URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Septembrie 2012, 10:15

Marea detaşare: Fosta cumnată a lui Boloş a ajuns şi ea la Ministerul Dezvoltării

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ramona Boloş, unul dintre cei mai vechi funcţionari ai Compartimentului de Achiziţii Publice din Primărie, s-a detaşat pentru 6 luni la Bucureşti. Funcţionara l-a urmat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pe fostul său cumnat Marcel Boloş, ajuns secretar de stat, fiind nevoită să "dispară" după ce a intrat în conflict cu directoarea juridică Eugenia Borbei, apropiată a primarului Ilie Bolojan.

La mijlocul lui februarie, Ramona, care se afla în concediu de boală în urma unui accident la ski soldat cu ligamentele vătămate, a avut ghinionul să se întâlnească cu Borbei tocmai la Arieşeni. Mai mult, a mai şi postat pe Facebook o poză în care apărea împreună cu prietenul ei, având în spate o pereche de schiuri.

Povestea funcţionarei care şi-a tras concediu medical ca să se distreze la munte, în vreme ce angajaţii Primăriei nu-şi mai văd capul de treabă, a ajuns rapid şi la urechile lui Bolojan. Boloş a scăpat de concediere doar pentru că s-a operat la genunchi chiar în săptămâna următoare, confirmând astfel că accidentul a fost "pe bune".

Şi toată istoria s-ar fi terminat poate aici dacă funcţionara, chemată să dea explicaţii, nu s-ar fi certat la cuţite cu Borbei. Treptat, femeia a fost pusă pe linie moartă la Licitaţii, apoi trecută la Administraţia Imobiliară şi avea şanse reale de a ajunge la Serviciul Parcări, "batalionul disciplinar" al municipalităţii, dacă n-ar fi fost mâna salvatoare a fostului cumnat...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
?
@UN COLEG: ti se pare ca a fost inlaturata? eu as zice ca din contra!
Postat 16 Septembrie 2012, 12:12 de TDS
in sfarsit
IN SFARSIT A AVUT CINEVA CURAJ SA O INLATURE PE CEA MAI MANJITA PERSOANA DE LA ACHIZITII
Postat 15 Septembrie 2012, 15:09 de UN COLEG
dihorel
Dihorel, cine e femeia asta asa importanta ca ati scris de ea???
Postat 13 Septembrie 2012, 22:22 de ion
Prietena
Dar pe prietena ei Adina Marge sefa Licitatiilor , n-o duce cu ea la Bucuresti?? Ca prietenul la nevoie se cunoaste !!
Postat 13 Septembrie 2012, 08:26 de Ioan
in 2008
@papagalilor platiti: pai nu acum, in 2008, imediat dupa alegeri! bolojan stia foarte bine ca parintele era mana in mana cu "dusmanul" sau de moarte, petru filip! existau doua variante: ori parintele sa se dea singur la fund(ceea ce era cam greu pentru ca trebuia sa mai existe o persoana), ori sa-l dea bolojan scurt! out! posibil ca cineva a facut si o interventie in favoarea parintelui inca atunci plus ca si-o fi pus cenusa in cap si o fi promis " ca nu mai face"! habar n-am, fac si eu un scenariu! cert este ca bolojan l-a pastrat!
Postat 11 Septembrie 2012, 18:25 de TDS
operatie
@TDS: eu stiu ce spui tu, dar...cum sa il poata da afara Bolojan de Bolos? Ca doar s-a dat cu PNL-ul dupa ce a vazut ca PDL-ul se duce de rapa. Stim si noi cine e minitru la dezvoltare, nu?! Asa ca...nu putea sa o dea afara decat pe cumnata :))) Hahaha
Postat 11 Septembrie 2012, 16:01 de papagalilor platiti
OK
@operatie: bine zis, bolojan trebuia sa-i de afara pe amandoi! deodata!
Postat 11 Septembrie 2012, 15:12 de TDS
papagalilor platiti
Ati inebunit de-a dreptul. Voi stiti ce inseamna o asemenea operatie, mai papagalilor platiti de unii si de altii ca sa scrieti doar tampenii. Mama mea e operata la genunchi de "ligamente vatamate", asa cum le ziceti voi, si stiu ce inseamna o interventie de genul. Saraca a suferit destul de mult si a trebuit sa faca recuperare pe la medici specialisti, nu e atat de simplu. Si-a revenit f greu si inca are semne foarte vizibile, desi au trecut mai bine de 2 ani. Nu cred ca biata fata, tanara dupa cum se vede, s-ar fi operat, si nu orice operatie simpla, doar ca sa scape de concediere. Isi lua si ea acolo, un concediu ca o doare in fund, ca si multi altii din primaria aia si pe urma se plimba la munte si la mare si pe centru ca multi dintre functionarii activi, in timpul programului de serviciu. Cu ce i-a gresit, oare, saraca fata acestei doamne (daca o putem numi asa) Borbely? A deranjat-o cu ceva??? Nu i-a facut poftele ei si ale lui Bolo in materie de achizitii, asa cum ii fac ceilalti de acolo si de aia a trebuit sa se descotoroseasca de ea :)) ? Nu a vandut sau cumparat vreun teren ca mai apoi Borbely sa emita vreun titlu de proprietate pe numele unul prieten de familie??? Si ce daca a plecat la Bucuresti? Bravo ei si fostului ei cumnat ca nu a lasat-o sa o dea afara unul ca Bolojan si una ca Borbely. Huuu
Postat 11 Septembrie 2012, 14:06 de operatie
bihorean de provincie
Mai Bihoreanuleee, tot ziar de provincie ai ramas!!! Ar fi fost bine sa nu te iei dupa toate fufele din Primarie si sa te informezi asupra lucrurilor pe care le scrii....Sau te-au platit fufele sa aiba bani de make-up???
Postat 11 Septembrie 2012, 13:22 de adina
se poate
nu mai sunt locuri ca vreu si eu la Bucuresti
Postat 11 Septembrie 2012, 12:55 de oradean
interviul
Ma intreb ce raspundea parintele daca in Interviul publicat de Bihoreanul i se punea si o intrebare directa despre aceasta "detasare
Postat 11 Septembrie 2012, 10:16 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON