URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Mai 2012, 14:40

Profesor AŞA NU (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scandal monstru la Finiş, după ce doi stejari seculari - care apar ca reper şi pe hărţi militare ungureşti vechi de când lumea - au fost tăiaţi peste noapte. Sursele lui Bihorel spun că arborii uriaşi, cu un diametru de peste un metru şi bătrâni de peste 300 de ani, consideraţi atracţii ale locului, au fost retezaţi de drujbişti care mai apoi, pentru a ascunde urmele, au pus foc pe cioate.

Revoltaţi de faptul că le-au batjocorit istoria, sătenii au luat urma nelegiuiţilor. Care, spun ei, au lucrat la comanda unui dascăl, Călin Ardelean, directorul şcolii din Uileacu de Beiuş, deci în mod normal obligat prin natura funcţiei şi profesiei să aibă respect faţă de consăteni, faţă de natură şi faţă de istorie.

Evident, însă, asemenea chestiuni principiale nu mai stăteau în picioare de vreme ce omul vrea să-şi ducă la bun sfârşit viluţa şi nu încăpea de copaci. Şi ce dacă stejarii au fost martori la Răscoala iobagilor lui Horea? Chestii slabe şi oricum apuse...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
29 Comentarii
A manta Lavinia
Poate in calitate de director isi v a aduce a manta ... la Lic Pedagogic si vor fi toti 4 fericiti!Ha ha ha!
Postat 04 Februarie 2013, 12:49 de anonim
Speranta moare ultima dar moareeee!!!
C. A. are vise marete si sperante pe masura! Si Joia la inmormantare la Hus(contabilul de la Uileac) se lauda ca v a fi director la Finis dar "cineva" are mai mare influenta ca si el si i a demonstrat ca nu v a mai fi director ! El s a tot laudat prin urbe ca a fost coleg cu Bolojan care intr -adevar a intervenit pentru el la Inspectorat dar degeaba! Prin "ajutorul nepretuit" a dnului Alin Novac Iuhas ( si nicidecum prin alte persoane apropiate PNL) care promoveaza non valorile ,mincinosii si scursurile invatamantului .Novac i a rezolvat orele de fizica la Pedagogic si a ajuns la Beius!Te a costat am mult aventura cu blonda Calineee!!Si esti de abia la inceput! Succes in noul an scolar!
Postat 12 Septembrie 2012, 11:47 de anonim
Mare-i gradina ...zoologica a lui ..DUMNEZEU
Acum Calin ARDELEAN are \"planuri mari\"la Liceul Pedagogic din Beius(N.BOLCAS). Dupa ce s-a detasat pe acolo(cum si cu ce scop?) acum lupta(unelteste) din greu sa devina si (aici) oarece DIRECTOR pe la 1 Decembre -exact-(dupa cum se lauda),eventual in \"TANDEM\" cu fiica unui fost primar din UILEACUL DE BEIUS ,aceasta din urma aflatoare ( ca si nevasta \"superinselata\" a gembasului C..ARDELEAN in cestiune)in functiune (activitate) la liceul pedagogic respectiv. Se mai lauda in surdina C.A.cu sprijinul grangurului de la Oradea BOLOJAN!(acesta din urma ar fi fost coleg cu un \"apropiat\" al lui C.Ardelean!) O fi primarul Orazii? O fi amestecat pe acolo si d-l Cornel POPA,mare sef USL prin PNL)la nivel de Bihor. Daca se materializeaza dorinta (visul) lui C.A. liceul din Beius va \"progresa\" ( in JOS) percum scoala din UILEACUL de BEIUS!(sub conducerea \"luminata\" C.A.). Ce are de zis d-l prof (fost senator-actualmente pres.cons.jud. BIHO!) Sa ne dea DUMNEZEU MINTEA DE PE URMA (inainte de a fi prea tarziu! P.S. C.ARDELEAN este coled de PDL 9si cirac) al fost. insp. la ISL. BIHOR LUCA! (dar se face el ,daca nu s-sa si facut deja PNL-ist!!!)
Postat 11 Septembrie 2012, 08:27 de VLAD
Alt premiu!
Postat 03 Septembrie 2012, 23:59 de anonim
Rusine voua analfabetilor!
" VAU LUAT MISELESTE FUNCTIA" se scrie v-(liniuta)au luat dar cu siguranta a-ti facut ore cu "fostul director" despre care intotdeauna s-a scris exact adevarul si niciodata nici o minciuna! Si cu rusinea sa- i fie fostului director rusine pentru ca a fost un ordinar,mincinos si care a fost sluga obosita a fostului inspector Luca ,iar acum a crezut ca Negrean nu stie ca este PDL -ist si nu PNL asa cum s- a dat cameleonul ACG!
Postat 26 August 2012, 23:00 de pt parinti
rusine
Sa le fie rusine celor care il denigreaza pe domnul director, pentru noi parintii este si va ramane cel mai bun director si profesor pentru tot ceea ce a facut pentru scoala si pentru copiii nostri, numai niste frustrati pot sa scrie asemenea mizerii, daca sunt si profesori cu atat mai mult sa le fie rusine, domnule director aveti toata stima si respectul parintilor din Uileac nu luati in seama niste gunoaie ratate care vau luat miseleste functia
Postat 26 August 2012, 19:34 de parintii
GOOD BYE CALIN ARDELEAN!!!
Din fericire pentru invatamantul bihorean a cazut si ultimul director excroc,spagar,imbarligator,mincinos si cu.. rvar ! In ultimele saptamani a mintit cu nerusinare ,si a sapat colega si a dorit cu orice pret sa ajunga director la Finis dar s a intors roata si nu i au iesit combinatiile !De aceea la ultima sedinta la ISJ a stat intr un colt nebagat in seama de ceilalti directori asa cum ii sta bine unu gu..noi ca si A.C.G.! Pentru d-na Emoke nu va stresati ca se descurca ea chiar mai bine decat doriti voi !Ca om este un caracter zero la fel ca si amanta lui blonda care in curand speram sa paraseasca invatamantul bihorean si sa mearga "la produs" acolo unde este titulara!
Postat 26 August 2012, 09:47 de anonim
Directorul hot !
Citeste in Bihoreanul de luni sa vezi ce hot de proiecte este fostul director!
Postat 26 August 2012, 02:16 de anonim
D-l Fost Director Calin Ardelean
D-l Calin Ardelean o fost cel mai bun profesor din S08 Uileacul de Beius , pt ca el si-a facut meseria pana la capat , aici ma refer la : a facut ore cu noi elevi si ne-a explicat lectia ce asta nu a facut ACTUALA DIRECTOARE BALOG EMOKE . D-na prof Balog Emoke nu si-a facut orele cum trebuie.. , ne-a dat sa conspectam lectia nu ne explicat lectia si ne lasa afara ci asta fostul DIRECTOR ARDELEAN CALIN nu o facut el si-a respectat programul pana la sfarsit , de cate ori am zis noi elevi catre el ca sa ne lese afara el nu ne-a lasat asta se poate spune ca e un prof minunat , e cel mai bun prof de matematica - informatica , el ne-a explicat lectile , si la informatica ne-a aratat pe calculator din toate programele cate ceva si ne-a explicat . D-na Directoare Balog Emoke e vai samar , scoala UILEACUL DE BEIUS o sa fie un DEZASTRU cu ea , sincer . PACAT ca fostul DIRECTOR ARDELEAN CALIN O PICAT !!!!!!!!!
Postat 25 August 2012, 22:01 de Uileac
Basescu a fost demis!
Speram ca si domnul "DIRECTOR" sa fie demis si sa mearga la postul meritat :suplinitor la Dumbravita de Codru!De asemenea rugam Inspectoratul Scolar sa efectueze un control amanuntit pentru a descoperi falsificarile nenumarate in actele acestei scoli: elevi inscrisi fictiv,deconturi de combustibil fictive si alte si alte nereguli din aceea scoala!
Postat 09 Iulie 2012, 12:47 de pdl-ist
Ce rai persoane sunteti la voi!
De ce rai la voi estem?Daca nu era domnu directoru nu cunostea lumea Uileacu. El facut la satul nostu multa publicitate cu amantu lui bolunda si acuma voi vrei sa dai afara pe el. Nu se face ase' !No sioooo.
Postat 01 Iulie 2012, 12:11 de anonim
:))))))
:))))))))))) halal "profesor" si foarte absent de la scoala mai esti ca parca acolo se invata ortografie si punctuatie. Doamne, nu m-as face de rusine in halul acesta in locul tau,iar in legatura cu comentariul postat, iti dau un sfat : fa ordine in viata ta si poate pacea o sa coboare in sufletul tau...POATE.
Postat 24 Iunie 2012, 17:28 de pt profesor
Demisia dnule Director!!!
De unde stiti dvs dnule Director cat este de competenta?Cand v a fi directoare isi v a demonstra competenta!Cu siguranta este mai pregatita ca si dvs!Nu s a transferat la UIleac de la Dumbravita de Codru ca si suplinitor ,cum v ati transferat dvs!Daca a ti avea demnitate (care nu a ti avut o niciodata) luni dimineata v ati inainta DEMISIA (NU POATE FII DE ONOARE PT CA NU O AVETI!) SI A TI LASA SCAUNUL DE DIRECTOR CELUI CARE IL MERITA!
Postat 23 Iunie 2012, 21:37 de profesor
DNA CHIAR VA FI CAPABILA!
CU SIGURANTA VA FI FOARTE CAPABILA SI VA FACE CEVA PT SCOALA DIN ACEASTA COMUNA DUPA CE ANI DE ZILE DIRECTORUL DOAR A INCHIS SCOLI SI NU L-A INTERESAT DE ELEVII SCOLII CI DOAR DE "PROFESOARA BLONDA"!!! DE CE II DECONTAI BANII DE BENZINA AMANTEI DIN SATUL DRAGOTENI CAND EA LOCUIESTE IN ORASUL BEIUS???? AFACERILE NECURATE CURAND VOR IESI LA IVEALAAA!!!
Postat 23 Iunie 2012, 12:59 de uileac
Adio dnule DIRECTOR!!!
DNULE DIRECTOR SPERAM SA PLECI CAT MAI REPEDE DIN SATUL UILEACUL DE BEIUS SI SA LASI POSTUL DE DIRECTOR CELEI CARE MERITA ACEST POST SI CARE SPERAM CA V A SALVA ONOAREA SCOLII UILEACUL DE BEIUS! TI A AJUNS CATE CIUBUCURI AI FACUT IN ACEASTA SCOALA SI DIN CAUZA TA SI A AMANTEI TALE AU PLECAT MULTI ELEVI!
Postat 23 Iunie 2012, 12:53 de uileac
NOUA DIRECTOARE
SA II FIE RUSINE ACESTEI INCOMPETENTE ,,NOUA DIRECTOARE,, PENTRU MARSAVIILE PE CARE LE FACE PRIMA DATA SA ISI DESFASOARE ACTIVITATEA DE PROFESOR ASA CUM TREBUIE SI APOI SA ACCEADA LA O ALTA FUNCTIE PENTRU CARE DIN PACATE NU VA FI CAPABILA
Postat 23 Iunie 2012, 09:40 de PARINTE
Probleme Dnule "DIRECTOR"??
Se pare ca au inceput problemele la Scoala Uileacul de Beius! Certuri,scandaluri ! Dnul DIRECTOR este pe picior de "plecare" si acum tine cu dintii de scaun ! La banchetul de duminica a fost cam singurel deoarece "colegele" au s au solidarizat si au "absentat" spre "bucuria" copiilor si a colegilor!
Postat 18 Iunie 2012, 17:02 de Pista
Adevarul?
Sincer cred ca daca nu ar fi nimic adevarat si ar fi doar minciuni ,nu a ti raspunde mesajelor!In mesajul de mai jos se vede ca limbajul folosit este a unui "om" de cea mai joasa speta care folosind cuvinte murdare incearca sa ascunda "ceva"!
Postat 31 Mai 2012, 23:46 de anonim
ptr r.m
esti la fel de plin de * precum articolele pe care le scrii, articole la care din cate vad iti comentezi si tot tu iti raspunzi...in al 2lea rand sa pupi in cur orice etnie aflata pe teritoriul romaniei rasist prost ce esti.. il cunosc pe acel baiat si nu e tigan si chiar de ar fi e mult mai domn decat ai putea tuvsa fii vreodata. daca ai avea vreodata vreo dovada ca nu mananci * in fiecare articol, de ce nu te tine sa scrii pe prima pagina a ziarului.. esti la fel de caricatura precum articolul. iar a3a la mana... cand ai de gand sa iti platesti datoriile? iar ptr restul cititorilor: nu ii imprumutati bani ca nu ii mai vedeti
Postat 31 Mai 2012, 18:47 de anonim
Tiganiada la Uileac!
MARE SCANDAL ZILELE TRECUTE LA UILEAC UNDE AMANTA DIRECTORULUI A VENIT IMPREUNA CU O COLEGA LA PRIMARIE CU O FALCA IN CER SI UNA IN PAMANT ,CUM DE A INDRAZNIT SEFUL DE POST SA I LEGITIMEZE IUBITUL OFICIAL (DIRECTORUL ESTE AMANTUL) UN TANAR DE ETNIE ROMA DIN SUDUL TARII CARE LOCUIA INTR O CASA PARASITA. SATENII AU FACUT SESIZARI POLITIE DEOARECE AVAND ASPECTUL PE CARE IL ARE ,AU CREZUT CA ESTE VREUN RAUFACATOR VENIT CU GANDURI RELE IN SATUL LOR! COMPORTAMENTUL DE PROFESOARA L A UITAT IN BIROUL AMANTULUI SI SI A ARATAT ADEVARATA FATA DE MAHALAGIOAICA !!!RUSINE UNOR ASEMENEA PROFESORI SCOLITI LA FARA FRECVENTA!
Postat 31 Mai 2012, 14:47 de uileac
PROFESOara
asta una care acum locuieste impreuna cu un tigan din bucuresti in casa parasita la moara de uileac .Cunoste tot satu la ea ca umbla cu derectoru . ea nu salute pe nime.
Postat 30 Mai 2012, 15:36 de anonim
il stie toata urbea!!
C... ANCA LAVINIA o profesoara arhicunoscuta in scandalurile sexuale ale Beiusului ! Ii plac doar cei casatoriti cu copii pe care ii poate santaja !
Postat 29 Mai 2012, 17:59 de Maria
Cerere
Vrem numele amantei !!!!!!!!!!
Postat 29 Mai 2012, 13:58 de Ion
Salvati Scoala din Uileacul de Beius!
Din povestile parintilor ai caror copii sunt elevi la S08 UIleacul de Beius in aceasta scoala domina haosul, minciuna,barfele ,etc! Amanta blonda vine cand are chef la ore deoarece este plecata ba in Ungaria cu colegele,ba la Bucuresti cu Directorul(Amantul) dupa laptopuri ( a plimbat o ca si colega,nu altceva)!Cand este in scoala in timpul orelor nu prea face ore ,fiind foarte ocupata cu "povestirile adevarate" iar in timpul pauzelor este NON STOP in biroul DIRECTORULUI pt "meditatii"!Din aceste motive parintii isi inscriu elevii in alte scoli!NU LASA TI SCOALA UILEACUL DE BEIUS SA FIE MANIPULATA DE UN DIRECTOR INCOMPENTENT,CURVAR SI INTERESAT DOAR DE AFACERILE PERSONALE SI ALE AMANTEI LUI!
Postat 29 Mai 2012, 13:05 de anonim
Directorul Curvar
Din pacate aceasta **** are sange de roman! Este un increzut ,un mincinos si un curvar de prima clasa!De cativa ani traieste cu o profesoara blonda chiar daca este casatorit si are doi copii! O perioada s au ferit de colegi dar acum de ceva vreme cei doi isi petrec din nou pauzele in BIROUL DIRECTORULUI! Datorita scandalurilor sexuale si a minciunilor acestui GUNOI au plecat spre alte scoli din Scoala 08 Uileacul de Beius o droaie de elevi !STEJARII SECULARI i-a taiat deoarece va incepe constructia unei vile la intrarea in satul FINIS cu bani proveniti cu siguranta din "afacerile murdare" care le face alaturi de amanta blonda !
Postat 27 Mai 2012, 08:14 de Uileac
Sigur
Sigur nu are sange de roman,daca nu are grija de istorie.Propun la Vuscan,sa ii faca macar o teapa din stejar si sa i-o infiga in locul cel mai gaurit .Animalul acesta ar trebui dus la gradina zoologica,expus ,scuipat si apoi tras in teapa.Satenii ar trebui sa-i darame casa.Spartanii i-ar fi facut felul...
Postat 26 Mai 2012, 15:03 de Dac
Jigodie
Asa sa -i piara semintia pana la a saptea spita.Jigodia asta care se cheama profesor ,ar trebui alungat cu toporul din sat.La puscarie cu el.Ce naste din pisica,soarece mananca
Postat 26 Mai 2012, 11:56 de Rashela
director la scoala de partid
Puneti-l primar si la toamna parlamentar, pe autorul "macelului" stejarilor! Un asemenea caracter "se cauta" in elita politica actuala. Badaran, hot, mincinos, violator, asta-i omu' care ne trebe' sa ne reprezinte!
Postat 26 Mai 2012, 10:15 de prof drujba mea
La puscarieeeee!
La puscarieeeeee cu un asemenea gunoooooooooi! De ce nu este cercetal penal pt aceste fapte MIZERABILUL astaaa?????
Postat 26 Mai 2012, 01:26 de closca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON