URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Mai 2016, 08:30

Salutări din Indonezia: Vestea primelor curse externe regulate pe Aeroportul din Oradea se lasă aşteptată

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Hotărât lucru, şefii Consiliului Judeţean n-au noroc şi pace! Deşi cu două săptămâni în urmă - când a asistat la aterizarea primului Boeing 737, ce a adus pe Aeroportul orădean primii 147 de turişti din Israel, dintr-un total de 2.000 programaţi vara aceasta - preşedintele Cornel Popa a anunţat că va dezvălui marţi, 26 aprilie, primele patru curse externe regulate între Oradea şi alte patru aeroporturi din Italia, Spania, Marea Britanie şi Germania, la soroc - canci!

Conferinţa de presă pe care Popa urma s-o ţină împreună cu reprezentanţii firmei de consultanţă LCG Denmark, care şi-a asumat găsirea operatorilor acestor curse, a fost amânată, invocându-se oficial arhiştiutele "motive obiective".

Citiţi detalii, pe www.Bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
citat:"Oradea inca nu e buricul pamantului ... "
Mai bine de 2 secole Meridianul Zero a fost la Oradea. Meridianul Zero ce servea pentru realizarea hartilor de navigatie a fost in Cetatea Oradea, azi "Meridianul Nul" emblematic pentru CJ Bihor trece pe la Aeroportul Oradea. D-l Horea ne explica cum e cu buricul pamantului ... la Oradea ... si ... ordinea mondiala: "Horia Cartis Nu a zis nimeni ca semnam contract sau ca vor fi zboruri din aprilie. S-a zis ca pana in 26 aprilie se analizeaza 4 rute. Ele au si fost mentionate. Zboruri dupa cum am mai explicat nu pot fi mai devreme de august septembrie, Anul in aviatie nu este precum cel calendaristic si se face pe baza de programare. Vara in aviatie incepe in aprilie si se termina in septembrie iar iarna incepe in oct si se termina in aprilie. Noi am terminat investitia in noiembrie deci nu aveam cum sa fim cuprinsi in calendarul zborurilor pentru aprilie 2016. Pentru ca programul de zbor se face cu un an inainte.Dar astea sunt lucruri care tin de specificul mondial al aviatiei si ORadea inca nu e buricul pamantului sa poata schimba ordinea mondiala."
Postat 03 Mai 2016, 11:54 de Klaus_Sebastian
Parerea mea ...
Un mandat ratat la CJ BIhor pe acest subiect, un director la Aeroportul Oradea care din 1993 care nu a reusit sa aduca nici o cursa directa externa pe aeroport. In rest, vine Horia Cartis si va da el explicatiile precum se vede ...
Postat 03 Mai 2016, 09:55 de Klaus_Sebastian
bun si de ce trebuia sa minta CJ cu data de 26.04 ???
o explciatia la asta ne paote da purtatorul de minciuni ?
Postat 03 Mai 2016, 09:47 de Florin25
Explicatia vine si vine frate ... de la Horica!
Copy/paste de pe pagina de Facebook a AO ... "Horia Cartis/Horia Cartis Daca nu s-ar face demersuri as intelege sa aveti suparari, dar intr-un contract sunt doua parti din stiinta mea. Cat priveste cursele noi, contractul are o parte aeroportul Oradea ca si infrstructura de unde se decoleaza si se aterizeaza iar cealalta parte este opratorul privat care efectueaza zborul. Cred ca traim cu pe aceeasi planeta si intelegem ca negocierile cu privatii dureaza mai ales cand acestia sunt cei care investesc bani multi in efecturarea unei curse. Pentru patru destinatii investitia este de circa 50 de milioane euro pentru 2 ani...Deci da, dureaza, se analizeaza se negociaza...se analizeaza, se negociaza..." Si acum vine perspectiva ... "Horia Cartis/Horia Cartis Clujul a inceput in 1996 planul de modernizare a aeroportului si strategia de dezvoltare. Timisoara este al doilea pole economic al Romaniei..etc . in 4 luni sa faci ce altii au facut in ani este cam exagerat totusi. Inteleg ca toata lumea vrea sa zboare de la Oradea, implicit eu si toti cei care se ocupa de aceasta tematica, ca doar nu suntem nebuni. Parcurile indistriale din Oradea au ajuns la o oarecare maturitate dupa 8 ani de cand au fost gandite..deci peste noapte nimic nu se face. Poate daca sunteti atat de interesat de tematica aviatie studiati pe net cazuri similare si pe urma ve-ti putea sa comparati daca ceea ce facem, facem bine sau prost, sau daca poti asemui situatiile dintr-o parte sau alta." Bravo, sa traiti bine! Comentariile privind modul de exprimare, faceti-le voi!
Postat 03 Mai 2016, 09:44 de Klaus_Sebastian
de ce nu au tacut ...si ramaneau doar incompetenti ???
asa sunt si mincinosi si prosti...ce urmmeaza ? sa aflam ca sunt si corupti ?
Postat 03 Mai 2016, 09:39 de Florin25
AO analizeaza, altii zboara, noi ...
Tupeu maxim, si ce daca ... copy/paste de pe pagina de Facebook a AO ... "Aeroportul Oradea - LROD / OMR Aeroportul Oradea - LROD / OMR Ne este greu sa înțelegem dezamăgirile. Suntem în procedura de negociere. Astfel de contracte pentru operatori implica costuri de peste 12 milioane euro pentru o ruta, deci orice astfel de contract se negociază greu și cu multa analiza. Faptul ca nu s a putut respecta data de 26 aprilie e doar datorita unor motive obiective care nu au ținut de noi."
Postat 03 Mai 2016, 09:33 de Klaus_Sebastian
de parca incompententa nu ar fi destul...
mai trebuie sa fie si mincinosi...la fel cum ei ne mint pe fata ar trebui a-i scuipam si noi cand ii intalnim
Postat 03 Mai 2016, 09:14 de Florin25
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON