URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Aprilie 2012, 15:10

Propuneri din casa de nebuni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful PPDD Oradea, Călin Miron, l-a propus la mişto pe patronul firmei Selina, Beniamin Rus, să candideze la Primăria Oradea. Ce nu se ştie este că junele aspirant la politicalele de vârf a mai făcut două propuneri năstruşnice, pe care le-a şi comunicat personal "victimelor".

Primul ofertat a fost doctorul Adrian Duşe, director la Spitalul Judeţean, cunoscut ca fiind "chirurgul săracilor" pentru că nu primeşte "atenţii" de la pacienţi, care i-a urat PPDD-istului să fie sănătos, iar al doilea pastorul baptist Paul Negruţ, de la Biserica Emanuel, care şi el a refuzat, zicându-i lui Miron, cel mai probabil, să meargă cu Dumnezeu. Sfat pe care tânărul fan al lui Dan Diaconescu poate chiar o să-l pună în aplicare, dar după mintea lui. Adică să-l propună, de ce nu?, pe Dumnezeu la Primăria oraşului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
masiva POLITICA
mijloacele de transport in comun ce rol au mai ales in centru, TAXIIIII ce inseamna pentru BOLOJAN? se simte de la o POSTA ca sunt interese de CORUPTIE masiva.Proiecte INUTILE si fara VIITOR , va forteaza mana si baga banul din BUZUNAR in interese personale altora, nu mai vorbim de o democratie si o piata economica vorbim de jaf pe fata.
Postat 07 Aprilie 2012, 13:28 de CORUPTIE
unde este evolutia
cu exceptia de asfalt incins, praf si sens giratoriu ce a mai imbunatatit in imaginea orasului Bolojan cand CETUL polueaza si distruge orice inseamna sanatate? Parcarea in centru e o risipa cand puteam atrage o facultate de arhitectura sau extinde pe cea de medicina si sa se faca practica in Baile felix , parcare inseamna poluare inseamna aglomeratie si mai mult pericol de accidente
Postat 07 Aprilie 2012, 13:25 de unde ?
unde este evolutia
Oradea este renumita pentru multele sale cladiri in stil baroc si o colectie bogata de arhitectura art nouveau cine le intretine fonduri nerambursabile asimilate pentru cultura patrimoniul local si atragerea de turisti? Dintre cele mai impresionante atractii ce merita vizitate in Oradea sunt Palatul Baroc - astazi Muzeul Tarii Crisurilor cu o colectie de fosile de dinozauri si pasari, Bazilica Romano-Catolica - cea mai mare biserica in stil baroc din Europa, Cetatea Oradiei in forma pentagonala, sau Biserica cu Luna - o biserica unica in Europa cu un ceas care arata cu exactitate fazele lunii. O mare atractie turistica in afara orasului este la Baile Felix, unde se poate ajunge cu autobuzul? ce s a schimbat in perioada lui Bolojan ?
Postat 07 Aprilie 2012, 13:21 de unde ?
Opriti dezastru!
DD,PPDD, Becali, PNGCD, PRM, Vadim, prea mult rau chiar si pentru politica romaneasca.
Postat 07 Aprilie 2012, 11:16 de SAFE
sau sa se adapteze la oras nu tigara si alcoolul si pocaimea
unde este arhitectura orasului Oradea in ALESD !!! cade tencuiala pe blocuri ca bolojan e nedemn sa administreze un Oras si ghilea face parcare in centru cu banii vostri din BANCA :)) numai tarani se lasa fraieriti in halul asta :)
Postat 07 Aprilie 2012, 09:54 de tarani la sat
sau sa se adapteze la oras nu tigara si alcoolul si pocaimea
taranul cel mai mizeabil om mental daca ar avea capacitatea de adaptare nu ar face din oras sat ca Bolojan si am spus totul a distrus arhitectura orasului cu ideei de taranaisme si GOOOJDIST tocilar, ajunge cate am indurat si cu Ghilea alt taran de vita care practica coruptia la greu cu banul public in familie si altii, lasati Orasul sa respire nu l mai intoxicati cu fumuri de sat, rusine sa va fie, taranul da lectii oraseanului!! vai de capul vostru ingusti la cap sunteti rau:))nu trebuie sa fi pocait sa sti ca ai FUND :)) dar dupa unii trebuie ca sunt saprti la fund rau :)) CUUUURRRGGG, haina nu schimba naravul HOT te ai nascut HOT mori :))
Postat 07 Aprilie 2012, 09:52 de tarani la sat
Am pornit şi eu pe arătură.
Mă iau cu dobitocii şi uit esenţialul, să scriu şi eu ceva despre material. Cine a mers la PPDD? Ăia care nu au avut loc nicăieri. Să-i spună lu moşu că nu şi-ar fi dorit să fie într-un alt partid, indeferent că e PNL, PSD sau PD-L, doar că nu-i ia nici dracu. Nu-s capabili de nimic şi atunci încep să ragă: Că ăia au făcut; Că ălalalt a dres; Că toţi sunt hoţi; Că.... şi de atâta răget încep să delireze şi: Domnul Dan va da fiecărui român nu ştiu câte mii de euro.... Nu vin cu nimic concret vor doar să „cureţe ţara de lichele” şi discursul prinde. Poporul o duce greu, clasa politică a dezamăgit iar Dan Diaconescu se prezintă ca un Mesia a poporului român. Oricum, sper că valul alegerilor locale să-i trezească pe ăştea la realitate şi să dispară din peisaj până în toamnă. Aştept băşinile, pardon flatulenţele, PPDD-iste.
Postat 07 Aprilie 2012, 07:14 de românul complex
nu mai avem spitale de nebuni?
Sunt românul complex pentru că un individ care, fără voia lui imi afectează imaginea, îşi spune \"Romanul Simplu\". Nu fac postări pentru a face pe inteligentul sub acoperire, nu scriu cu DEX-ul lângă mine dar încerc să fiu decent, aşa cât pot eu. Se vede însă treaba că proverbul japonez: \"cu samuraii lupţi ca samuraii, cu tâlharii lupţi ca tâlharii\", e plin de înţelepciune şi absolut corect mai ales atunci când ai de a face cu PPDD-işti. Postasem şi eu un cometariu la \"Epoca Danilor şi a Vuşcanilor\". Frate... s-a inflamat PPDD-ul. Mă toacă. Cred că pe plan local voi fi în prima tură de execuţii publice după ce Dan cel drept va ajunge la conducerea ţării. Mai întâi trebuie să le dau asigurări că am să caut “Dicţionarul limbii române moderne” (apropos, foloseşti majuscule doar dacă vrei să faci o abreviere şi atunci scrii: DLRM) numai că mi-e teamă că ediţia din 1972 fie ea opera lui Alexandru Graur, e puţin depăşită. Bun, gata cu justificările şi cu limbajul civilizat, doar mă adresez diaconeştilor. Băi cretinilor, dobitoci frustraţi cu creierele spălate, îmi doresc mult de tot să se impună prezentarea unui aviz psihologic de către cei ce vor să fie aleşi, aşa sunt sigur că plecaţi unde vă e locul, iar Bihorul vă oferă câteva locuri de odihnă perfecte. Ştei, Nucet, strada Luis Pasteur... Un cretinoid de-al domnului Dan îmi reproşează că nu observ că sunt tot mai mulţi pe zi ce trece. Văd dobitocule, văd, dar sunteţi la fel de proşti indiferet cât de mulţi aţi fi. Mai vin cretinii şi acuză guvernările ce au furat această ţară de la Revoluţie până în zilele noastre spunând cât de cinstit e domnul Dan. Ştiu cel puţin cinci nume de PPDD-işti bihoreni dintre cei mai „supăraţi” care au fentat şi fentează statul român din greu. Vin nişte rahaţi să-mi dea mie lecţii de morală. Băi cretinilor cred că dacă puneţi mintea voastră la o capră aia paşte pe beton atât de proşti sunteţi. Am să vă uimesc, dar cred că Diaconescu e un tip inteligent, un extrem de bun manipulator şi un oportunist fără scrupule care găseşte foarte mulţi fraieri cretini ce rag transmiţând ce le cere el. Aştept băşinile PPDD-iste. Pardon, să fac pe intelectualul, flatulenţele PPDD-iste.
Postat 07 Aprilie 2012, 06:52 de românul complex
Mândria de a fi țăran!
De ce crezi că a fi țăran este un lucru foarte rău?Toate marile valori ale neamului românesc s-au născut la sat,voi orășenii ca să vă refaceți psihic și fizic fugiți către liniștea și frumusețea satului .Bunul simț al țăranului se impletește cu înțelepciunea de a trăi în armonie cu natura,pe cînd orășanul este de multe ori doar îmbrăcat pe dinafară frumos,dar cu sufletul gol și sigur mai trist.....
Postat 06 Aprilie 2012, 21:47 de LUCA NICOLETA
impart feliile daca au bata pizzza in ei pot imparti ITALIA :)))
ce importanta isi dau tarani :) ia lingerti osul pana se face alb :))) nu ne ajunge PNL mai vin si altii :)) SAT nu Oras suntem :))
Postat 06 Aprilie 2012, 18:44 de ce tarani !
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON