URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Decembrie 2014, 09:01

Ilie Tombolojan: Primarul Bolojan a câştigat un abonament Digi Play

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Să mai zică cineva că primarul n-are noroc! Ilie Bolojan a câştigat miercurea trecută unul dintre cele 1.000 de abonamente Digi Play la tombola organizată de RCS&RDS pentru recompensarea clienţilor operatorului de internet, telefonie şi televiziune.

Citeşte mai mult, pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
vai,vai..
Saracul de el!La cite ...filme are-n capatzina numai ab gratis ii lipsea!Pe cind si o coala alba a 4 ,sa-si scrie demisia??????
Postat 28 Decembrie 2014, 10:40 de grigore
@TDS
Sper ca nu referitor la mita de 3 Euro. Nu de alta, dar sa nu te faci de ras :) Daca e altceva mai serios si ai dovezi, succes !
Postat 19 Decembrie 2014, 13:04 de marius_ro
2015
@marius_ro: DA! Am să fac! Inițial m-am adresat la Investigarea Fraudelor Bihor dar nuștiu ce curs a avut sesizarea! Nu mi-a zis nimeni nici DA, nici NU! O las pe ianuarie 2015!
Postat 19 Decembrie 2014, 09:16 de TDS
@platona
Iti inteleg si nu-ti condamn deloc frustrarea (fara gram de ironie) fata de expropriere. Banuiesc ca e vorba de drumul ocolitor care va uni Matei Corvin de Clujului. Dar nu e primul si nici ultimul primar care a facut sau va face exproprieri pentru dezvoltarea orasului. Si asta nu vad ce legatura are cu pomii plantati intr-un parc de RDS sau cu faptul ca omul a castigat un abonament digi play de 3 Euro. Daca va castiga la loto, va fi manan-n mana cu cei de la loterie ?? Si ref. la DNA si Curtea de Conturi, institutiile in cauza nu cerceteaza exproprieri. Dar, cum am mai zis, daca detineti informatii care pot conduce la o ancheta, nu inteleg de ce in loc sa faceti sesizari, postati aici aberatii despre mita de 3 euro sub forma de abonament (desi logica exista, nu puteau fi prinsi in flagrant :)) ). Oricum discutia nu-si mai are rostul deoarece esti subiectiva.
Postat 19 Decembrie 2014, 03:37 de marius_ro
@marius_ro....sau altadata @marius
...si totusi ma abat de la regula.Hai sa facem un exercitiu !Ai un imobil de 400 mp din care 150mp este ocupat locuinta.Esti obligat sa cedezi(sa fii expropriat) 200 mp.de teren la un pret de 25- 100 euro/mp.Cu ce mai ramai ? Daca vei vrea sa-ti revinzi proprietatea,care va fi valoarea ei in noul context.Basca,mai ai trei copii pe care ai vrea sa ii asiguri ,ca parinte cu oarece mostenire .Sa astept justa apreciere in proces ? Ani de zile ? Pentru ce ? pentru cine ?Pentru paranoia lui Bolojan,care oricum v-a fi sanctionat de DNA sau de Curtea de Conturi (nationala sau europeanu,nu conteaza )pentru frauda ?ITI doresc sa ai parte de asa ceva,daca alfel nu te duce capul !Cu asta am inchis orice discutie pe blog,avem institutii care sunt platite din banii nostrii sa ne apere drepturile conferite de Constitutia Romaniei.
Postat 19 Decembrie 2014, 03:20 de platona
@platona
Ok, se pare ca n-ai inteles despre ce este vorba. Acei copaci plantati de RDS nu au fost nici achitati de Primarie, nici platiti la Primarie si nici cumparati de la vreo firma de-a lui Bolojan. Pur si simplu nu are absolut nici o legatura cu ce-a vrut sa faca RDS-ul pentru oras, cu Bolojan. La capitolul exproprieri, se fac in toata lumea. Si nu fii ridicola spunand ca primaria a expropriat pe cineva fara sa-i plateasca imobilul. Iar la capitolul proiecte europene, ca sa stii si tu, stam foarte bine (mult peste media pe tara) la atragerea de fonduri europene. Si apropo, nu stiu unde mi-ai mai vazut tu postari, ca e prima...
Postat 19 Decembrie 2014, 02:48 de marius_ro
@marius_ro....nu m-am putut abtine sa nu comentez ! "
"Multa vreme m-am abtinut sa comentez, dar cand vad cum unii sunt la nivelul intelectual al celor prezentati in "Vax Populi", - marius draga,nu pentru pupincuristi ca tine imi permit sa fac anumite observatii (ma refer si alte aricole semnate de tine ),eu atrag atentia edilului SEF (gospoarului nr.1 al Oradiei,BOLOJAN)ca nu este consiliat corect si ca v-a urma o sesizare catre organe abilitate sa verifice si sa restaureze LEGEA in Oradea, oras inca al Romaniei (nu din orasul Bulibasului Bolojan).Copacii plantati,de 500 euro/buc reprezinta un cost,reprezinta un pret al unei conventii.... nici nu are importanta ce anume.Dar cand vorbim de exproprieri la preturi de toata jena, toata agoniseala de o viata a unei familii,pentru ce ? Pentru un asa zis interes local ? pentru " ura si la gara ?" Nu sunt bani pentru cei expropriati,dar pierdem sute de mii de euro pe penalitati de "proiecte europene " prost concepute sau frauduloase si atunci,se gasesc chibiti gen @marius_ro sa spuna ce ? Toate cele sesizate pe acest blog vor fi acoperite prin sesizari catre institutii abilitate sa verifice si sa sanctioneze cei ce nu respecta LEGEA si ce e mai grav,legea bunului simt ,al celor 7 ani de acasa.Am bunul simt sa avertizez;daca nu,trecem la fapte,nu vorba goala pe ..bloguri.Bine @marius_ro,ti-ai facut datoria,meriti trei arginti !,sa treci pe la caserie.
Postat 19 Decembrie 2014, 02:33 de platona
Raspunsuri
@TDS: Daca tot stii atatea, fa o sesizare la DNA. Gasesti adresa, numar de telefon si din cate stiu poti posta si la ei pe site. Dar nu ne polua cu aberatii ca tu astepti sa fii contactat. Arata-ne ca nu esti intr-atat de limitat precum vrei sa pari ! @WinDOS: Am mai citit comentariile, niciodata nu mi-ai parut un om foarte inteligent, dar cu asta ti-ai dat in cap. Ai dreptate, mai nou se dau spagi in abonamente de 3 EURO/luna. Si facute publice pe site, ca asta e moda acum. Tu gandesti inainte sa scrii ? @Platona: Tipic romanesc. Te bagi in discutie fara sa ai habar despre ce e vorba. RDS a facut un parc pe banii lor, fara absolut nici o pretentie. Si acum i-a dat spaga un abonament Digi Play lui Bolojan ca i-a lasat sa ne construiasca un parc ? Multa vreme m-am abtinut sa comentez, dar cand vad cum unii sunt la nivelul intelectual al celor prezentati in "Vax Populi", sincer nu m-am putut abtine. Sper sa va dati si voi seama intr-o buna zi cate aberatii ati scris ;)
Postat 18 Decembrie 2014, 23:55 de marius_ro
DANKE
Mos Craciun, Mos Craciun! Te rog indruma pasii DNA, DIICOT sau ai cui vrei tu catre Primarie! FILIP, BOLOS dar si BOLOJAN au facut Pact cu DIAVOLUL! Adica cu IMPACT! Te rog lumineaza-i pe procurori si indruma-i spre mine! STIU ATATEA! Totul este ca cineva sa ma intrebe! DANKE!
Postat 18 Decembrie 2014, 11:58 de TDS
Atenţie DNA la cum se dau acum şpăgile !!!
...
Postat 18 Decembrie 2014, 09:07 de WinDos
La cât kakat a mâncat ...
... trebuia să le câştige pe toate !!! Şi să mai spui că tombolele astea nu sunt aranjate ... vrăjeală multă !!!
Postat 18 Decembrie 2014, 09:05 de WinDos
Copaci de 500 euro/buc....tombola noroc !
...."Ilie Bolojan a câştigat miercurea trecută unul dintre cele 1.000 de abonamente Digi Play la tombola organizată de RCS&RDS pentru..."...compensarea deranjului pricinuit cetatenilor orasului de lucrarile efecuate de RCS&RDS, prin amenajarea unui parc cu copaci de 4m inaltime in valoare de ..... 500 euro/buc.Primarul orasului nu are nici un amestec.Sa vedem cati ditre acesti copaci vor prinde radacini.
Postat 18 Decembrie 2014, 01:47 de platona
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON