URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Septembrie 2014, 09:21

Miliţieni cu dublă măsură: Primarul Ilie Bolojan, nemulţumit de felul în care Poliţia Locală împarte amenzile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă! Primarul Ilie Bolojan s-a convins şi el că Poliţia Locală reacţionează la neregulile din oraş după criterii dubioase.

Edilul s-a plâns apropiaţilor că în vreme ce în cazul drapelului secuiesc arborat de Laszlo Tokes în balconul cabinetului europarlamentar subalternii săi au reacţionat cât se poate de prompt, în cazul blocului cu patru etaje ridicat fără autorizaţie de milionarul Ioan Micula în curtea propriei vile s-au sesizat abia după jumătate de an, din ziar, când construcţia era pe terminate.

Citeşte şi ce diferenţă de amenzi există între cele două cazuri, pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
MAFIA ORAZII
LA FEL DE PROTEJAT DE POLITIE-CAP-COADA-ESTE SI PROPRIETARUL DE LA HOTEL CARNIVALS , ARE SPATE SI LA PRIMARIE....!OARE CHIAR LA VARF?
Postat 07 Septembrie 2014, 18:05 de MANDEL KATZ
stefan zweig 24
La adresa din titlu un minoritar (tigan) se extinde, a luat o casa cu doua camere si acum are una cu n camere. Astia de la disiplina in c-tii vin aproape saptamanal si iau de la tigan 2/300 ron. Nic vorba sa aplice legea si sa stopeze lucrarile. Treaba tine de prin mai. Ce zici, biraule, tu-i inveti sa manance de unde lucra?
Postat 06 Septembrie 2014, 15:08 de romica
pt CLIENT si DNA si Laurentiu C. si WinDos... si pt BOLOJAN
Daca asa stau lucrurile, sa vedem acum cat de corect e Bolojan si cum ia masuri. Va repara greselile subalternilor sau in continuare nu-i va pasa. Deci, sa vedem dreptatea : rezolva problema cu blocu' de pe Sovata (daca este adevarat ce s-a scris) si cu blocu' lui Micula si cu sala de nunti? Ca intr-un final toate au o rezolvare juridica si urbanistica : se da amenda, se achita amenda, se intocmeste un proiect cu respectarea paramentrilor urbanistici si se intra in legalitate prin autorizatie de construire. Dar dupa cum se stie ca este doamna "arhitect sef lipoveanu" va fi ceva de genul : "cat timp eu sunt pe functia asta, nici gand , nu se da nici o autorizatie" . Stiu din surse sigure, ca a mai dat doamna Lipoveanu autorizatii de construire fara acordul vecinilor chiar daca acestia sunt afectati, sau PUZ-uri pe pamanturile altora fara acordul lor. Stiu toate acestea pentru ca sunt de profesie avocat si am discutat cu clienti de ai mei de toate aceste nereguli. Daca nu este adevarat doamna arhitect sef sa spuna public acest lucru si ii voi dovedi cu acte. Si cu un proces. :))
Postat 06 Septembrie 2014, 14:40 de AVOCAT
Vrajeala bolojenista !!!
A dat o amenda simbolica de 1.000 lei, ca sa nu zica lumea ca face parte din tribul lui Micula, intr-o cauza care este evident penala !!! Pentru Bolojan se numeste 'favorizarea infractorului' !!! DNA doarme in papuci deocamdata, dar la Bucuresti se discuta deja schimbarea sefului acesteia de la Oradea !!!
Postat 06 Septembrie 2014, 12:10 de WinDos
iaca asa!
@DNA: eh, cum, asa cum a mai cumparat si in anii '90 apartamente(spre exemplu in zona Gh. Doja)doar in scopul revanzarii! Hello, taticul Tarau ce pazea?
Postat 06 Septembrie 2014, 11:26 de Laurentiu Codrut
Corect
Ma intreb cum a reusit sa isi cumpere d-na Lipoveanu casa la ANL-uri ? Si tot asa ma intreb, CAND SE DAU AMENZI VOI CHIAR CREDETI CA ELE SE DAU DE CATRE CEI DE LA DISCIPLINA IN CONSTRUCTII FARA STIREA DOAMNEI LIPOVEANU ??? Nu, d-na Lipoveanu este chiar persoana care stabileste cuantumul amenzii, mai exact ea spune cat primeste amenda fiecare.
Postat 06 Septembrie 2014, 08:06 de DNA
CORECTII ...
Sunt foarte corecti militienii lui Bolojan. Pentru blocul nou de pe strada Sovata au aplicat o amenda de 10.000 lei adica o suta de milioane iar doamna Lipoveanu a declarat in ziar ca daca revine la proiectul initial de 12 apartamente mai primeste autorizatie altfel nu. Din cate stiu eu s-a revenit de vreo 3 ori cu dosarul in comisia d-nei Lipoveanu cu proiectul de 12 apartamente doar ca in loc de P+4 cu o terasa peste corpul P+3 blocul este construit tot la inaltimea P+4. Iar doamna Lipoveanu nu vrea sa ii elibereze autorizatie pana nu demoleaza acea extindere peste P+3. Iar in cazul blocului ilegal de 60 de apartamente al domnului Micula s-a dat o amenda colosala de 2.000 de lei adica 20 de milioane de lei vechi. Este foarte corecta doamna Lipoveanu. ALO DNA , MAI DORMI ?????
Postat 06 Septembrie 2014, 08:01 de CLIENT
norbert
atata timp cat au un ''sef'' spagar si fara coloana vertebrala , vb de grasul cu ochelari, ce pretentii poti sa ai de la agenti, cum vad si cum sunt condusi asa vor face...
Postat 05 Septembrie 2014, 21:09 de szabo
Altu i baiul !
Cine sa constate si ce ? Ce profesionalism si competenta sa ai in activitate cand seful biroului discilina in constructii este/era un tembel, brad gh. calin, care nu stie diferenta dintre geam si fereastra ?! Sefa lui este dna lipovan, o pseudo-arhitecta, numita de bolovan.N are de ce se plange nesimtitul, el a pus la conducerea directiilor tot felul de nulitati, sa i semene directorii, prosti ca el, acum sa i bage la ... stie el unde!
Postat 05 Septembrie 2014, 17:51 de manole
sal
de fapt articolul il vizeaza pe Micula..ce articol..nu va mai citesc...
Postat 05 Septembrie 2014, 10:18 de salut
str. Hategului 14 - Iosia
D-nule Primar, acum daca tot v-ati pus pe politia locala, poate ii intrebati de ce nu iau masuri si pe strada Hategului la nr. 14, unde exista un atelier de reparatii masini neautorizat. Noi, vecinii am facut mai multe reclamatii si nu s-a luat nici o masura, iar acum pentru descurajarea reclamatiilor politistii vin periodic la acel atelier si stau la discutii si beau cafea cu mecanicul. Speram ca veti cititi ce am scris si veti lua masuri. Va multumim!!!!
Postat 05 Septembrie 2014, 09:56 de Ana
arhitectura, bat-o vina
Asa zisa arhitecta sefa(este stupefiant cum BOLOJAN prefera sa nu numeasca un arhitect sef in acceptiunea corecta a termenului)nu vede nici alte lucrari NEAUTORIZATE! Sau se preface ca nu le vede! Oricum eu personal am inceput sa-i livrez diferite nereguli(cu fotografii, ca sa nu fie probleme)si sa vedem ce va face!
Postat 05 Septembrie 2014, 09:56 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON