URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Iunie 2013, 10:15

Politician la apă: Ce-a păţit Pasztor Sandor la un exerciţiu de poluare a apelor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Săptămâna trecută, şefii Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri au arătat că se tot şcolesc la locul de muncă. De Ziua Mondială a Mediului, directorul general Dumitru Voloşeniuc şi adjunctul Pasztor Sandor au făcut în faţa jurnaliştilor o demonstraţie de intervenţie în caz de poluare accidentală cu produse petroliere a Crişului Repede.

Citeşte ce-a păţit Pasztor Sandor, pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
tot aia
Pai ba fraierilor EA care a dat un concurs pe functie si de ,,EXPERTA" l-a luat si de ,, EXPERTA' a ajuns directoare ma mir ca nu toarna lava pe voi ca doar din cauza cizmelor voastre i-a crapat crapatura sau gaura cum zici si azi sta la usa si mangaie somerii cu blandete in glas. Ce se face ea fara functie cui sa-si mai etaleze ,,talentele" de gardian portocaliu?
Postat 13 Iunie 2013, 14:36 de lazar
gaura neagra
cand mai mergeti la o tranteala din asta mai luati-o in aplicatie si pe NICA DACIANA ca inca nu a invatat sa plonjeze cu gratie,(o tradeaza ranjetul hain, remarcile intepatoare si avalansa de paranoia pe care o revarsa.) macar se racoreste . Promitem ca nu-i gaurim cizmele ca gaurita-i ea destul si la suflet si la minte!
Postat 13 Iunie 2013, 13:20 de zapisu
Clanul SPAGARILOR....clanul Intereselor
ABA Crisuri,Primaria Oradea,APM Oradea si Garda de Mediu !!!!!!!!! - membri permanenti.
Postat 11 Iunie 2013, 23:32 de un parizian
Demonstratii RIDICOLE,pe banii nostri- paraul Paris poluat de PILOSII Sistemului i
Domnilor directori de la ABA Crisuri ,n-ar fi rau sa ne produce-ti o demonstratie similara si in apele paraului Paris, zona Hotel SILVER sau str. Santului,macar acolo interventia domniilor voastre ar putea fi cu folos........... INOPINAT, nu anuntat !!!!!!!!!!!!
Postat 11 Iunie 2013, 23:24 de un parizian
Spaga si respectarea NATURII !!!!!!!
Astept cu interes controlul planificat de ABA Crisuri……... si pe cursul paraului Paris, in amonte de Spitalul Judetean,partea neintubata si in special zona Hotel Silver si santul colector de pe str. Santului,care se revarsa in parau dupa ce colecteaza ( sa vedem de unde ? ) o lesie urat mirositoare cand albicioasa cand neagra. Atat APM Oradea cat si Primaria au considerat ca apa acestui parau este poluata de cei cativa care in aval de Spitalul Judetean ( partea ramasa neintubata a paraului ) nu au reusit sa se branseze datorita pozitiei imobilelor fata de conducta de canalizare a orasului ,situatie care ar fi trebuit sa preocupe municipalitatea care incaseaza impozite ptr.zona A fara sa asigure accesul la ansamblul de utilitati care determina incadrarea in zona respectiva. Totul ” se matura sub pres “ – pe de-o parte avem de-a face cu interesele unor agenti economici ( Hotelul Silver,Perind,Spitalul ….) sau a celor cu vile de pe str. Santului care au reusit cu SPAGA si TRAFIC DE INTERESE sa determine institutii ale Statului precum ABA Crisuri,Agentia de Protectia Mediului Oradea sau chiar pe primarul Bolojan sa inchida ochii fata de ceea ce se petrece ,socotind ca intubarea va rezolva problema poluarii.Dragi edili “ cocotati pe rafturile “ de la primarie cu cate fonduri europene au fost gestionate demult ar fi existat posibilitatea canalizarii imobilelor amplasate sub nivelul strazilor L.Pasteur si Ghe.Doja – nefiind necesara intubarea paraului. Sic. (Paraul Paris ramanand un fir de apa viu ) . Celor veniti … de departe le plac betoanele , cat mai multe betoane nu curatenie. verdeata aer si apa curate. Cata sfidare la adresa bunului simt si cata nerusinare trebuie sa ai,sa sustii un lucru care foarte usor poate fi verificat si combatut totodata - urmarind calitatea apei scurse dinspre partea intubata a paraului ,in aval de Spital ,de pe pasarela care leaga str. Louis Pasteur de Ghe. Doja.,deci in amonte de cei pe care ii incriminati cu fiecare luare de pozitie legata de paraul Paris.( Drum expres,intubare Paris , cotete,exproprieri ……. ).Aceasta se cheama SPAGA sau TRAFIC DE INFLUENTA, sau nesimtirea la EA ACASA domnilor de la ABA, APM sau Primaria Oradea.
Postat 11 Iunie 2013, 20:10 de un parizian
vai de c#ru vostru!
nu i s-a deschis parasuta, te pomeni!
Postat 11 Iunie 2013, 11:01 de ineudearad
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON