URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Iulie 2010, 09:53

Limba de la TVR: Corespondentul orădean al televiziunii publice înălţa ode regimului comunist

Limba de la TVR: Corespondentul orădean al televiziunii publice înălţa ode regimului comunist Dedicaţie în versuri, de la Nicu pentru nea Nicu...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Căutând prin arhivele presei locale, lui Bihorel i-a fost dat să dea peste o surpriză.

Prin ‘89, când ţara fierbea sub jugul comunist, un june student la Academia de partid Ştefan Gheorghiu dădea în Crişana limbi en-gros şi en-detail conducătorului iubit, Nicolae Ceauşescu.

Interesant e că respectivul mâncător de cacao nu e altul decât bravul corespondent al TVR pentru judeţul Bihor, pe numele său de scenă Nicolae Nistoroiu.

Cum actualul preşedinte al ţării visează la o presă obedientă, s-ar putea ca ex-tovarăşul Nicu să revină la vechile metehne şi să-şi găsească în sfârşit câteva dosuri de lustruit.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
poetul labarelii
pai vulcan,lucretia suciu,pitutz,chiar si andritoiu se rasucesc in mormant la auzul vreunui vers scornit de falnicul bard an nemuririi socialismului din infratirea. evident omul muncii se pare ca a evoluat si a cultivat muschii munciti la stefan gheorghiu iar acum umbla dupa nevestele altora, nici asta nu e o buba mare, da bre citadini! sa mai si scrie versuri baloase despre iubiri amestecate cu carnati si zane...asta deja e prea mult! omul acesta ar trebui stigmatizat!!!
Postat 11 Aprilie 2012, 09:52 de dilu
ARDELEAN
MAI TIN MINTE CIND DISCUTAM CU SORA TA SI ERAM BUNI PRIETENI , IMI RECITAI TOT TIMPUL POEZIILE TALE ,CARE PINA LA URMA AU AVUT SUCCES ANI MAI TIRZIU ,ITI DORESC SUCCES IN CONTINUARE .TE ROG SA -I TRANSMITI LA FLORICA DIN PARTEA ,,URSULETULUI " LA MULTI ANI CU OCAZIA ZILEI DE NASTERE SI SA - I SPUI CA AM IUBITO SI NU AM UITAT-O NICI ACUM. VIOREL
Postat 09 Aprilie 2011, 20:57 de VIOREL
pramatie
omu(daca e om aceasta pramatie) da o stire pe luna la bucuresti filmata de antena sau pro de unde le copiaza. in rest nu e bun nici de scris tariful la o buda publica, acolo unde defapt ii e locul. un gunoi care nu numai ca birfeste orice prinde mai rau ca o catza, dar si minte cao gazeta comunista, unde dealtfel si-a petrecut tineretea. ca la batrinete umbla ca un june dupa tot felul de blonde si le ameteste cu marea lui "calitate" de trepied de camera tvrista
Postat 12 Iulie 2010, 17:09 de gabita ghilea
Si ce, ghilea nu e bou?? Nu inteleg...
Mai oameni buni, natie mai dezbinata ca romanica nu am mai vazut; aveti ciuda ba ca omu castiga nu stiu cat, ba ca are talent da il foloseste aiurea ba ca e barfitor sau ca e tortionar fictiv a unor bolnavi psihic. Serios, deci pe mine nu ma intereseaza aceasta stire, nici omul in sine, nici cat castiga. Pe mine ca cetatean ma intereseaza sa imi vad de ale mele, sa citesc o carte, sa vad daca alesii locali fura sau nu si sa incerc sa depasesc faza de om frustrat ca altul e poate mai bun ca mine. Foarte bine, cine ne impiedica sa castigam mai mult, sa vrem mai mult?? Si ce legatura are ghilea cu omu asta?? fabulos, da ghilea e chiar prost si nu e minciuna.
Postat 03 Iulie 2010, 01:20 de tomy
Poiat
Un barfitor notoriu, ii barfeste pe toti colegii lui, pe sefii de institutii descentralizate, gen GHILEA, pe care il face bou si prost tot timpul.Toti is prosti, doar el ce este mai rasarit pe lumea aceasta.primeste 3500 de lei de la TVR si da si el o stire pe luna. si asta in caz ca sunt inundatii sau trece cineva frontiera ilegal. JENANT OMUL.
Postat 02 Iulie 2010, 12:12 de Ion
poetul lepadat de talent
Bai peceristi imputzitzi!!!! Pe mine ma intereseaza si ii intereseaza pe toti aia torturati de suecuritate si pe cei care inca mai stau in tara asta condusa de niste cachatzi comunisti, proveniti din ciurda alora ca si jegu asta lingau. Nici nu stiti cata scarba ati adunat peste voi!!!
Postat 01 Iulie 2010, 15:35 de HasdeU
Si ce daca
Si ce daca? se vede ca este un tip inteligent daca poate si sa compuna poezii,si daca dezvaluiti asemea talent, ce castigati cu asta ? chiar asa, parca ar interesa pe cineva, dar de ce nu scrieti ce fac unii colegi din presa, cand sunt invitati la unele evenimente, unde este mancarica si bauturica, dupa 5 minute parca ar fi trecut lacustele pe acolo, totul se consuma, se pune in buzunare, genti si care pe unde apuca, aceste gesturi cum se cheama ? si slava domnului sunt destuin de acest fel.
Postat 01 Iulie 2010, 14:18 de Oradean
Si pe cine intereseaza??
Si pe bune, pe cine naiba mai intereseaza asemenea "dezvaluiri" senile si fara rost?? salariile scad, tva-ul e in aer, viata e la pamant si unii vin cu dezvaluiri care mai impresionau undeva in anii 90-92. Deci irelevant; voi si cei de la bihon aveti stiri tembele ca ala e comunist, ca s-a gasit un sobolan mort pe strada si alte bazaconii. Mai bine scrieti despre prezent si problemele reale ale societatii, ca sunt multe.
Postat 01 Iulie 2010, 11:58 de adi somes
f tare
nici ca se putea un articol mai meserias. Bravo
Postat 01 Iulie 2010, 10:59 de aaaaa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON