URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 August 2013, 10:55

Justiţie ne-chioară: Pistolar scos basma curată de procuror, dar condamnat de judecători

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vă mai amintiţi de cazul restauratorului orădean Romeo Trifan, rămas fără ochiul stâng şi pe jumătate orb la cel drept după ce a fost împuşcat de un mecanic de la cooperativa Arta Crişana? Agresorul, Ioan Chiş, era băut, şi a scos două arme cu care a tras, zicea el, din glumă, fără să ştie că una avea proiectil pe ţeavă.

Vezi ce s-a întâmplat cu agresorul pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Tocmai a plecat Inspecţia Judiciară !?!
... constatând că multe dosare au fost tergiversate. Numai că le scăpase la verificări, că doar nu e de competenţa inspecţiei, faptul că infractorii rămân pe piaţă pentru că nu sunt trataţi după faptele lor ci după flămânzenia procurorilor.
Postat 18 August 2013, 20:04 de Carp III
lDOL, DOL,DOL cu mine calator!
dol prin reticenta=Varietate de dol caracterizata prin aceea ca elementul obiectiv din structura sa consta intr-un fapt omisiv (inactiune) concretizat in ascunderea de catre unul dintre partenerii contractuali, ori in necomunicarea cu cealalta parte a unei imprejurari esentiale ce era necesar sa fie cunoscuta de aceasta pentru formarea unei corecte reprezentari a circumstantelor de fapt si de drept ale incheierii actului juridic civil (contractului). Adicatelea eu am de semnat cu cineva un contract de v/c dar acel cineva imi ascunde ca urmare a unei licitatii PUBLICE nu poate vinde DECAT la pretul stabilit prin LICITATIA PUBLICA, eu nu cunosc acest lucru(pentru ca LICITATIA a fost ea publica dar ceea ce a urmat nu a fost facut public)si semnez contractul(in conditiile in care daca stiam NU AS FI SEMNAT sau, chiar as fi ajuns in Instanta sa obtin o HOTARARE prin care acel cineva sa fie obligat sa vanda asa cum s-a angajat prin castigarea LICITATIEI nu e DOL? Daca asta nu DOL atunci DOL-ul NU EXISTA!
Postat 18 August 2013, 12:19 de TDS
lelita Ioana
De-as mai duce-o pan' la toamna, lelita Ioana/De-as mai duce-o pan' la toamna, lelita Ioana/Sa beau palika de gutui, lelita Ioana/Ca-i specialitatea stii tu cui, lelita Ioana/Sa calc bine cu picioru, lelita Ioana/Sa calc bine cu picoru, lelita Ioana/Sa te-nvat cum e cu DOL-ul, lelita Ioana/sa te-nvat cum e cu DOL-ul, lelita Ioana/Sa asiste la predat, lelita Ioana/Mesterul Manole-n-sat, lelita Ioana/C-are si el de-nvatat, lelita Ioana/DOL-ul si el l-a picat, lelita Ioana!
Postat 18 August 2013, 12:08 de TDS
Justitia si-a facut demult operatii oftalmologice si vede bine, bine di tat!
Si nici nu are cum sa fie altfel! Acum niste ani judeca pe penal un amarat de judecator(Dumnezeu sa-l ierte, ca are ce ierta!), fost merceolog ajuns printr-un concurs de imprejurari magistrat! Acum la CAO e o judecatoare(fosta colaboratore sigur, sigur, sigur)care si-a inceput cariera in viata ca...muncitoare necalificata! Dupa 1990 cand facea pe jurista la un agent economic HABAR N-AVEA pe ce lume se afla! A prins insa momentul cand era o lipsa mare de judecatori si iat-o, cocotata, la CAO! Alti judecatori care au fost prin cooperatie, altii sustinuti vajnic material pentru a-si finaliza studiile, etc. etc. La procurori, la fel! Fosti tractoristi-activisti UTC ajunsi pe la Parchete! Batausi.. Lenute paralele cu procuratura!
Postat 18 August 2013, 11:59 de TDS
Veronica, Veronica/Fata buna si frumoasa!
M-am saturat de cliseul " Justitia isi face treaba"! Ceea ce se intampla acum la Curtea de Apel Bucuresti demonstreaza contrariul! Coruptia este generalizata! Ca pe ici pe colo mai apar si decizii corecte probabil se explica prin faptul ca acolo "spagolanul" n-a ajuns! Deci pe mine nu ma mira nimic! Nu ma mira deloc ceea ce a facut procurorul! Repet, CORUPTIA ESTE GENERALIZATA in JUSTITIE! Pe proportiile clar stabilite la fiecare nivel! Cauze de impotanta locala-spaga mai mica, celelalte spaga la greu!
Postat 18 August 2013, 11:51 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON