URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Aprilie 2012, 17:54

Liberal de nevoie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Plecarea prim vicepreşedintelui PDL Sorin Frunzăverde la PNL este doar începutul unui val important de dezertări.

O păsărică portocalie i-a şoptit lui Bihorel că fenomenul se manifestă şi pe la noi. Un membru marcant al PDL-ului local, Vasile Petruţ, cunoscut pentru devotamentul cu care căra geanta - niciodată goală - a fostului primar Petru Filip, este pe cale să defecteze şi el.

Amintindu-şi că în tinereţe a fost liberal cu acte, Petruţ s-a dus cu basca-n mână la foştii colegi pentru a defila sub flamura galbenă. Cum el a fost cel care făcut primul pas, era rândul conducerii PNL să-l facă pe al doilea. Iar aceasta i-a zis: pas!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Şi futut şi cu banii luaţi
S-a dus Frunzăverde ca să-i întoarcă pe drum, din interior, de la ale lor. Aşa şi cu alţii care se duc trimişi, nicidecum din propria lor dorinţă. Poate aşa s-au gândit fosţtii-viitori PeNaLi că ar i bine este o eroare, pentru că Petruţ chiar voia el de la el, să vândă un bloc mic cu parcare mare în spate, să ia banii şi să-i verse la liber-ali. Aşa că nu poţi fi şi cu bani şi cu obrazul curat. Dacă nu se punea pieziş gibonul, ceilalţi s-ar fi întins necondiţionat după banii maistrului de la ape şi canale.
Postat 08 Aprilie 2012, 20:11 de Carp III
pt alegatori
deja de vineri 06 aprilie 2012 eu si sluga mea Seremi ne-am inscris in USL zona Salonta filiala PSD (dar ce a-ti crezut ca fraierii din PSD nu vor lua banii mei ,,,, la cate datorii au .......ha,ha,ha,ha)
Postat 08 Aprilie 2012, 12:34 de ungur dorel
Fara traseisti si pesti politici.
Traseismul si prostitutia politica vor domina in continuare viata politica romaneasca. Prin vot trebuie sa taxam aceste proaste obiceiuri, in sensul de a nu vota traseisti si pesti politici.
Postat 08 Aprilie 2012, 10:04 de SAFE
Mirosul puterii
Probabil puterea are un miros plăcut o bună bucată de vreme, după care începe să pută. Petruţ a ajuns în momentul în care puterea pute la PD-L dar are un miros foarte plăcut, proaspăt la USL. Şi cum politicienii cu pretenţii o ard doctrinar, şi-a îndreptat paşii spre PNL că, deh\' e tot de dreapta şi au aceleaşi principii. Popa... normal că ia tot ce vine, doar doar s-o pricopsi cu fotoliul de preşedinte de CJ. Acum eu cum să-l văd pe Petruţ? Proaspăt, curat, ca scos din cutie? Păi până ieri... Ce mai contează. Îi aşteptăm şi pe Seremi, Filip şi Ghilea (că fratele Ţârle sigur nu mai vine, el vrea CJ-ul) da să se dea cu Domestos, spune în reclamă că omoară toţi microbii cunoscuţi şi nu ne strică mirosul. O să ne îngroşăm rândurile cu fetele mari pe la care a trecut tot satul.
Postat 08 Aprilie 2012, 08:39 de românul complex
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON