URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Octombrie 2014, 09:59

Răzbunare a la PSD: Primăria primeşte penalităţi pe bandă rulantă la proiectele pe care le derulează

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Izbucnirile primarului Ilie Bolojan la adresa unor ştabi din PSD, precum premierul Victor Ponta sau vicepremierul Liviu Dragnea, încep să dea rezultate: Primăria primeşte penalităţi pe bandă rulantă la proiectele pe care le derulează.

Chiar acum două săptămâni, municipalitatea s-a ales de la autoritatea de management a Programului Operaţional Sectorial Mediu o penalizare de 25% la proiectul de înlocuire a reţelelor de termoficare, pentru suspiciuni de nereguli.

Citeşte cât trebuie să plătească municipalitatea, pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
Tot fraierii platesc
Urmeaza si penalitatile pentru ultima gogonata care a facut-o Primaria, cu adjudecarea licitatiei pentru noul CET unei firme care nu a facut dovada capacitatii tehnice si financiare, pentru "caciula" care si-a asumat-o. Trebuie sa stie insa tot omul ca acele penalitati inseamna retragerea de fapt a finantarii cu fonduri europene, ramanand ca gaura ramasa sa fie acoperita din banii contribuabililor locali, adica ai oradenilor care l-au votat pe Bolojan si ai lui.
Postat 03 Octombrie 2014, 15:04 de Bihore l& Bihoroi
Nu PSD e de vina
Atacuri peste atacuri la adresa PSD-ului. Oameni buni ... nu e nimeni de vina ca responsabilii de proiecte sunt niste iresponsabili, incompetenti. Poate asa se trezesc la realitate si isi iau treaba mai in serios!!!
Postat 02 Octombrie 2014, 22:38 de Amalia
....
Este foarte la indemana sa dai vina pe altcineva pentru incompetenta ta. Orice se intampla rau in orasul acesta este din vina PSD-ului. Ia lasati-ne ...
Postat 02 Octombrie 2014, 22:26 de ELLA
deloc adevarat
Cum ar putea sa urmărească Psd, ul ăsta? Exista dovezi clare? Sau scrieți articole pentru a născoci minciuni?
Postat 02 Octombrie 2014, 19:21 de adina
Care e diferenta intre banul public?
De nuanta doar, usoara ca pana! Cel romanesc este verificat de Curtea de Conturi spre exemplu! Cel european nu numai se verifica ci se si restituie daca exista nereguli!
Postat 02 Octombrie 2014, 18:15 de Hurreman
xxx
mang si filip sa mearga urgent sa-si faca fiecare cate un frate.
Postat 02 Octombrie 2014, 17:13 de buhuhu
A
Iar a dat Bolojan cu bata in balta..
Postat 02 Octombrie 2014, 15:47 de Emil
cizma
A trebuit bolojan sa se pise contra mai marilor...
Postat 02 Octombrie 2014, 15:43 de Vasile
huo pesedisti si udemeristi netrebnici!
gunoaiele pesediste alaturi de cele udemeriste vor face totul sa nu avem caldura la iarna! votati-i in continuare, prostilor!
Postat 02 Octombrie 2014, 14:19 de mihai
rusine PSD
Multumim PSD si lui PETRU FILIP ca ingroapa acest oras. Dragi oradeni la alegeri daca veti vota astfel de oameni, adica hotii de la {P.S.D} atunci asa oras veti avea. Nu uitati ca actualul mare pesedist PETRU FILIP a mai ingopat orasul acesta de cateva ori si daca doriti ajutatil sa o mai faca inca o data.
Postat 02 Octombrie 2014, 13:26 de coco
?!
N-am fost si nu voi fi psd-ist/comunist, nu am votat si nu voi vota NICIODATA psd-ul sau vreun candidat al psd-ului, dar am o nedumerire : tot psd-ul e vinovat de amenda de 33 milioane euro?! Cand ii va lua cineva de urechi (se aude, d-le man ciprian?!) pe vinovati, pe bolovan si pe hotii din jurul lui?! Sper ca nu crede nimeni ca aia de la ue vor ,,uita"!
Postat 02 Octombrie 2014, 13:24 de ionel
rusine PSD
Dragi oradeni, raman stupefiat cand vad ce poate sa faca PSD-ul acestui oras doar pentru a pune mana pe putere si pe ciolan. Mai fratilor parca acesti oameni nu ar trai si ei tot aici. RUSINE SA VA FIE si sper ca oradenii sa taxeze cu varf si indesat la alegeri acest lucru. Iar dumneavoastra domnule BOLOJAN speram sa tineti minte cat o sa traiti faptul ca SARPELE NU TREBUIE CRESCUT LA SAN. Fara dumneavoastra PSD-ul nu avea nici 10 % in Oradea. FELICITARI ia-ti facut mari
Postat 02 Octombrie 2014, 13:06 de coco
Explicatie
Doar o scurta explicatie a circuitului. Firma sapa si pune tevi. Dupa face o cerere de rambursare. Intervine o firma de audit care verifica daca au facut lucrarile bine. Daca totul e ok, autoritatea de management plateste cererea de rambursare. In cazul din Oradea, firma de audit (care e din Germania), a descoperit nereguli (suspiciuni). A raportat acest fapt catre autoritatea de management, iar aceasta a platit cat i-a spus firma de audit. Stai linistit Marlane si Bolovane, ca vin controale mai amanuntite. Si atunci sa va vad cum scoateti parleala.
Postat 02 Octombrie 2014, 12:54 de diviu lragnea
Vicele Malan ce mai face?
Dar cel care se ocupa in Primarie de partea tehnica, adica Malan, ce mai face? E in cardasie cu toti hotii care au lucrari in orasul Oradea? Din moment ce auditul a venit si a descoperit nereguli, nu li frica de DNA nu de plata unei penalizari de 2 milioane de lei. Poate ca nu. Sau poate doar cand va avea catuse pe maini. Impreuna cu Bolojan.
Postat 02 Octombrie 2014, 12:48 de pictor vonta
Un alt articol marca ebihoreanul
Cum puteți să mințiți cititorii așa pe față? Știți bine că firma germană de audit a dispus că există suspiciuni. Nu a venit Dragnea personal cu șublerul ca să măsoare conductele sau adâncimea săpăturilor. Cum omuleții lui Bolojan fură mai rău ca în codru, mi s-ar părea normal ca Bolojan împreună cu ei să plătească din bugetul personal, daunele provocate.
Postat 02 Octombrie 2014, 12:43 de ebihorean
In Instanta
Sa le conteste in Instanta cum a procedat IMPACT-ul cu penalitatile cuvenite de aceasta data Primariei si poate o pune Primaria de-un blat si-acolo! Doar ca nu cred ca o sa-i iasa!
Postat 02 Octombrie 2014, 11:44 de TDS
re: Dan
Daca esti tampit de ce postezi? Ce are sula cu prefectura? La Termoficare se baga tevi de 3 euro cu 5, iar alea de 3 toli se inlocuiesc cu 2, fara rusine .............................................. dupa aia se fac devize din burta si merg la decontare fara jena ..........................
Postat 02 Octombrie 2014, 11:29 de Hope
Bihoreanul cel bine informat o comite din nou !!!
POS nu are legatura cu PSD ci direct cu OLAF si Comisia Europeana !!! Neregulile de la Oradea au fost constatate de catre o firma de audit germana, pe langa care lucreaza si niste romani ce monitorizeaza lucrarile facute pe bani publici europeni, dupa care raporteaza ce se intampla la Bruxelles !!! Autoritatea de Management din cadrul POS nu face alceva decat sa respecte deciziile de la Bruxelles, care impun sanctionarea vinovatilor care fura din banul public !!! Asta se intampla si la Oradea, unde amatorii lui Bolojan deruleaza proiecte pe care nu le inteleg si nici nu vor sa priceapa ca nu e voie la furat !!!
Postat 02 Octombrie 2014, 11:22 de WinDos
pff
pe zi ce trece tot mai tare imi dau seama ca astia de la psd sunt niste nesimtiti si chiar nu trebuiesc votati...am impresia ca daca ajung astia la ciolan am belit-o
Postat 02 Octombrie 2014, 11:20 de unu'
Multumim PSD!
Multumim PSD ca puneti frana orasului si judetului in loc sa ajutati. Multumim Mang!
Postat 02 Octombrie 2014, 10:37 de Dan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON