata de nevasta presedintelui. Lucrurile incep sa miroase, ceea ce vad ca a ajuns si la presa. S-a incalcat statutul cu ceea ce face acum Erica Mang prin disperarea ei de a o numi pe Stela Babau in fruntea OFSD Bihor (suntem de tot rasul). Habar nu au sa citeasca Regulamentul de Functionare al OFSD si nimic din ceea ce fac ele in OFSD nu e statutar.
Postat 13 Martie 2017, 20:39 de dinpsd
Jos pălăria pentru femei ca Stela
Ce probleme aveti iar cu femeile psd-iste? Chiar nu mai aveti subiecte si va legati de oameni muncitori si onesti? Ati pomenit in articol nume de oameni dedicati, cu educatie si bun simt! Chiar sunt exemple de familisti, de oameni implicati, altruisti, gen de oameni care sunt un exemplu pentru comunitate. Jos pălăria pentru astfel de femei!
Postat 13 Martie 2017, 17:24 de mircea-cel-batran
frustrare maximă Anabela...
Domnule Mircea Chirilă, daca tineti macar putin la imaginea dumneavoastra, aveti un strop de moralitate, va recomand sa va documentati inainte de a asterne cuvintele pe hartie. Poate ar fi bine sa vedeti ce caracter si cata moralitate au informatoarele dumneavoastra! E păcat sa plătiți sau să protejați astfel de persoane, în schimbul unor informații false. Minciuna (unor persoane cu un caracter suburban) dăuneaza grav imaginii dumneavoastră! Adevărul iese întotdeauna la suprafață!
Postat 13 Martie 2017, 17:02 de moralistul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON