URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Martie 2013, 10:05

Pe linie moartă: După ce a scăpat de liberali, CNADNR a blocat investiţiile în Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi din 16 parlamentari bihoreni 10 sunt liberali şi pesedişti, Bihorul poate să-şi ia adio de la investiţiile în drumuri pe următorii patru ani. Motivul? Premierul Victor Ponta, ministrul "Marilor Proiecte" Dan Şova şi directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale Mircea Pop i-au mazilit luna trecută pe toţi cei patru penelişti din conducerea CNADNR, inclusiv pe orădeanul Radu Băruţa, care fusese director adjunct.

Află şi alte detalii despre poveste, pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
@pionel
Mai oranjgutan cu neuronii varza si trepanat ce esti, dar pdl-istii tai ce kkt au facut pentru Bihor? Daca Ponta va dovedi ca este urmas de FSN-ist (ca si base al tau si precum bleaga) a sa si-o ia la... Cat despre orgasmele tale ... cred ca un psihiatru bun te-ar mai putea salva. Cred, dar nu e sigur. Asa ca nu mai pierde timpul si du-te...
Postat 01 Aprilie 2013, 20:27 de anticomunistul
un bihorean
CORNEL POPA si lingai lui,numai lichele s-au adunat in jurul lui un fel de excremente politice ,in curand o s-a plangem dupa RADU TARLE si P.D.L.,acum regret amarnic votul pe carel-am acordat d-lui CORNEL POPA la alegerile din iunie 2012 si U.S.L -ului la alegerile parlamentare ,unde POPA a mai bagat un excrement politic numit BODEA ,un care nu a fost in stare sa-si termine scoala ,a repetat trei ani la rand ,urmand exmatricularea./.Asta-i CORNEL POPA ,apropo cand o s-a punem BIHORUL PE PRIMUL LOC ,comform afirmatiei din campania electorala
Postat 31 Martie 2013, 09:46 de popa si excrementele
Neterminatii guvernarii !?!
PNL e la guvernare dar se da cu opozitia !?! Ce tare e Popa !?! Ce tare e Bolojan !?! Pai hulitul Filip era in opozitie pe fata cu puterea si a reusit sa porneasca centura orasului. Astia sunt la putere si au reusit sa ingropae terminarea lucrarii. Ce tari sunt ei !?!
Postat 28 Martie 2013, 21:38 de Carp III
Celor peste 60% care au votat uslamu, partea a II-a, dar nu ultima
După nouă ani de la momentul tăierii panglici proiectului Autostrada Transilvania, de către Adrian Năstase, ministrul Dan Şova a anunţat la Cluj că proiectul nu va mai fi construit cu bani de la buget. Autostrada Transilvania un proiect greu de finantat Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, a făcut un anunţ şoc la Cluj: Autostrada Transilvania nu va mai fi finanţată de la bugetul de stat. “Având în vedere care este nivelul PIB-ului şi care sunt estimările pe anii viitori eu vă spun că Statul Român nu va avea bani, cel puţin în următorii 4-5 ani, ca să finanţeze din resurse bugetare, Autostrada Transilvania. De aceea, am luat această decizie radicală de a întrerupe contractul cu Bechtel pentru a putea găsi o soluţie ca să facem Autostrada Transilvania”, a declarat Dan Şova, în cadrul unei conferinţe de presă la Cluj.
Postat 28 Martie 2013, 16:26 de pinonel
Celor peste 60% care au votat uslamul
Si pontone recunoaste ca sunteti niste idioti cu creierele spalate de latrinele lui felix voiculescu. Citez ,,Copy-lotul a recunoscut la BBC că actuala conducere a statului român are ca principală ţintă spălarea pe creiere – adică distrugerea circuitelor mintale ale românilor. În emisiunea Hard Talk a BBC World Service din 20 martie, el a afirmat că „Principala preocupare a României este spălarea pe creier (brainwash)”. Copy-lotul, posesor de doctorat confirmat recent de Ministerul Educației condus de prietenul său Remus Pricopie, nu numai că se bâlbâie în interviu, dar inventează și cuvinte noi, neauzite și inexistente în limba engleză, cum ar fi „disemployment” pentru „şomaj”, în loc de „unemployment”. S-a scăpat fără să vrea, recunoscând public ceea ce-l preocupă de fapt cel mai intens, pe el şi pe gaşca din care face parte: cretinizarea populaţiei. Membrii găştii din care face parte pontone trag din toate poziţiile direct în creierii cretinilor de românaşi hipnotizaţi - brainwashed - cu secvenţe fierbinţi, cu sex, manele și dezbateri sterile. „Brainwashing“ este un termen ce se referă la „mind control“ şi persuasiune manipulativă sistematică aplicată asupra grupurilor sau indivizilor, în detrimentul acestora. Este o metodologie standard de idiotizare, experimentată de tataia Ilici, „profesorul“ tuturor şi masculul Alfa al haitei. Iar unele trusturi media au fost şi sunt doar mijloace de presiune politică, instrumente de propagandă pentru psd.
Postat 28 Martie 2013, 08:52 de pinonel
jegosii U.S.L.-ului
U.S.L.-isti sunt groparii ROMANIEI,SE PARE CA I-AR AM LUAT TEAPA ,NU O S-A MAI VOTEZ PSD SI PNL INDIFERENT DE COMBINATIA LOR POLITICA NICIODATA ,Si-au numit niste cacati prin functii pe la deconcentrate ,niste nulitati pe laA.R.R. ; R.A.R.;I.T.R.S.V.;GARDA DE MEDIU ;=SPAGARI DE PRIMA MANA ,APROPO DRAGI BIHORENI ,SE PARE CA SINGURA SCHIMBARE ESTE CUANTUMUL SPAGII ,S-A MARIT CEL PUTIN LA INSTITUTIILE MAI SUS AMINTITE! jegosii!
Postat 28 Martie 2013, 06:46 de popa ciordel
exista solutii
Ce-ar fi daca nu am mai plati rovinieta si cei de la conducere din Bucuresti ar putea sa-si ia adio de la taxa de drum platita de Bihoreni...?Daca nu ne fac drumuri pentru ce mai platim rovinieta...?C-am scumpe-s gropile in tara asta de kacat!
Postat 27 Martie 2013, 21:18 de koko
Sa va fie rusine popa si bolojan!
Ha, ha, ha! L-ati facut pe TIrle incompetent, slab in administratie, in toate felurile si paradoxal ca patru ani cat a fost el desi era in opozitie cu puterea pentru ca era pnl -ist, a reusit sa faca o gramada de drumuri, sa modernizeze aerogara si altele pe care le citeam doar in criticile ziarului bihoreanul. A facut 95 la suta din muzeu si popa cornel nu reuseste acel 5 la suta sa il termine! Bravo bihoreni! Bravo chirila! Popa e tot timpul plecat de la birou. Ori e la baute ori la beni rus la carti. Judetul e condus de un semianalfabet dornic de imbogatire, d l cartis care taie si spanzura dupa cum ii dicteaza nebuna de soltanel, mi mila de colegii mei din cj si mi mila de judetul asta pt ca a incaput pe mana unui betiv ca si cornel popa si a unui faraon care nu are respect nici fata de propria familie decum fatade oamenii care l au ales, dlbolojan, sa va fie rusine ca va bateti joc de un judet intreg!
Postat 27 Martie 2013, 16:44 de Mintit de pnl
a
asa ne trebiuie daca au ajuns sa ne conduca olteni imputiti si lenesi......,e mai prioritara autostrada craiova -bucuresti ,.....halal politicieni ,nu ii iubesc pe unguri dar ajung sa cred ca mai bine cu ei
Postat 27 Martie 2013, 16:09 de a
a
si asta e numai inceputul pentru noi...
Postat 27 Martie 2013, 13:20 de a
PCR
MULTUMIM DL.PONTA SI VA DORIM LA FEL
Postat 27 Martie 2013, 13:15 de DORU
linie moarta
JUDETULUI CARE VIREAZA BANII FRUMOSI LA BUCURESTI PRIMESTE INAPOI PRAFUL DE PE ACESTI BANII.
Postat 27 Martie 2013, 13:09 de doru
sa i bata Dumnezeu
Sa i bata Dumnezeu de talhari nenorociti. Daca nu fac drumul spre deva si spre cluj sa ii bata Dumnezeu si sa nu mai ramana nimic din vitza lui Sova si Dragnea si a lui POnta sau Crin. Sa moara nenorocitii naibii, impreuna cu ceilalt iministri care s-au perindat pe la transporturi.
Postat 27 Martie 2013, 12:37 de Bodog
tara de *
asa tara de * nu mai exista pe fata pamantului.pentru ce au mai dat contractul firmei CCCF ,cum s-au apucat de lucru au si oprit platile dupa doar cateva luni.La ce mai e bun USL ul asta?Ce face alesul nostru drag Cornel Popa ?va spun eu….se inbogateste.Rusine, jenant ,strigator la cer….pofta buna la ruperea masinilor pe Oradea -Beius.traiasca bolsevismul lui Ponta
Postat 27 Martie 2013, 12:01 de soricel
TZEAPA
Dragi votanti USL, se pare ca ati mai luat o tzeapa. Felicitari !
Postat 27 Martie 2013, 11:42 de cetatean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON