URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Martie 2011, 09:22

Mucles pe Corso

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Adunarea de semnături împotriva segregării teatrelor orădene pe criterii etnice a luat sfârşit. Nu pentru că orădenii n-ar mai vrea să semneze împotriva separării, dar nu mai au unde. Poliţia Locală a făcut săptămâna trecută o razie pe Corso şi a somat un număr de 14 agenţi economici să îşi ridice panourile mobile de pe domeniul public.

Pe lista firmelor avertizate a figurat inclusiv magazinul Topollino, ai cărui patroni au pus la dispoziţia protestatarilor panoul ce făcea reclamă strângerii de semnături în chestiunea teatrelor.

Firma a fost avertizată deşi panoul nu fusese amplasat pe domeniul public, semn că şi în Poliţia Comunitară mai scapă cadre din bătrâna Miliţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
corso
NU INTRU IN POLEMICA...asta va place voua politistilor...si ai un limbaj f.elevat....cred ca la scoala de agenti ai fost invatat...cauta in hcl..si vezi ce spune despre panourile montate pe dom public....1=4.....poti sa spui cum vrei.....tot 1(gardian,comunitar.local=4mari politisti...raman....si am auzit ca mai nou se incadreaza la scoala de agenti cu inaltimea de 1.65m..mari politisti....sa ai o zi buna....sau seara linistita
Postat 03 Aprilie 2011, 19:29 de anti politist2
pt anti politist
d-le .... esti prost gramada ! 1. panoul de pe domeniul public nu era un panou publicitar - era un semn de protest. Dupa 20 de ani de democratie - nu ai invatat nimic. De asta merge tara asa de prost, nu mai avem coloana....... auzi la el, trebui sa platesc taxa de afisaj cand mi-a ajuns cutitl la os si imi exprim nemultumirea printr-un afis sau banner. Esti prost gramada 2. care adevar recunoscut, mocofane : pui semn de egalitate intre un asa zis politist si 4 politisti de cariera = asta este matematica ta nu a mea (asa si a guvernului). viitori agenti de politie, cu scoala vietii "curat, murdar coane Fanica", bine educati = gardian public, politist comunitar, politist local - tot s-a prins ceva meserie de el, mai greu cu legislatia. Hai, Pa !
Postat 02 Aprilie 2011, 18:12 de politist 2
corso
dupa cum se vede din poza..acel panou e pe domeniul public...daca platea taxa de afisaj nu era o problema....sa sa stii d-nule "politist"....10000=2500...imi place.....mai bine arunca de la voi 20000....si angajeaza 5000 asa zisi politisti...inseamna ca un asa zis politist face cat 4 mari politisti...hai ca imi placi...adevar recunoscut ....
Postat 30 Martie 2011, 06:34 de anti politist
e bine
imi place! ..... politia locala in actiune. Ei stimati concitadini, o sa vedeti politia locala in actiune. E bine, o societate democrata in care fiecare primar are politia lui si este un mic tiran la el in urbe, mai ales cand are o trupa de interventie la dispozitie. Pacat, totusi, ca dam afara 10.000 de politisti pentru a angaja 2500 de asa zisi politisti. Economie, frate .......
Postat 29 Martie 2011, 22:52 de politist
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON