URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 August 2015, 10:40

Părăseală la ţară: Un parc de 460.000 de lei din comuna Spinuş a fost lăsat în paragină

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vă mai amintiţi laptele şi mierea care curgeau prin România pe vremea lui Tăriceanu? Cum toate celelalte probleme ale ţării fuseseră definitiv rezolvate, ministrul Mediului de atunci, Korodi Attila, a inventat Programul Naţional de Îmbunătăţire a Calităţii Mediului, care teoretic trebuia să ajute la eliminarea poluării din oraşe.

În realitate, miliardele de lei plătite de industrie ca taxe de poluare au ajuns să finanţeze doar amenajarea de parcuri în pădurile de la marginea satelor. Aşa s-a întâmplat şi în comuna bihoreană Spinuş, care a primit şi apoi a tocat 460.000 lei pentru amenajarea unui parc între satele Păuleşti şi Sacalasău.

Citeşte mai departe şi vezi cum arată acum parcul, pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
?????????????????????tds
Maninci * ca de obicei!Bombonel chiar a facut 400 de sali de sport!Nu el.,guvernul lui,psd!Ciocul mic bolovan mic care esti!Sictir cu mentorii tai...ciocul mic!!!!
Postat 25 August 2015, 06:49 de grigore
@tsd @anti, etc
Pe drumul deschis de nascase si batatorit de tariceanu au venit (si vin!) alti hoti! Fiecare s-a simtit dator sa-si aduca aportul, inventand alte si alte metode de furt.Ia puneti si voi mana, documentati-va si postati, nu stati (doar) si criticati, dar neuitand sa pupati-n cur*te tot felul de gunoaie! P.S. N-am fost, nu sunt si nu voi fi nici psd-ist, nici penal (Doamne fereste-ma!) si nici pdl-ist.Am votat PNT-ul, pana a disparut Seniorul si au dat si taranistii cu oistea-n gard.A, sa nu uit: l-am votat pe marinel, ca nu era sa votez un hot sau un prostanac....De aplaudat nu aplaud pe nimeni, de aia au fost alesi, sa faca treaba si oricat de bine si-ar face-o, nu merita aplauze, isi fac DOAR datoria. Daca descopera ca treaba e prea grea pt. ei si nu-i mai tin genunchii(!), DEMISIA!
Postat 23 August 2015, 09:01 de pinonel
@pinonel
Foarte documentat!. Ne spui cate ceva si despre baietii destepti din energetica (Pinalty, Udrea, Cocos, etc) care au furat intr-un an, cu acte, peste 1 miliard de euro. Astia cu salile de sport, terenurile de fotbal in panta si bazinele olimpice de innot la scoli, par niste bieti agiamii!
Postat 23 August 2015, 01:00 de User anonimizat
D.A.
@pinonel: ce sa zic, documentat! nu te pot contrazice! adaug doar ca in opinia mea Udrea a ridicat totul la nivel de arta. cu secretarul general al guvernului, da! semnatura lui e alaturi de cea a lui Tariceanu pe HGR-ul cu dedicatie Microsoft! iar daca zici ca ai fost coleg de clasa cu deputata e clar: noi am fost colegi de liceu!
Postat 22 August 2015, 22:43 de TDS
@tsd
Programul de construire de sali de sport inceput de nascase continua sub guvernarea tariceanu, la preturi ,,actualizate". Liberalii au plusat: pe langa sali de sport, vor construi si bazine de inot pentru scoli, de polo sau olimpice. Un bazin olimpic costa intre 12 si 14 milioane de euro. La fel ca salile de sport si bazinele urmau sa apartina tot de autoritatile locale. Proiectul prevedea pentru incintele bazinelor olimpice structura de lemn stratificat tratat special pentru rezistenta la umezeala, plus instalatii speciale de ventilatie, dezaburire etc. potrivit ultimelor standarde mondiale. Cum in acest domeniu nu existau normative romanesti, se mergea pe cele ale UE. O astfel de constructie ducea pretul pe la 12-14 milioane de euro.Liberalii se pare ca i-au intrecut cu mult pe pesedisti, tariceanu a ,,dezvoltat/diversificat” metoda de a fura, de exemplu, pentru "Programul prioritar national pentru proiectarea si construirea de sedii pentru asezamintele culturale de drept public, in localitatile unde nu exista astfel de institutii, in mediul rural sau mic urban" (pe romaneste camine culturale), MDLPL a alocat in 2007 aproape doua milioane de lei, iar intre 2007 si 2010 va fi construit "un numar cat mai mare de asezaminte". Tot in sarcina lui tariceanu putem pune alta escrorie penala pe bani publici, "Programul de reabilitare a sistemului integrat de alimentare cu apa si canalizare, a statiilor de tratare a apei si de epurare a apei uzate in localitatile cu pana la 50.000 de locuitori". Aici, valoarea bugetului alocat pentru 60 de localitati a fost de 208(!!!) milioane de euro, cu termen de realizare 2009. Ce s-a realizat in urma acestor ,,proiecte" (citeste hotii!), stim cu totii, chiar daca unii se fac ca nu pricep: NIMIC! P.S. Cu natanga aia m-ai prins! Intre timp m-am gandit ca totul e posibil, daca un tembel, profesor la o scoala speciala (!!!), un fel de batalion disciplinar pt. dascali, a ajuns secretar general al guvernului si mai apoi....ma opresc.
Postat 22 August 2015, 20:01 de pinonel
?????
@pinonel: nu tu ziceai despre F.C. ca ai fost coleg de clasa cu ea si ca n-ai fi crezut ca poate ajunge mai mult decat maistra la confectii? iar ea s-a facut deputata de...dreapta?
Postat 22 August 2015, 18:42 de TDS
PORTOCALA...HOATA
@pinonel: ai si tu dreptate cu salile de sport inventate de Nastase! Dar totisi cei care au desavarsit "programul" sunt portocaliii! Oi fi eu o canalie USL-ista, dupa altii comunist notoriu dar un lucru este cert! URASC PDL-ul cu ultima fibra! BASE, BLAGA, UDREA, ANASTASE, BOC, OLTEAN , IGAS, FALCA, HOARA, MRU, sunt cei care au distrus Romania! La propriu! Macar Ponta a incercat sa dreaga busuiocul! Si in buna masura i-a iesit! Chit ca si PSD-ul are propriile japitr! Mai mici!
Postat 22 August 2015, 18:29 de TDS
@tsd
De ce esti tu o canalie uslamista, e drept, una simpatica?! A avut si are si pdl-ul, ca oricare partid, hotii lui, dar sa-ti amintesc cine e tata hotilor, cine i-a ,,invatat" pe udrea, dragnea si lista e luungaaa: "Am construit peste 400 de sali de sport". Acesta a fost unul dintre sloganurile lui Adrian Nastase in campania electorala, folosite in duelul cu Traian Basescu, pentru urmatorul "cincinal" la Cotroceni. Mult trimbitatul program al salilor de sport s-a dovedit in final a fi doar un exercitiu de imagine pe bani publici. Nota de plata pentru ambitia lui Nastase: 167,5 milioane de euro, bani proveniti de la bugetul de stat si dintr-un imprumut extern, care urmeaza sa fie platit tot din buzunarele contribuabililor. La nici o jumatate de an de la momentul in care programul a fost declarat incheiat, iar salile finalizate, multe dintre "edificii" s-au dovedit a fi niste simple hale inutilizabile, insa extrem de scumpe.
Postat 22 August 2015, 16:38 de pinonel
PDL new PNL
Fara sa cunosc detalii mie mi se pare un parc marca PDL! BOC@UDREA! Ei erU specializati in partii de niciunde spre nicaieri, stadioane in panta, sali de sport in sate cu 200 suflete si parcuri la marginea padurii!
Postat 22 August 2015, 13:11 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON