URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Decembrie 2013, 11:52

Moşul cel rău: Înainte de Crăciun, Bolojan a anunţat disponibilizări în Primărie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Apropierea sărbătorilor l-a făcut pe primarul Ilie Bolojan să îşi redescopere latura sensibilă. Edilul a scăpat săptămâna trecută, în conferinţa de presă de sfârşit de an, afirmaţia că municipalitatea va continua anul viitor reducerea cheltuielilor prin noi reduceri de personal, dar s-a corectat repede. "Primăria va face în continuare reduceri de personal, nu mari, dar va face", a spus primarul.

Cine e "cap de listă" între viitorii concediaţi, aflaţi pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
Astep un raspuns d-le primar !
Garda de Mediu a intreprins o actiune ,de verificarea unor sesizari primite de la diversi cetateni care au imobilele situate pe albia paraului Paris,deranjati de atitudinea primarului Bolojan si a celor de la ABA Crisuri ,care i-au acuzat ca ar fi principalii factori poluatori ai acestui parau. Astfel, Comisarul Sef Tepelea , ne-a adeverit faptul ca sunt agenti economici care deverseaza direct in apele paraului Paris.Acestia sunt :Hotel Silver,Ferma 4 Worenn,Perind,Spitalul Stationar 2 Oradea ,trei blocuri de locuinte de pe str. Gh. Doja ( de la nr.96 la 100) care au fost proiectate cu deversare directa in paraul Paris.Avand in vedere cele relatate de Garda de Mediu ,asteptam SCUZELE DE RIGOARE din partea tuturor celor care din 2011 incoace au intoxicat presa cu date false (voit sau nevoit eronate ), si anume de la : primarul Bolojan,vice Ovidiu Muresan (care locuieste in zona ),Dir Pasztor ( ABA Crisuri),dir. teh.Popa(Compania Apa Canal. )Ma intreb ce interese i-au animat pe toti cei amintiti mai sus,sa declanseze simultan acea campanie de acuze impotriva \" cotetelor poluante \" de pe albia paraului Paris,stiuta fiind activitatea POLUANTA agentilor economici depistati .
Postat 31 Decembrie 2013, 11:22 de Adrian Platona
Bolojan,paraul Paris este poluat de PILOSII tai !
Este o zicala la romani - omul sfinteste locul - acesta este Tepele Viorel, Comisarul sef al Garzii de Mediu Oradea.Mare lucru,in ziua de azi,sa-ti pastrezi verticalitatea; si sunt convins ca au fost presiuni si interventii pentru a nu-i da in vileag pe PILOSII Sistemului Mafiot oradean.(speta in cauza -poluarea paraului Paris). Apolitic si cu COLOANA VERTREBRALA .Sa-ti dea Dumnezeu sanatate si cand ai probleme cu Mafia oradeana, da-ne un semnal si vom fi langa tine. Iata un prim razboi castigat .Multumesc parizienilor care nu s-au lasat infricosati de acuzele primarului Bolojan in tandem cu dir.Pasztor de la ABA Crisuri si dir. teh.Popa de la Apa Canal.Multumesc Adrian Platona pentru tot efortul depus si increderea ca vom reusi in cele din urma.Asteptam scuzele institutiile abilitate,urmare a celor constatate sa ia masurile legale si atat necesare totodata.
Postat 31 Decembrie 2013, 10:22 de un parizian
atentie, Camera de Conturi
@xyz-q: Camera de conturi a judetului Bihor ar trebui sa verifice si celebra Tranzactie parafata prin HCL 651/09.09.2013! Chiar daca a trecut si prin Consiliul Local, initiatorul ei este "mosul cel rau"! Eu oricum voi transmite o cerere oficiala in acest sens la camera de Conturi! Sigur, Camera de Conturi actioneaza destul de bine dar unele lucruri totusi pot scapa inspectorilor! Si-atunci e bine sa-i atentionam din timp! Fiecare cu ce stie...
Postat 31 Decembrie 2013, 00:57 de TDS
vrajala
E UNA an piramida la caserie cu ochelari cu voce de mascul care mai mult e tigara decat la lucru aia nu merge putin an concediu ca ia bani nostri degeaba .
Postat 30 Decembrie 2013, 18:54 de tiganul
@ adrian platona
Cred ca s-ar impune inca un control al Curtii de Conturi pe problemele sesizate de Garda de Mediu ! Anul 2014 sa inceapa cu o epurare de la CAP,atat la Primarie cat si la institutiile satelit ale acesteia,prin care se " sifoneaza " banii publici ai contribuabilului oradean. Poate vor mai scadea si taxele si birurile inventate de Primarie, pe te miri ce...........invocandu-se binele obstei.... ...destinele orasului in mana unor IMPOSTORI.
Postat 30 Decembrie 2013, 10:20 de xyz-q
moarta e de forma/de fapt se transforma
nu e o reducere propriu zisa de personal, nu e cazul sa tremuram de emotia economiilor ce se vor face. ii da afara pe astia, ca sa si-i aduca pe aia cu sageata in frunte sau, dupa caz, pe cei cu rosu in suflet... cu siguranta se vor gasi posturi pentru acestia dupa marea pliveala din Primarie, cum s-au gasit si anul acesta si in alti ani... deci relax... se face loc, e sintagma corecta
Postat 28 Decembrie 2013, 20:00 de nelu
Mosul si mai rau
In mod normal mosul ar trebui sa disponibilizeze 60% din angajatii primariei, dar a imbatranit si mosu. Poate la anu...........si la multi ani.
Postat 28 Decembrie 2013, 17:19 de P
???
Delorean draga nu te mai ajuta taticu...????asta nu are nici o meserie, nu stie nimic...acu sa-l vedem!!!! pe de alta parte bolovanu-i un tampit, asa stie el sa rezolve probleme...daca Delorean putea fi inlocuit sau e salb pregaiti profesional...cum de l-a tinut 6 ani ....???
Postat 28 Decembrie 2013, 14:08 de 2/15
Să se închidă toată şandramaua, că scârţâie la fiecare flatulaţie a complexatului şef BIG !?!
.
Postat 28 Decembrie 2013, 11:10 de Carp III
cum adica " disponibilizari " , in tmp ce pe site-ul primariei sunt anunturi de angajare ???? cam ciudat .
Postat 28 Decembrie 2013, 10:58 de radu
Hahaha
Libidinos personaj acest Delorean..sper ca nea Ilie sa-i dea un sut acolo unde merita acest udemerist!E mai libidinos ca si cinele ce caca zilnic scarile teatrului in fiecare dimineata sub privirile ademirative ale deloreanului..Mey Julius ,libidinos mai iesti!
Postat 28 Decembrie 2013, 09:45 de Nea taticu
:)
De la evidenta populatiei, de la decese, nasteri, casatorii ... de pe acolo ar mai putea reduce ca-s prea multe persoane. ascuma faza e ca majoritatea sunt ale cuiva.... :( Sa vedem! Daca acel serviciu ar fi administrat de un privat, nu cred ca ar avea mai mult de 3 angajati! Poate 4... Acum la primarie sunt vreo 8-10...
Postat 27 Decembrie 2013, 23:39 de Serbanescu
A( adunarea ) I ( idiotilor ) din O ( Oradea )
Ar face bine daca ar da afara si pe prosti aceia de AIO ca tare mai grei de cap sunt si nici macar nu cunosc legislatie si punerea acesteia in aplicare.
Postat 27 Decembrie 2013, 22:51 de io
....
E clar că singura soluţie e desfiinţarea "uniunii culturale" a hoţilor de culoare, acest pedesereu al celor de sorginte hună.... Nici hoţii pastorului ssecuristic nu-s cu nimic mai buni. După care, duplicitarii cu dublă cetăţenie (Ro-Hu), trebuie să aleagă una din cele două cetăţenii şi să elibereze, în sfârşit, locul pe care l-au otrăvit timp de 1000 de ani, prin tâlhării şi crime împotriva umanităţii.....
Postat 27 Decembrie 2013, 18:23 de sf. ştefan
Dar pe Pop Cot cand o da afara din cei 1500 euroi pe care-i duce acasa
Dar pe Pop-Cot, aia de se da jurista si la zona si la parcuri industriale si la violatorii lui Puia, de du-se lunar acasa cam 1500 euroi fara sa miste un deget toata ziua, cat o mai tine primarul?
Postat 27 Decembrie 2013, 16:48 de Bear
Spionul-spagar Delorean era oricum in plus, pe bani degeaba!
Numai ca, Bihorelule, zona metropolitana nu este subordonata primariei si doar consiliul local poate sa-l retraga,prin decizia adunarii generale unde, totusi, mai sunt si ceva maghiari din consiliile comunelor ... blatistul Delorean nu poate fi dat afara de Bolo decat prin desfiintarea postului de director executiv, care era pur si simplu o sinecura UDMR in acel loc ...
Postat 27 Decembrie 2013, 16:44 de Alms
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON