URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Octombrie 2010, 10:04

Maternitate la Universitate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încă dinainte să fie numit manager interimar la Maternitate în locul doctoriţei Liana Antal, Gavrilă Grebenişan prestează ca profesor la Facultatea de Electronică şi Inginerie Tehnologică, fapt care îl face extrem de vulnerabil în faţa rectorului Cornel Antal, nimeni altul decât soţul celei rămase fără şefia spitalului. Iar dacă vulnerabilitatea există, de ce să nu fie şi exploatată?

Aşa se face că, joia trecută, tocmai la ora când profesorul era plecat să-şi îngroape socrul, s-a trezit căprăria în rector, care l-a verificat personal ca să vadă dacă lipseşte de la ora de curs, după care l-a pus să dea o notă explicativă pentru a-şi motiva absenţa.

Şi uite aşa funcţionează triunghiul conjugal-profesional Gabi-Liana-Cornel: în timp ce Cornel o arde pe doamna Liana acasă, Gabi o face la serviciu, la Maternitate, iar pentru ca triunghiul să se închidă, o ia şi el pe coajă, la Universitate. Dulce Sorbonică, încurcate iţe ai...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
@ XOV
Bravo, te-ai prins. Esti destept. Poti deveni direct profesor universitar.
Postat 24 Octombrie 2010, 12:32 de stud, prof, cornel
stddent, profesor, cornel antal
asa-i, nu fac parte din "organele de conducere" ale UO, portari, secretare, femei de serviciu, subingineri, geotermalisti. Da perspicace mai esti Cornele!
Postat 23 Octombrie 2010, 22:51 de XOV
@xov
Si portarii stiu de aceste controale la ore. Tu nefiind nici macar portar, e normal sa nu stii.
Postat 23 Octombrie 2010, 13:47 de Student
Management de ”Sorbonica”. Ep. “student”
1. În cazul cadrelor didactice universitare: Cine a permis atâta libertinaj în respectarea programei școlare/orarului? Oare, nu unii șefi, ca don Cornel & Co? Deci, pe don Cornel cine ar trebui să îl penalizeze? Sau, tot ”greaua moștenire”, din care și el provine, o fi de vină? 2. Cornele: Câte cadre didactice ”pur sânge”, care lucrează la diverse instituții de cercetare renumite din țară, predau la UO?
Postat 23 Octombrie 2010, 12:35 de stefan
huo
da informat mai esti "student"-ule! Iti da rectorul programul de controale sau de unde stii ca au fost facute controale si la alte facultati si cand? Daca nu ai scrie totusi cursiv as crede ca esti playboy-sta de fiica-sa, da aia face valuri prin Cluj chiar daca-i construieste taticu o facultate de muzica si arte teatrale cu 20 de studenti pe 1000mp. S-a inscris si pitzipoanca de la comunicare la facultate sau isi ia si ea doctoratul la UO, sa poata fi promvata?
Postat 23 Octombrie 2010, 06:01 de xov
Cris impotriva disciplinei
Stiu de anul trecut de controalele la ore ale conducerii universitatii. Profesorii, de teama sau nu, dar au inceput sa nu mai lipseasca de la ore si sa ne faca pe noi studentii sa-i asteptam ca idiotii pe coridoare, fara sa ne anunte inainte. Raman stupefiat de pozitia lui Cris care a scris articolul si care nu intelege ca nu absenta de la ore a profesorului e problema (oricine poate avea un necaz, boala, delegatie, inmormantare) ci faptul ca profesorul nu a anuntat la decanat sau studentii de absenta iar studentii au stat ca prostii sa-l astepte. In plus, controale s-au facut si anul trecut si la toate facultatile. Si cu o zi inainte de acea joi, si dupa, si la alte facultati. Si sper sa nu se descurajeze rectorul. Dar probabil ca Grebenisan, fiind protejatul primarului, a devenit si protejatul lui Cris. Si uite asa face un mare c... Cris pe incercarea de a intari disciplina la uo doar pentru ca a cazut in plasa un protejat al sau. Sa-ti fie rusine Cris, faci de rusine breasla.
Postat 22 Octombrie 2010, 20:16 de Student
maternitate si paternitate
Ca naste universitar postdecembrist, rebut al mediului de afaceri aciuit in invatamant sub binecuvantarea Unchiului face universitar sub binecuvantarea lui Antal! La Arhitectura si C-tii decanita, nu numai ca l-a adus pe politrucu ratat de barbatu-so sa manance o paine alba, il aduce si pe fiul Mirciulica-Sebastian la plata cu ora! Nici progenitura celor 2 securisti Ionescu sindicalistu si Ioneasca plagiatoarea nu putea lipsi de pe statele de plata ale Universitatii, tot la arhitectura dau ore. Asta dupa ce amandoi au fost niste studenti eminenti ai propriilor parinti, mandria Universitatii din Oradea!
Postat 22 Octombrie 2010, 18:57 de oradean
adevaru-i ca se fura
dupa invataturile de la Unchiu (de i-ar calca pe urme pana la capat la inchisoare) aduce toti politrucii sa presea in universitate, toti directorasii de pe la finante si curtea de conturi sunt profesori asociati. pentru aia se gaseste finantare, pentru cei din universitate nu, pe aia ii da afara.
Postat 22 Octombrie 2010, 09:02 de FAMILIA
impotenta si competenta
ce poate sa faca altceva un impotent fizic si intelectual ca Antal? Utilizeaza instrumentele pe care le are in dotare: alea administrative, ca in rest nici nevasta nici fiica nu-i in stare sa le struneasca.
Postat 21 Octombrie 2010, 22:20 de secera si ciolanul
Biet reporteras
Vai s-amar de cel ce a scris acest articol! Halal preocupari si halal subiect de interes pentru cetatenii urbei!? Da ce nu face omul pentru bani...
Postat 21 Octombrie 2010, 22:04 de cetatean
Vivat academia, vivat profesore
Dintre "politicienii" locali "la moda" azi, doar vreo doi nu sunt "mari profesori" la "marea Universitate" locala. Asta este si un motiv pentru care activitatea scolara la UO este la nivelul activitatii politice a celor de mai sus, adica FOARTE SLABA! Aceasta situatie a fost creata sub Dinastia Maghiar care ia "facut oameni" pe niste lingai incompetenti ajunsi din someri profesori universitari semi-analfabeti-sindicalisti, iar acum Sindicatul Antal profita si dezvolta aceasta situatie! Reglarea de conturi descrisa in articol este un exemplu despre cum functioneaza UO sub conducerea Sindicatului Antal : "cine nu e cu noi e impotriva". Aceste "reglari de conturi" sunt singurele activitati desfasurate sub conducerea actuala. In afara de linguselile traditionale, de promovarile "pe spranceana", de impartitul banilor intre "membri", de haituire a cadrelor care mai vor sa munceasca cinstit (mai sunt si de astia!?), de simulare a activitatii didactice, de mimare a activitatii stiintifice, de acordare de recompense universitare cu scopul obtinerii de foloase personale pentru Sindicatul Antal.
Postat 21 Octombrie 2010, 13:20 de Vasile Marica
asa da
numai asa stim ca avem sefi , daca suntem verificati, iar cel ce nu suporta sa fie verificat sa stea acasa si sa nu manance banii contribuabililor. Iar tu Bihorel nu inteleg ce ai vrut sa scoti in evidenta? Incompetenta si trufia lui Grebe ca nu si-a anuntat seful ca are inmormantare ? sau pe rectorul Antal care isi face treba la serviciu unde este platit si acasa daca este iar platit? HA HA !
Postat 21 Octombrie 2010, 12:30 de kallin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON