URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Octombrie 2012, 09:17

Miliţianul şi spray-ul: Cum "rezolvă" un poliţist problema parcărilor din faţa casei sale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Zilele trecute, la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare cu Lacul Roşu, Primăria a amenajat mai multe locuri de parcare de rezidenţă pe care locatarii din zonă le-au putut închiria, asigurându-se astfel că au unde să-şi lase maşinile când vin de la serviciu. Numai că, deşi orădenii de la blocuri s-au bucurat de noul sistem, proprietarul unei case din curtea interioară, mai precis fostul ofiţer de Poliţie Viorel Gavriluţ, a fost tare nemulţumit.

Don colonel, metamorfozat în ultimii ani în prosper om de afaceri, s-a supărat că în faţa casei sale, pe domeniul public, municipalitatea a trasat trei locuri de parcare, aşa că a acţionat cum a ştiut mai bine: a luat un spray negru şi a "ascuns" marcajele albe trasate de Primărie. Ca să înţeleagă tot românul că acolo-s locurile lui, chit că nu plăteşte nicio leţcaie pentru ele!

Dacă tot s-a făcut stăpân pe domeniul public, Bihorel îi recomandă organului cu caşchetă să marcheze parcările cu galben şi să le închirieze la fraierii de vecini cu ora. Nu de alta, dar să mai adauge ceva firfirici la mizera lui pensie de poliţist. Şi la dividendele de businessman...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
si cu administratoarea cum ramane?
Pai daca locurile erau trasate pe strada unde sta omul, nu pe Stefan cel Mare, cu ce e de vina omul? suntem vecini de 10 ani si nici eu, nici multi altii din blocurile respective nu am avut probleme cu el ori cu familia lui...de ce sa parcheze sub geamul lui care e pe alta strada de care asociatia noastra NU tine cand in curtea noastra sunt o gramada de locuri ocupate de masini care nu mai functioneaza ori a caror proprietari s-au mutat demult de aici? asta cum o rezolvati, doamna administratoare a blocului??asta si multe alte probleme cu care ne confruntam??? cu banii care mi-i furati? sau aia or fost buni numai sa va rezolvati damblalele si sa platiti articole ca si acesta? ca doar toti locatarii stiu ca stimabila e in spatele acestor rautati!! mai bine v-ati vedea de treaba si in loc sa haituti oamenii astia si sa ii tot vorbiti de rau ati rezolva problemele REALE ale locatarilor, nu sa va ocupati de mizerii din astea, dooamna Olcian!!!
Postat 01 Noiembrie 2012, 18:49 de Tantza
organul
DACA AVETI MASINA TREBUIE SA PLATITI NICI CARBURANTUL NU ESTE PE GRATIS
Postat 27 Octombrie 2012, 17:25 de doru
anti tot ce esti
Mai INTELIGENTULE in viena si budapesta nimeni nu parcheaza masina sub geamurile altor proprietari dar nici Primarii nu traseaza dungi albe sau galbene in fata unor proprietati private . acolo sunt parcari subterane si etajate mai INTELIGENTULE
Postat 27 Octombrie 2012, 15:14 de west
@88888 si @bear
Mai "inteligentilor", de ce nu parcati voi gratis in Budapesta sau Viena sau in orice alt oras din Europa? @bear, unde ai vazut tu parcare pazita, in afara de hoteluri si institutii? Ati fost in Bucuresti sa vedeti cum se parcheaza acolo? In loc sa fii fericit ca ai un loc de parcare cand vii de la serviciu si nu trebuie sa-ti parchezi masina in Iosia, desi tu stai in Rogerius, nu faceti altceva decat sa carcotiti.
Postat 27 Octombrie 2012, 00:58 de anticomunistul
@bear
asta cam asa e. ai si tu dreptate. astea sunt ideile lui bolojan.
Postat 26 Octombrie 2012, 15:58 de 88888
Sa cumparam vopsea neagra si sa facem la fel!
Asa ar trebui sa facem toti. Ganditi-va: platim parcare in fata casei, platim parcare la serviciu, daca duci copiii la gradinita si scoala, platim si-acolo, si daca ai treaba oriunde in oras platim si acolo. Si, pana la urma pentru ce platim atatia bani, pentru 2 linii de vopsea care marcheaza parcarea??? Ca paza in oricare din aceste PARCARI PLATITE nu exista. Oriunde iti lasi masina ti-e vandalizata, zgariata, stergatoarele si oglinzile furate etc. De ce sa nu parcam gratis ca pana acum, pt. ca a trasat Primaria niste linii cu vopsea?
Postat 26 Octombrie 2012, 07:12 de Bear
militzistu'...
Nici astora nu li se mai subtiaza obrazul, pana-i hau. Pai, sa-l puna pe bietul de el, sef peste toata parcarea de pe Stefan cel Mare si peste cea de pe Lacul Rosu, ca vorba aia, toate i se cuvin numai lui.
Postat 26 Octombrie 2012, 06:40 de fuel
profesoara
nevasta-sa e o zdreanta de profesoara de matematica pe vremuri avea asa figuri ca nu ajungea nimeni la nasul ei pana au prins-o cu o masina furata bineinteles rez de sotul militian o familie de ccat
Postat 26 Octombrie 2012, 01:06 de soso
militieni abjecti
organu asta face parte din cea mai scirboasa specie de porc imputit de pe pamint hranit doar cu spaga si furt, militianul....
Postat 25 Octombrie 2012, 22:31 de garcea
securistii in mina, sa ne dea lumina!
un militian cu plodu securist, parca suntem pe vremea prea tarziu impuscatului. vad ca familia are traditie in ORGANE!
Postat 25 Octombrie 2012, 19:47 de xfiles
Parcările inteligente ale lui Tarzan
Cum omul are geamurile de la casă la câţiva paşi de aceste patrcări, mi s-ar părea firesc să nu se facă marcaje pentru parcare permanentă acolo. Şi asta oriunde sunt asemenea situaţii. Nu convine când cineva ambalează trecând cu maşina prin faţa geamurilor noastre dar când se porneşte, se opreşte, se mai şi trântesc protierele, etc. Greşeala este a celor care vin din partea primăriei de parcă domeniul public este numai al celorlalţi, nu şi a celor care locuiesc fund în fund cu parcarea.
Postat 25 Octombrie 2012, 18:06 de Carp III
nu-i corect
Nu conteza ce a fost omul , conteaza ca plateste taxe. Si eu o cunosc pe aceasta familie si sunt oameni de treaba si fiul care lucreaza la SRI dar asta nu-i important. asa vb oamenii care lii ciuda ca altii s-au descurcat in viata.
Postat 25 Octombrie 2012, 16:14 de nelu
nu-i corect
Nu-i corect ca in fata proprietatii la nici 3m sa se faca parcare pt riverani sau cu ora inainte sa intrebe proprietarul daca este de acord . Si totusi inca o data ca Bolostanca nu tine cont de nevoile oamenilor. Respectiva parcare se poate face si in alta parte.Eu am vazut un caz similar in germania unde in Justitie castig de cauza a avut proprietarul
Postat 25 Octombrie 2012, 16:10 de nelu
WTF?
Amu' si voi, cum ati vrea sa rezolve militianul problema, cu creier? De unde?
Postat 25 Octombrie 2012, 14:07 de Merlin from Berlin
sper sa isi faca Politia datoria cu nesimtitul asta
Cu omul asta am fost vecini, nu odata s-a intamplat sa se suie pe capotele masinilor parcate in fata casei sale si sa faca scandal dar vad ca are influente bune omul daca nimeni pana acum nu a luat nicio masura. E dezastru mintal militianul asta, cineva ar trebui sa ia masuri
Postat 25 Octombrie 2012, 11:51 de Alin
Militianul
Rectificare mai redacție! Gavrilut nu este polițist, este un fost militian spagar, corupt, cu mult tupeu, ca majoritatea incultilor agramati produsă de școlile de militie si, in prezent, cica poliție.
Postat 25 Octombrie 2012, 10:48 de Stiube
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON