URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Octombrie 2015, 09:53

Promovată, nu concediată: În ciuda dovezilor de plagiat, universitara Daniela Ionescu e "pedepsită" cu o promovare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rectorul Constantin Bungău a dosit în sertare decizia Consiliului Naţional de Etică din 2012 care a stabilit negru pe alb că, dovedită în instanţă pentru plagiat şi chiar condamnată penal pentru această faptă, universitara Daniela Ionescu trebuia dată afară din instituţie.

Cu toate acestea, Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial se pregăteşte nu s-o zboare, ci s-o promoveze pe doamna conferenţiar, care printre multe alte calităţi o are şi pe aceea de soţie a liderului sindical din Universitate.

Citiţi detalii pe această temă, pe www.Bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Hahaha
Ce glume de dimineata!Nu ma mai uit la matinale...toti stiu ca au fost recrutati de Securitate!Ce vorbesti dle?De unde stii?Hai varsa sursa neinteresanta pt organ....Varsa repede... (***)
Postat 26 Octombrie 2015, 09:13 de grigore
eu sunt sotia cui?
se stie ca dna e sotia dlui.....asa ca nu e de mirare ca s-a pricopsit cu atatea tilturi...bine ca altii care chiar au muncit pt lucrarile de doctorat au fost dati afara din sistem!
Postat 24 Octombrie 2015, 20:03 de tudor25
Inteligenta
Spuneti ca nu le lipseste inteligenta. Asta este ceva relativ. Nu am spus ca au un retard mental. Dar nici nu trebuie confundat tupeul, infractiunea, caracterul murdar cu inteligenta. Cea mai buna dovada este recrutarea lor in Securitate. Nu se cautau oameni inteligenti, charismatici. Erau alesi oameni mediocri, incompetenti, complexati, care pot fi condusi usor. Ar fi fost amuzant sa ii vedem pe cei doi in noptile revolutiei din 1989, nu cred ca si-au imaginat ca vor scapa fara temnita. Apropo de capacitatile celor doi securisti, discursurile lor sunt la nivelul unei caterinci de crasma ordinara, iar cultura lor este cea a unui copil de clasa a 2-a. Intr-adevar, din pacate acest nivel nu este singular, si de aceea am ajuns la o scara a valorilor discutabila.
Postat 24 Octombrie 2015, 15:31 de Dante2015
Management de ”Sorbonica”. Ep. Adevăraţa faţă a ”Sorbonicilor” post Revoluție furată. Private şi de stat.
I. ”Rectorul Constantin Bungău a dosit în sertare decizia Consiliului Național de Etică din 2012 care a stabilit negru pe alb că, dovedită în instanță pentru plagiat și chiar condamnată penal pentru această faptă, universitara Daniela Ionescu trebuia dată afară din instituție.” 1. O explicație mai bună pentru modul cum a crescut UO cantitativ ca ”Făt frumos”, nici că se putea. În timp ce oameni competenți, au fost marginalizați, sau chiar eliminați din UO de către ”Sistem”. 2. O întrebare pentru actualii şi foştii studenţi de la UO: aţi văzut cumva vreun miliţian, securist, activist bolșevic, neamuri sau turnători de ai lor, şomer, sau stând la coadă la AJOFM? II. ”Cu toate acestea, Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial se pregăteşte nu s-o zboare, ci s-o promoveze pe doamna conferenţiar, care printre multe alte calităţi o are şi pe aceea de soţie a liderului sindical din Universitate.” 1. Este timpul ca şi UO să aibă un Spiru Haret în fruntea ei. 2. Pentru cadrele didactice, dedicate nobilei profesii de dascăl de la UO, care mai sunt: Alegeți-vă cu grijă conducătorii! Vremea lui ”George” de ”Sobornica”, a tătucilor lui, respectiv a lingăilor lor, trebuie să apună la şi la UO. 2. O întrebare pentru actualii şi foştii studenţi de la UO: Ştiţi cine au contribuit în mod major ca mulţi dintre părinţii voştri să rămână fără locurile de muncă pe care le aveau înainte de 1990? Majoritatea dintre primii şefi de organizaţii FSN, respectiv de Sindicate libere, mulți dintre ei fiind ”limba, ochiul şi timpanul fin” al sistemului bolşevic, cică schimbat, în decembrie 1989. Câţi dintre ei au ajuns şomeri, sau pe drumuri? III. În atenția domnului ministru al Educației și cercetării științifice, Mihai Sorin Cîmpeanu și ARACIS. O propunere de criteriu de clasificare a Universităților de stat din România: Procentul de copii a cadrelor didactice universitare, din total copii cadre didactice universitare, care studiază la alte Universități, decât cea la care predă/predau părinții lor. 1. Propunerea se referă strict la specializări pe care le urmează acești copii de cadre didactice în altă parte, specializări care există şi în carul Universităţii la care predau părinții lor şi nu la celelalte categorii de personal dintr-o Universitate, care, prin definiție, au salarii mai mici. IV. Concluzii. 1. Mare ruşinică Nea Nelu. Pentru asta l-ai împușcat pe Nicolae Ceauşescu? Pentru ca activiştii/nomenclaturiştii bolşevici, torţionarii şi alte organe represive ale statului din liniile 2, 3, 4, respectiv neamurile şi ”antenele” lor, să poată ”ciuguli” mult mai bine din economia/educaţia/sănătatea României?
Postat 24 Octombrie 2015, 13:54 de stefan
WHY?
Am fost colegi cu amandoi ! 12 ani cu ea , 4 cu el ! Inteligenta NU le lipseste ! De ce s-au dedat la toate astea e greu de inteles !
Postat 24 Octombrie 2015, 13:43 de TDS
sistemul de hotie organizata de la universitatea oradeana
Cei doi securisti Ionescu sunt autorii a mai multe comentarii, la acest articol si la alte articole legate de familia lor pe acest site, cred ca este clar pentru toata lumea, mizeria umana emanata de cei doi este mult prea evidenta si, mai mult decat atat, lipsa lor de inteligenta jigneste orice cadru didactic din Romania. Bineinteles ca vor contesta parerea mea umila, ii invit atunci sa publice foile matricole, sa ne demonstreze tuturor ce studenti "deosebiti" au fost. Amenintarile lor legate de trimiterea in judecata a jurnalistilor ma fac sa cred ca un lider de sindicat penibil crede ca inca citeste Flacara sau Scanteia si ca ziaristul trebuie sa cante in slavi sistemul de hotie organizata de la universitatea oradeana. Ei ii fac analfabeti pe ziaristi, mai trist e ca studentii nu pot decat sa ii considere analfabeti pe ei, iar fiecare ora de curs este un calvar pentru acesti copii nevinovati care trebuie sa suporte niste discursuri ieftine tinute de doi securisti, la 25 de ani de la o revolutie de la care ne-am dorit atat de mult sa scapam tocmai de ei. Nu e ironic, copiii nostri ajung sa fie educati de securistii lui Ceausescu... Domnilor Ionescu, nu stim daca ziaristii cunosc ce inseamna profesor universitar sau conferentiar universitar la Oradea, dar noi stim foarte bine, e doar un titlu pentru a ascunde niste infractori de drept comun, cu foarte putine exceptii, iar dumneavoastra nu faceti exceptie... Si daca prin absurd cartea plagiata nu ar avea nici o legatura cu obtinerea titlului de conferentiar, are legatura cu faptul ca sunteti un om mizerabil si nu puteti fi un exemplu nici pentru copii dumneavoastra, cu atat mai putin pentru studenti.
Postat 24 Octombrie 2015, 13:10 de Dante2015
TOT
@OradeaCivita_AS: In primul rand N-AI ! In al doilea rand eu cred ca 90% din tezele de doctorat SUNT PLAGIATE ! In Romania ! E greu insa sa probezi ! Dar autoritatile ar putea-o face !
Postat 23 Octombrie 2015, 18:56 de TDS
BINIE CA ARE CRUCE SFANTA LA LANT
E CREDINCIOASA FEMEIA DUPA CATE SE OBSERVA IN POZA!!!
Postat 23 Octombrie 2015, 15:52 de ADINA
Fa Danielo, iti doreai o promovare?!
Sa traiasca Sindicatu', ca mi-o angajat Barbatu! De la Bu-Bucuresti la va-vale, toti "COPY-stii" au "PASTE-protectoare"! In Tara Plagiatorului Institutiile se tem sa aplice Legea, iar Impostorii se urca in Copacul Sindical si se cred "privighetori de prada": canta sa adoarma Legea si praduiesc prin Buget.
Postat 23 Octombrie 2015, 15:39 de pupinjuristu
@O!ci_vita-s
Iata un telectual care scrie "ilustrii" fara sa clipeasca. Se pare ca "elita intelectuala" ia pozitie de culcat calcand gramatica in picioare, la fel cum Eroina din acest articol a calcat proprietatea intelectuala in picioare in mod repetat! Sa scrii gresit cand pretinzi ca esti "intelectual" este fandoseala, sa intri in subiect creind o diversiune este iarasi fandoseala, sa te crezi ce nu esti este fandoseala! Faptele Eroinei sunt clare, au primit calificative in instanta, iar aplicarea legii e amanata pe motiv ca "asteptam sa fie pedepsit Monta si Iang...". Halal "ilustrii"...
Postat 23 Octombrie 2015, 14:50 de pupinjuristu
@Scortea Scroto
@Scortosule..dar cum de reactionezi asa? Pe doamna o critici, dar pe PSDistul Ioan Mang si pe sotia lui, si ei la fel de ilustrii pentru nomencaltura (PARDON!)... aaa...elita intelectuala bihoreana de la Universitatea Oradea, nu. Vad ca si tu o dai pe ulei ca TDS. Sau ti-a scapat din vedera cariera de Nobel al domnului Trandafir de Bihor..aka Ioan Mang. Sa stii ca pe contul lui de FB poti sa il congratulezi toata ziua, dar daca cumva ai o parere diferta si argumentata iti vei lua ban, ca la mang stii cum e..ca pe vreamea lu Ceasca. Sa vezi acolo ce spectacol de pupici e..mai ceva ca la fandositii din UO. :))))
Postat 23 Octombrie 2015, 12:44 de OradeaCivitas
Securista
Cum dracu a ajuns conferentiar securista care raspundea de noi, de Confectii, de Miorita si de fabricile de incaltaminte? Raspundea in sensul ca misiunea ei principala era sa faca rost de costume la pret de nimic pentru securisti si altii ca ei. Asta educă tanara generatie?! Atunci stim ce viitor ne asteapta...
Postat 23 Octombrie 2015, 10:49 de ceta
Mizerie mizerabila
Mizeria e in floare la UO. Asta e daca iti place bine daca nu ... nu !!!Si zic si eu caca ponta poate in fruntea guvernului atunci aici jos intre amarasteni de ce nu ????? Si nu uitati de mangeala ca si el poate !
Postat 23 Octombrie 2015, 10:30 de scortosul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON