URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Septembrie 2011, 11:10

Şi furat şi amendat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Supărare mare pe capul liderului Partidului Conservator, Traian Bodea. Firma sa de construcţii are o lucrare la Săcădat, iar baraca în care-şi ţineau meseriaşii sculele a fost spartă. Au dispărut bunuri de 1500 de lei, dar nu asta e problema.

12 politist.jpgCând patronul a mers să reclame furtul la şeful de post, acesta, nervos probabil că a îndrăznit cineva să-i tulbure somnul, l-a amendat cu 2.000 de lei pentru că nu şi-a asigurat paza barăcii.

În concluzie, Bihorel îl sfătuieşte pe domnul Bodea să facă bine să-şi angajeze miliţieni privaţi, căci Poliţia naţională face altceva. Adică face fălci şi se enervează când vede cum creşte teancul de dosare cu autori necunoscuţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
27 Comentarii
@garcea (...de Bihor) vs @ce scofala
1. Ne poţi/puteţi spune totuşi, la concret, pe baza căror articole de lege, inclusiv paragraful/aliniatul/litera, colegul tău/vostru l-a ”ars” pe dl. Bodea? Nu de alta, dar şi un tăntălău (fără diplomă de jurist la CV) ştie să facă diferenţa între depozitul Coca-Cola din Săcădat şi baraca spartă de hoţi. 2. Dacă baraca cu pricina era a dlor Seremi, Ghilea, (vice)primar de Săcădat, corectul şi imparţialui şef de post, iar fi ”ars” şi pe aceştia? 3. De hoţi cine se ocupă tovarăşi milţieni?
Postat 29 Septembrie 2011, 08:51 de un curios
LEGE Nr. 18 din 4 aprilie 1996 privind paza obiectivelor, bunurilor si valorilor
In functie de importanta, specificul si valoarea bunurilor pe care le detin, conducatorii unitatilor prevazute la art. 1, NORME!!!!LEGE nr. 333 din 8 iulie 2003 (*actualizata*) privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor (actualizata pana la data de 20 ianuarie 2007*)
Postat 27 Septembrie 2011, 21:24 de ce scofala
LEGE Nr. 18 din 4 aprilie 1996 privind paza obiectivelor, bunurilor si valorilor
In functie de importanta, specificul si valoarea bunurilor pe care le detin, conducatorii unitatilor prevazute la art. 1, NORME!!!!
Postat 27 Septembrie 2011, 21:22 de ce scofala
LEGE Nr. 18 din 4 aprilie 1996 privind paza obiectivelor, bunurilor si valorilor
ART. 36 Constituie contraventii la prezenta lege urmatoarele fapte, daca nu sint savirsite in astfel de conditii incit, potrivit legii penale, sa constituie infractiuni: a) neluarea masurilor de organizare si functionare a pazei prevazute la art. 3, 4, 14, 15 si 16; b) neluarea masurilor prevazute la art. 23 alin. 1, art. 24 alin. 1 si 2 si art. 25; c) neintocmirea planului de paza, conform art. 5, precum si neindeplinirea sarcinilor prevazute in acesta ori a masurilor stabilite de politie; d) incadrarea sau mentinerea in functie a personalului de paza, fara avizul politiei, prevazut la art. 20; e) incalcarea de catre personalul de paza a obligatiilor prevazute la art. 26 si 27; f) neindeplinirea obligatiilor, de catre conducatorii unitatilor, prevazute la art. 29; g) nerespectarea prevederilor art. 21 alin. 1 si 2, art. 22, art. 33 si art. 43; h) instalarea de sisteme tehnice de alarma impotriva efractiei sau componente ale acestora, cu incalcarea prevederilor art. 31 alin. 1 si art. 33.
Postat 27 Septembrie 2011, 21:21 de ce scofala
LEGE Nr. 18 din 4 aprilie 1996 privind paza obiectivelor, bunurilor si valorilor
ART. 1 Ministerele si celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si locale, regiile autonome, societatile comerciale, institutiile publice sau alte organizatii care detin bunuri ori valori cu orice titlu, denumite in prezenta lege unitati, sint obligate sa asigure paza acestora. ART. 2 In functie de importanta, specificul si valoarea bunurilor pe care le detin, conducatorii unitatilor prevazute la art. 1, cu concursul de specialitate al politiei sau al jandarmeriei, stabilesc modalitatile concrete de organizare si de executare a pazei, dupa caz, cu efective de jandarmi, paza cu gardieni publici, paza proprie sau paza prin societati specializate. Unitatile grupate pe un anumit spatiu, cu avizul politiei, pot organiza paza in comun cu gardieni publici, paza proprie sau prin societati specializate de paza. Conducatorii acestor unitati stabilesc forma de paza, obligatiile si raspunderile fiecarui beneficiar, inclusiv cele privind intocmirea planului de paza. La celelalte unitati, unde nu se poate realiza un sistem de paza organizat, conducatorii acestora sint obligati sa execute imprejmuiri, grile, obloane, incuietori sigure, iluminat de securitate, sisteme de alarma sau alte asemenea mijloace necesare asigurarii pazei si integritatii bunurilor. ART. 3 Raspunderea pentru luarea masurilor de asigurare a pazei bunurilor si valorilor detinute cu orice titlu revine conducatorilor unitatilor prevazute la art. 1 si 2. ART. 4 Conducatorii unitatilor prevazute la art. 1 sint obligati ca, in cadrul masurilor de paza, sa introduca si sisteme de alarma impotriva efractiei, corespunzatoare importantei si specificului obiectivelor si bunurilor ce trebuie pazite. ART. 5 Paza se organizeaza si se efectueaza potrivit planului de paza intocmit de unitatea ale carei bunuri sau valori se pazesc, cu avizul de specialitate al politiei, care este obligatoriu si pentru modificarea planului. Acest aviz nu este necesar in cazul unitatilor la care paza se asigura cu efective de jandarmi . Prin planul de paza se stabilesc, in principal: numarul de posturi si amplasarea acestora, efectivul de personal de paza, amenajarile, instalatiile si mijloacele tehnice de paza si de alarma, masurile necesare pentru asigurarea transportului valorilor importante, consemnul posturilor, legatura si cooperarea cu alte organe cu atributii de paza a obiectivelor, bunurilor si valorilor. De asemenea, vor fi prevazute si regulile de acces, potrivit dispozitiilor conducatorului unitatii.
Postat 27 Septembrie 2011, 21:20 de ce scofala
sigur
ca pe hoti iapuca rasul ca pagubitu ii amendat
Postat 26 Septembrie 2011, 20:35 de dapai
raspunsuri
Vaz ca va doare capu pe multi de Bodea !!! Ei daca vreti sa stiti cum si-a facu milioanele puteti sa-l intrebati pe Seremi parlamentaru si Iakabfy fostul ......la aio In rest numai de bine !
Postat 26 Septembrie 2011, 20:21 de hop si eu
unui curios (si prost-prost) !
Vad ca esti ,,cultivat'', ca un lan cu maracini. Daca (crezi) ca stii despre ce-i vorba, de ce te mai bagi in seama ?! Sau nu esti (numai) dislexic, esti si amnezic ? Si ce treaba ai tu cu disponibilizarile bugetarilor ? Tu vezi sa ai maine sa-ti bei toiul, sa nu-ti tremure mana ! In final, trebuia asta sa-si puna paznic la baraca sau nu ?!
Postat 26 Septembrie 2011, 19:22 de garcea
voarba lunga saracia PROSTULUI
plangerea penala e viitorul si JUSTITIA sa i judece, punct si fara mila, nu incurajam CERSETORIA profesionala,valabil si pentru BOLOJAN.mai departe Prefectul sa si castige salariul nu sa l cerseaca, asa consider eu ca este respectat cetateanul.
Postat 26 Septembrie 2011, 16:30 de anka
@garcea (...de Bihor)
1. Întrebarea pusă, este una pertinentă. Când ai citit ultima data, de exemplu, prevederile art. 3, 18, 60 şi 69 din Legea 333 din 2003? Poţi să îmi dai un răspuns la fel de pertinent? 2. Tinând seama şi de limbajul ”elevat” folosit, demn de un Garcea veritabil (şi cu diploma de jurist la CV): Când ai citit ultima dată prevederile din Statutul poliţistului, Cap. 3, Secţiunea a 2-a: Îndatoririle poliţistului? 3. Păcat că prostia, tupeul şi incompetenţa nu dor! Acesta ar fi fost un criteriu eficient şi obiectiv (deci şi apolitic) de selectare a celor care nu au ce căuta în sistemul bugetar. Probabil că USL-ul dlui Bodea, va face ceva şi în acest sens.
Postat 26 Septembrie 2011, 15:08 de un curios
Unui curios (si prost !)
Esti dislexic ? Am scris ca cineva (ala care ,,semneaza'' . )a postat si lege si norme si hg care reglementeaza problema. Sau ce ai vrea, sa-ti fac un conspect ?! Pune mana, javra, si citeste singur !
Postat 26 Septembrie 2011, 13:09 de garcea
@garcea
Ne comunici și noua articolul/articolele din legislație pe care păgubașul nu le-a respectat, respectiv pe baza căruia/cărora s-a dat amenda?
Postat 26 Septembrie 2011, 09:02 de un curios
prosti, da' multi !
A postat careva legislatia in domeniu. Potrivit acesteia, pagubasul trebuia sa-si puna paza. N-a facut-o si uite ca l-au ,,facut''. Pt. ca a incalcat legea (n-a pus paza), colegul meu a avut dreptul/obligatia sa-l ,,arda''. N-am stiut/n-am cunoscut legea, nu-i o scuza.
Postat 26 Septembrie 2011, 07:32 de garcea
”Epoca verde-portocalie”. Ep. ”Statul amendă” - alt episod.
I. Faptul că şeful de post nu a constatat/sesizat, în rondurile sale, că baraca firmei dlui Bodea este un obiectiv nepăzit/neprotejat conform(?), deci nu a acţionat preventiv (atenţionând şi nu amendând), ”spune” multe despre profesionalismul acestuia. Probabil va urma şi o ...avansare. II. Dle Bodea: 1. Ce vi s-a întâmplat, se datorează şi ”Soluţiei imorale” de la sfârşitul anului 2004, pentru care au avut de suferit prea mulţi români; 2. Cine este (vice)primar la Săcădat?
Postat 25 Septembrie 2011, 22:01 de stefan
asta e filmul sa i faca plangere penala pentru abuz in serviciu
nu suma este importanta ci fapta penala in sine, daca oricine imi ia bunul unde traim ? si vine POLITIA si iti amenda ,s au luat amprente? s au facut investigatile faptice la fpata locului, cereti si daune paentru abuz PSIHOLOGIC -INTIMIDARE.Si solicitati o comisie cu privire la comportamentul INDISCIPLINAR adoptat si absenta de la POST.
Postat 25 Septembrie 2011, 15:53 de anka
asta e filmul sa i faca plangere penala pentru abuz in serviciu
si instigarea infractorilor sa se servesca linistiti:)) simplu ca buna ziua, ce primiti da ti aratati le ca va doare in cot de ei si sistem, tineti pe jar si ei pot sa si piarda FUNCTIA pentru toata viata, ce nu intelegeti nu i iertati azi unul, maine altul si bye, bye PENSIE tataica, bye sa mori de foame cum murim si noi, TREZITI va la realitate , nu i putem opri daca ii lasam sa ne chinuiasca. Doamne ajuta sa va dea D-0zeu minte sa stiti sa va respectati pe voi ca sa i puteti respecta si pe altii, e abuz sa hotaresca instanta mai departe, vrem DREPTATE!!!
Postat 25 Septembrie 2011, 15:45 de anka
hotul
Amenda este mult prea mica fata de ce merita aceasta firma care in cirdasie cu primarul nu a respectat nici 20% tehnologia de executie nu a pus pat de nisip nici dedesupt nici deasupra conductei de la canalizare conform proiectului si atentie lucrarea este finantata din fonduri nerambursabile 322. Poate aude DNA sau Curtea de conturi !
Postat 25 Septembrie 2011, 15:27 de adi
gresit.
De ce sa amendezi pe cei care reclama un furt,prin asta descurajezi informarea politiei asupra unei fapte care se va repeta, si incurajezi pe cei ce fura, sunt convins ca nu sa gindit cind a depus declaratie la recuperarea prejudiciului si la prinderea hotului. Daca a fost o baraca de santier si nu un magazin nu avea cum sa monteze alarma, dar daca tot la amendat la asigurat de prinderea autorului, ori acel sef de post si-a facut planul de amenzi si nu planul de dosare solutionate.
Postat 25 Septembrie 2011, 14:42 de eu
Şi furat şi amendat
ORICUM TU AI PAREREA TA EU AM PATANIA MEA....
Postat 25 Septembrie 2011, 14:20 de pip
Şi furat şi amendat
oricine se poate prezenta la o licitatie daca are toate actele in regula dar de obicei (90%)cistiga acela are face parte dintrun partid.
Postat 25 Septembrie 2011, 14:19 de pip
Bihoreii au interzis la informare ?!
Ce simplu (si deontologic, zic eu !) era ! Ce zic bihoreii ?! Sau e mai simplu sa scrii, asa, de dragul de a scrie ?! ,,În România activitatea în domeniu este reglementată în prezent, de Legea nr. 333/08.07.2003 – privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, precum şi de H.G. nr. 1010/25.06.2004 pentru aprobarea Normelor metodologice şi a documentelor prevăzute de art. 69 din Legea nr. 333/2003.''
Postat 25 Septembrie 2011, 14:18 de .
amenda
f bine a patiti, pt ca am auzit din surse sigure ca nu isi plateste angajatii cu lunile. D-zeu e sus...
Postat 25 Septembrie 2011, 14:11 de cristina
pip daca esti NO NAME .
crezi ca daca nici nu ai un nume, ma refer la o firma cu experienta si capacitate poti sa te prezinti macar la o licitatie? eu nu cred ca Bodea se poate ajuta la licitatii cu PC-UL , cred ca nu exagerez daca spun ca Bodea a reusit sa se faca cunoscut datorita firmei Ghenau si nu a PC-ului, m-ai intereseazate si ai sa vezi ca firma lui este m-ai veche ca si Partidul.
Postat 25 Septembrie 2011, 14:03 de eugen
unde esti tu tepes,, doamne,,
Sa stati noaptea la geam ori pe balcon pazitiva masina, cind plecati de acasa lasati un paznic la poarta, la noi sa nu veniti cu reclamatii ca ati fost furat ca o sa luati amenda m-ai mare ca si furtul, ma intreb si eu atunci care este rolul Politiei?
Postat 25 Septembrie 2011, 13:37 de vlad tepes
Şi furat şi amendat
DACA TIE TI SE PARE CA EU UN NO NAME SI EL UN POLITICIAN AVEM ACELASI SANSE LA o licitatie....atunci imi pare rau de tine..fara suparare.
Postat 25 Septembrie 2011, 13:36 de pip
concluzie aparte
despre cei care nu au firme ai o parere buna? vrei sa spui ca daca a reusit omul sa isi faca o sursa de venit inainte de a face ceva pentru noi este o greseala, crezi ca cine nu a reusit sa faca nici pentru el nimic va reusi sa faca pentru noi, de ce in tarile dezvoltate tara este condusa de oameni de afaceri , la noi cine nu are sanse de a fi bun la alceva face politica.
Postat 25 Septembrie 2011, 13:17 de un oradean
Şi furat şi amendat
În concluzie, Bihorel îl sfătuieşte pe domnul Bodea să facă bine să-şi angajeze miliţieni privaţi, căci Poliţia naţională face altceva. Adică face fălci şi se enervează când vede cum creşte teancul de dosare cu autori necunoscuţi. NU SFATUI MATALE PE NIMENEA LA SFATURI MARI,DACA UN MIC ABC PIERDUT DE SI IN LUME II OBLIGATA SA ISI PUIE O ALARMA DACA NU E AMENDATA ATUNCI DINSU CA E POLITICIAN ARE DREPTURI APARTE????DIN PACATE EU SI NU NUMAI EU AM PARERE FOARTE PROASTA DESPRE POLITICIENI MAI ALES DESPRE CEI CARE MAI AU SI FIRME...DECI NU AM MILA DE EIIIII.SARACU CE PALID TRAS LA FATA E DIN CAUZA MINCARII PROASTE...
Postat 25 Septembrie 2011, 12:53 de pip
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON