URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 August 2013, 09:41

Operaţi(une)a trotuarul: Strada Juhasz Gyula, făcută anapoda din cauza vilei unui chirurg

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Locuitorii străzii Juhasz Gyula sunt în pragul răzmeriţei. Strada este în pantă iar riveranii se plâng că Primăria a ridicat cota drumului pentru ca medicul Marius Florea, chirurg la Spitalul Clinic Judeţean şi deţinător al unei vile pe partea dreaptă a drumului pe sensul de urcare, să îşi poată băga maşina în curte.

Citeşte de ce se tem locuitorii străzii Juhasz Gyula şi vezi galerie foto, pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
trotuar
daca cade in gol cineva de pe acest trotuar fara balustrada,primaria pierde procesul cu cel accidentat si despagubirea o plateste din impozitele tuturor locuitorilor din oradea,
Postat 21 August 2013, 19:54 de baby
......
...da asa zis "trotuarul" cu gardul impreuna ocupa 2 m din drum. Si asta stiu sigur pentru ca eu de cand m-am nascut stau pe strada asta. Noi ne luptam de 4 ani ca sa se demoleze acest trotuar pentru ca e pericol public. Da pana nu se intampla ceva grav ( cade un copil ) nu face nimeni nimic si nu-l intereseaza pe nimeni ilegalitatea.....
Postat 21 August 2013, 10:55 de Renata
TROTUAR
ALIN; DAR CU ZIDUL DE SPRIJIN CONSTRUIT ILEGAL CARE OCUPA O PARTE DIN DRUM REBOTEZAT TROTUAR OARE CINE DIN PRIMARIA A SEMNAT PT. ACEST BOTEZ ,DACA NU ERA ACEASTA CONSTRUCTIE CRESTEA LATIMEA DRUMULUI DACA COBOARA COTA DRUMULUI ACEST TROTUAR ERA LA 2 M DE COTA SI SE VEDEA CA NU ESTE TROTUAR CI ZID DE SPRIJIN CONSTRUIT ILEGAL,DAR ESTE MAI SIMPLU SA DISTRUGII BUNURILE VECINILOR CU SPRIJINUL BUGETARILOR SPAGARI DIN PRIMARIE
Postat 21 August 2013, 08:11 de LAND
?????
mah, protestatarilor, voi vedeti latimea drumului??? tehnic nu ai cum sa il faci in doua ape, doar daca se asterne asfaltul manual, pentru ca grinda repartizatorului are latimea minima de 2.5m. (eventual sa nu il imparta in doua parti egale) iar partea cu ridicatul nivelului, e normal sa fie ridicat cu 50 cm, pentru ca trebuie minim 40 cm fundatie din piatra sparta, si doua straturi de asfalt (macadam si uzura) in grosime totala de 10 cm. Acuma ar fi putut sa coboare cota drumului (linia rosie) daca ar fi excavat 50 cm din drumul initial. sunt insa mai multe incoveniente: creste pretul lucrarii si nu stii unde dai peste portiuni lutoase, si acolo tre sa excavezi pana te plicitisesti. asa ca nu mai acuzati degeaba omul care are casa acolo, fie el si chirurg, ca nu el a facut bugetul lucrarii
Postat 20 August 2013, 17:02 de alin
asa e
Ai dreptate ,,...." omu asta chiar nu din chirurgie a facut avere ci din alte surse. Iar voi unii care bagati comentarii rautaciase, ati putea lucra ceva in timpul asta, ca cine stie? Poate faceti si voi ceva banuti si atunci nu mai aveti pt ce fi invidiosi!!!
Postat 20 August 2013, 16:31 de Csm
sa-l arda focul
Oameni buni, dar de ce nu-i dati foc la casa? Macar un pic sa se sperie si el si cei care-i inghit mizeriile si spagile. Ca din cit a luat clar a dat mai departe. Ca nici asta nu opereaza pe nasturi, din cauza juramantului si a meseriei (nobile de altfel) pe care si-a aleso. Ia bagati spaima in gitul lui si vedeti cum se cumintesc toti. Pina cind sa le mai inghitin vilele de neam prost, spagile pt. operatii, nesimtirile odraslelor lor de bani gata si curvasaria nevestelor lor. Hai ca pe astea le mai inghitim, ca doar si ei promoveaza asistente tot pe baza de....care o suge mai bine!!!
Postat 20 August 2013, 15:51 de molotov
VILA
daca ai banii multii de ce sa mai respecti legile daca te mai ajuta si bugetarii spagarii din primarie
Postat 20 August 2013, 12:09 de ZOOM
TROTUAR
dl malan str juhasz gyula este prea departe de primarie ca sa deplasati pina acolo dar sa speram ca locuitorii vor face o plingere penala la dna pt.distrugere si sediul dna este mai aproape de primarie.
Postat 20 August 2013, 12:03 de TREE
nu inteleg logica oamenilor
asta e un alt caz in care oamenii se cred mai destepti decat constructorul. s-au gandit, oare, ca altfel nu putea sa niveleze drumul sa faca santuri ca lumea etc.
Postat 20 August 2013, 11:05 de johnny
......
Nu stiu ce importanta are profesia proprietarului vilei, in acest articol.Marius n-a facut banii de vila si de masina din chirurgie, ci din alte afaceri ce le realizeaza indeosebi sotia lui.Nu cred ca Primaria ar avea motive sa-l favorizeze cu ceva!
Postat 20 August 2013, 09:59 de ......
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON