URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Mai 2012, 09:33

Prefect perfect

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Luaţi pe nepregătite de succesul moţiunii de cenzură, USL-iştii bihoreni s-au trezit că trebuie musai să-şi găsească un prefect care să-l înlocuiască pe Gavrilă Ghilea.

Vizat e prim-vicepreşedintele PSD Bihor Claudiu Pop, care a mai fost subprefect, funcţia revenind acestei formaţiuni. Doar că e o mică problemă: omul n-are calitatea de înalt funcţionar public.

La o enumerare a celor care îndeplinesc condiţia, s-a constatat că sunt doar câţiva care s-au învrednicit să obţină asemenea diplome, printre care PDL-iştii Cristian Bitea şi Traian Abrudan sau liberalul Mircea Ghitea.

În final s-a ajuns la o soluţie de compromis. Aţi ghicit: până când Pop îşi îmbogăţeşte CV-ul cu calitatea de funcţionar public, la cârma judeţului va fi numit provizoriu tot un liberal.

Aşa stând lucrurile, Bihorel promite că n-o să mai râdă niciodată de colecţionarii de diplome, licenţe, mastere şi doctorate, chiar dacă sunt făcute la Marghita sau Vadu Crişului. Iată, vin momente în viaţă când un mărunţiş de patalama face mai mult decât ani buni şi grei de şcoală!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
tovaras libidinos
Iar ai ajuns ba tovarase in prim plan?? ce cauta si functionaru asta pentru prefectura ?? l-ai imbalsamat impreuna cu eduard pe pilif cu functii de ambasador ca sa ajungi la ciolan ba foame!
Postat 08 Mai 2012, 19:20 de spartanu de bihor
corect!
Inca odata USL a dat clasa de moralitate. Nu ai diploma de inalt functionar public s-a ales un alt om, pana cand domnul Claudiu Pop va avea diploma de inalt functionar public. Da, oare PDL-isti de ce n-au dat clasa cand a fost vorba de Roberta Anastase? Puneam votul pe PDL daca Roberta Anastase ar fi facut acel gest din respect pentru mine, ca si roman, de as da demisia. De ce presedintele Germaniei si-a dat demisia? Pentru ca a avut demnitate pentru tara pe care o reprezinta.
Postat 08 Mai 2012, 00:44 de dan
asdASDasd
VEDETI DACA MAI ARE UNGHIE LA DEGETUL MARE ,TOATA ZIUA ROADE CU DINTI PE UNGHIE NU E CAPABIL DE ALCEVA.LA APE A FOST REZID
Postat 07 Mai 2012, 22:33 de ASDasdAS
Alegeri
Aşa au cam scăzut şansele PD-L-ului de a mai fura voturi.
Postat 07 Mai 2012, 21:02 de Ionică
vote USL
noi avem puterea de a schimba ceva, stiti cum se spune. TOT RAUL SPRE BINE.
Postat 07 Mai 2012, 20:49 de mihai
Ce prostii scrie Bihoreanul!!!
Orice functionar public din judetul Bihor sau din Romania poate sa exercite cu caracter temporar inalta functie publica pana la ocuparea acesteia prin concurs(nu cum spune bihoreanul ca sunt doar cateva peroane care pot ocupa aceasta functie)....mai putin Claudiu Pop care nu ii functionar public in acest moment (insa in Romania te culci seara demnitar sau personal contractual cum ii cazul domnului Claudiu Pop si te trezesti dimineata functionar public)
Postat 07 Mai 2012, 19:07 de Marius
respect USL
intr-o perioada dificila pentru tara (ceea ce rezulta ca a fost o perioada dificila si pentru ORADENI) guvernul boc si ungureanu, daca nu ne-au vandut resursele, ne-au vandut pe noi ca cetateni romani. Mai exact ne-au vandut in toate directile si mai ales pe cei din centru tarii si pe noi ORADENII la unguri.... daca doriti sa fiti vanduti la unguri atunci votati pdl si udmr in continuare. DAR NU UITATI ca multe din marile realizari s-au facut sub conducerea USL`ului in Oradea(aici ma refer la ultimii 20 de ani) cine au facut strazile, canalizarile, parcurile industriale,spatiile verzi? si toate intr-o perioada foarte dificila(criza) + ca la Oradea s-au primit foarte putini bani din partea guvernelor...
Postat 07 Mai 2012, 18:28 de Pentru ORADENI
iesiti la vot
smecheri toti, da intrebarea mea este urmatoarea: Ce a facut PDL-u pt Bihor, pentru Oradea? cate sali de sport s-au facut de catre PDL in sate de batrani sau in panta?
Postat 07 Mai 2012, 18:16 de aa
TE REZOLV CONTRA VOT
JOS SEFI DESCENTRALIZATELOR DIN BIHOR CARE AU CUMPARAT POSTURILR PE BANI GREI. SE FACE LA GREU CAMPANIE PENTRU PDL IN INSTITUTIILE PE CARE LE CONDUC. PROMIT REZOLVAREA PROBLEMELOR CONTRA VOTURI IN CAMPANIE.
Postat 07 Mai 2012, 18:11 de BIHOREANUL
Perfect
FOARTE BINE! M-AM SATURAT DE PORTOCALII!
Postat 07 Mai 2012, 18:05 de Radu
PREFECT
Scoala scoala si iar scoala, se mai termina ? A,da! nu stiam
Postat 07 Mai 2012, 17:36 de calin
Nevoia de schimbare
Ne-am cam saturat de aceasi oameni la conducerea judetului, speram ca domnul Claudiu Pop sa fie schimbarea care o asteptam. Mult succes domnule Pop.
Postat 07 Mai 2012, 17:34 de Mot Ilie
:))
dupa unu vine altu..hai clau arata-le ce poti
Postat 07 Mai 2012, 17:29 de ciocanitoarea
:))
SUNT FRUMOS SI SUNT PERFECT MERIT SA FIU PREFECT :))) Multumesc ca ma sustineti:)
Postat 07 Mai 2012, 17:27 de Clau Pop
Claudiu Pop
Foarte bine, să fie Claudiu Pop prefect.
Postat 07 Mai 2012, 17:26 de Tudorel
=))
ASta da prefect :))))
Postat 07 Mai 2012, 17:24 de asdrty
parere
Felicitari Claudiu!
Postat 07 Mai 2012, 17:23 de Ovi
foarte bine
Felicitari dle Pop! In legatura cu diplomele, pana acuma tot oameni scoliti ne-au pastorit si au fost incapabili!!
Postat 07 Mai 2012, 17:23 de sorin
Rautati
Se vede ca PDL-ul are echipa de internatuti! Bine ca voi va laudati cu Ghilea si cu Buhas! Felicitari pentru nominalizare domnul Pop! Va rugam schimbati in bine Prefectura Bihor!
Postat 07 Mai 2012, 17:20 de George
parere
Daca asta ajunge prefect ne vom afla in situatia continuarii unei deja traditii in Bihor, accederea unor agramati, analfabeti si inculti in aceasta functie. Oricum, sunt pe cale sa emigrez, sa se spele USL pe cap cu maimuta Pop Claudiu!
Postat 07 Mai 2012, 15:58 de oradean de debrecen
vaca si chilotii
Lui pop i se potriveste functia de prefect la fel de bine ca vacii bighinii.
Postat 07 Mai 2012, 14:07 de Muuuu !!!!
PERFECT
Am mai avut noi prefecti de acest gen- alde Balas, Sarb, Tarau, etc. Cine-si mai aminteste acum de ei. Deh Nu face omul ce face Continentalul.
Postat 07 Mai 2012, 13:46 de Sargon din venetia
incredibil
Asta va fi noul prefect? :))) Ce gluma buna.....
Postat 07 Mai 2012, 12:59 de andrei
mars la scoala de partid
Ghilea si-a facut facultatile la varsta 35 de ani la Vadu Crisului, iar la 45 de ani a copiat la Bucuresti la examenul de Inalt Functionar. Mare om, greu de egalat! Numai Unul ca Claudiu Pop ar reusi sa-l intreaca: chelner la baza, absolvent de nenumarate scoli si studii politico-tactice-strategice. A omis sa cumpere diploma de inalt functionar la pachet cu locul in Parlament! Asa-i trebuie parvenitului! Sa-i sufle scaunul de prefect un analfabet mai mare decat el venit tot pe furis din culisele politicii!
Postat 07 Mai 2012, 11:48 de Branzovenescu
Pentru DEP
fara curs ANFP(necesar inaltilor functionari publici) sau un mandat de parlamentar nu poate intra in corpul inaltilor functionari publici, deci el indeplineste conditia sa poata intra in acest corp..asta nu inseamna ca el face parte din acest corp..Intrarea se face pe baza de concurs.. Exista o singura persoana care ii inalt functionar public in Bihor(va las pe voi sa ghiciti), restul daca sunt functionari publici, pot sa exercite cu caracter temporar in conditiile legii inalta functie publica..
Postat 07 Mai 2012, 11:16 de Ady
Fara sens
Nu are nevoie dupa lege, pentru ca are la activ un mandat de deputat ce este deja asimilat functionarilor mai inalti decat ceilalti.
Postat 07 Mai 2012, 10:47 de DEP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON