URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Martie 2012, 10:49

Giudeţul arde, Fratele se piaptănă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Unora le merge bine! La cea de-a 22-a sesiune a Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale de la Strasbourg, cei 300 de participanţi au fost omeniţi ardeleneşte.

Sub denumirea "Tradiţii în Transilvania de Nord", reprezentanţii Maramureşului au pus la bătaie pălincă şi vin, mâncăruri tradiţionale şi muzică moroşenească, ca organizator fiind cooptat şi Bihorul, reprezentat - cum altfel? - de Fratele Radu Ţîrle cel degrabă voiajor.

Care nici nu s-a dus la sindrofie cu mâna goală, ci şi-a luat şi soţia, şi două consiliere. În fond, dacă alţii merg cu amantele la UE, el de ce să nu-şi permită o excursie cu nevasta? Chiolhanul, zic comunicatele de presă, a avut succes, iar Bihorel e convins că de-acum înainte strasburghezii şi alţi comeseni, când vor vedea sarmale, chiftele şi pălinci, vor rosti automat numele judeţului Bihor. Păcat doar că toată povestea asta nu ţine loc nici de aeroport, nici de muzeu, nici de drumuri...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
Tarle?Un mediocru, fara studii
Locul lui Tarle este in satul lui din Apuseni, pastor de sat si nimic mai mult.Nu are nici studii superioare nici experienta pt a conduce ceva.
Postat 27 Martie 2012, 19:47 de apostol
@PRO TIRLE
1.Bihorul nu este un judet nenorocit, se afla in top 10 pe tara ca buget.2.In topul Infotours de anul trecut, Apusenii erau pe locul 2 ca destinatie turistica, deci se aude de Bihor.3.Inainte de a fi de partea unui partid sau altul suntem oradeni si bihoreni si suntem interesati sa punem oameni potriviti la locul potrivit.Ori Radu Tarle, dupa cum a recunoscut chiar el, se pricepe la diplomatie dar nu are experienta in administratie.S-a vazut ce a facut in patru ani...Este un tip sters ca personalitate si complet inutil in functia pe care o ocupa.Nu il mai voteaza nimeni la Consiliul Judetean pt ca nu este locul lui acolo.Punct
Postat 27 Martie 2012, 08:19 de Boom
Uite subiecte de dezbatut
Deputata UDMR Csilla Peto se află în conflict de interese, potrivit deciziei de ieri a Curții de Apel Oradea, prin care s-a respins acțiunea parlamentarei deschisă împotriva Agenției Naționale de Integritate (ANI). În urma evaluărilor demarate în noiembrie 2010, ANI a constatat că Csilla-Maria Peto a propus angajarea și a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiicei sale, Dalma Csilla Peto, din 1 februarie 2009 până în prezent. Beneficiul patrimonial obținut Dalma Csilla Peto a fost de 34.333 lei (aproximativ 8.175 de euro) În septembrie 2011, ANI a constatat că deputata Sonia Maria Drăghici a propus angajarea și a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Doru Vladimir Drăghici, în perioada 2 martie - 1 iulie 2009, respectiv din 21 septembrie 2009 și până în prezent.
Postat 27 Martie 2012, 07:41 de aiurel
Sunteti niste slugi adevarate !
Cum a schimbat tabara, cum ati sarit pe el! De ce nu scrieti despre toanta aia de varga luciana, a fost ieri la tv de un penibil....mai-mai c-o intrece pe madam tatoiu! Si are patru ani de parlament !!! Sau alalalt, betivul, cunoscut drept popa ciordel.....
Postat 27 Martie 2012, 07:23 de .
Generalitati
Sigur ca promovarea Bihorului cu diverse ocazii este benefica.Lipsa unei strategii in acest sens-macar pe termen mediu-nu incalzeste pe nimeni.Primariile cu potential turistic,la brat cu Consiliul Judetean,prin cooptarea catorva studenti de la Facultatea de Arte vizuale puteau face mult mai mult -din proprie initiativa.Oportunitatile de genul celui din articol nu-s de refuzat,dar la Strasbourg astfel de evenimente sunt doua-trei pe zi; astfel se contopesc cu peisajul....Altfel spus:sunt precum apa sfintita.
Postat 26 Martie 2012, 17:18 de Sun Tzi
jos pedistii si postacii lor!
Posteaza in draci pedistii cei scarbavnici! Haidati, vomati cu spor, ca nu va plateste degeaba cel mai corupt partid de dupa revolutie!
Postat 26 Martie 2012, 15:14 de sergiu
BRAVO
Imi place de Tirle asta. decat ungurul de Kiss sau hotul de Popa la conducerea judetului, mai bine pocaitul asta. Macar stie sa fie diplomet, si mai aude cineva si de judetul asta nenorocit. Cred ca acesta e scopul unui presedinte de judet, "sa promovezi ce ai acasa", nu sa traduci numele de strazi din romaneste in maghiara.
Postat 26 Martie 2012, 14:37 de PRO TIRLE
huo tarle si ai lui!!!!!!!!!!!!
jos gunoiu de tarle! si toti postacii favorabili lui sa-l pupe undeva! definitiv!
Postat 26 Martie 2012, 14:36 de min
scraba de BIHOREANUL
BIHOREANUL a ajuns CAN CAN de Bihor. Sunteti penali si mituiti. Cred ca va plateste PNL-ul bine, sau numai Bolojan. Imi este scarba de ce porcari scrieti, vreau informatii nu pareri.
Postat 26 Martie 2012, 14:32 de andi
D-lui Chirila
Daca as fi in locul lui Tirle, v-as da in judecata pentru discriminare religioasa, Conform constitutiei Romaniei, voi incalcati un drept si provocati la ura intre religii. Ii recomand redactorului sef de la Bihoreanul sa fie mai atent la exprimare deoarece isi demonstreaza nu inteligenta ci complexele, rautatea si ura vadita fata de o persoana si fata de o religie. De obiectivitate, nici nu mai poate fi vorba!!!
Postat 26 Martie 2012, 14:26 de cititor
Excursie
O fi-nteles omu' ca-i targ de fete la Strasbourg...N-a mers sa cumpere,ci sa vanda.Scotianul si-ar fi carat fratiorul.
Postat 26 Martie 2012, 13:38 de Sun Tzi
jos tarle
Da, dobitoci acesti penticostali. Si foarte rai. Astea sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a te inscrie in secta cu pricina... Tarle a demonstrat-o cu asupra de masura! Jos cu el odata!!!
Postat 26 Martie 2012, 12:34 de mariana
curios
mai autorule de articol, dna chereches florica este de aceiasi confesiune. vicesa lui bolo. aaaa....am inteles acuma ..... daca esti un acolit de-al primarului atunci e in regula. poate stie cineva si ne lumineaza si pe noi, ce presteaza primarul in contrapartida pentru pupincuristii de la bihoreanul.
Postat 26 Martie 2012, 12:30 de 2.15
ce tot cu fratele?
ce tot faceti aluzie la faptul ca e penticostal? sunteti chiar limitati cerebral? foarte bine: daca tot faceti pe ratatii cu faptul ca e penticostal, atunci macar faceti mentiunea ca sunt ortodocsi toti ceilalti pe care ii criticati. altfel se numeste discriminare religioasa. va luati de protestanti ca, vezi Doamne, de ce isi latra drepturile in defavoarea ortodocsilor, dar cand e vorba sa fi echidistanti, o ratati in cel mai penibil mod! ma intreb daca autorul articolului este ortodox? frate autor de articol, cum ar suna titlul: jurnalist ortodox vinovat de discriminare religioasa? nu convine, nu-i asa?
Postat 26 Martie 2012, 12:11 de leaf
bIhoreilor
Ce tot o dai cu muzeul in sus, muzeul in jos , domnule Chirila! Daca Tirle nu a vrut sa-i suplimenteze contractul la Selina, cu cat au vrut ei, acum tot el e de vina ca nu s-a terminat muzeul? Drumurile judetene arata bine iar aeroportul l-a amenajat! Ce altceva vroiai sa faca? Sa iti plateasca tie renta lunara ca sa scrii frumos de el prin ziar sau sa-ti angajeze nevasta?
Postat 26 Martie 2012, 12:02 de oradean@yahoo.com
BIHORENILOR
De ce toata lumea zice ca Tirle a fost o catastrofa pentru treburile curente ale judetului? Eu l-am auzit odata la tv ca zicea ca a facut mai multi km de asfalt decat predecesorii sai chiar daca au fost bani mai putini. Iesi odata omule la tv si informeaza populatia cu ce ai facut in perioada aSTA, nu-i lasa pe ziaristi sa te ponegreasca. In al doilea rand, am fost la Bucuresti cu avionul, cu 2 sap[tamani in urma si mi-a placut mult cum arata aeroportul. Eu unul am vazut ceva dupa el. Dupa ceilalti dinaINTEA lui, nu am vazut decat gropi .
Postat 26 Martie 2012, 11:41 de BINSAN
Gol pe harta
Chiar daca managerial este o catastrofa pentru treburile curente ale judetului, fratele Tirle macar a fost in rand cu deschiderea catre alte ferestre si mai stie cineva din Europa ca existam. In schimb, cu Bolojan la primarie si Popa la judet vom dispare complet de pe harta lumii. Iar daca iese Bolojan si Cseke atunci o sa ne stie cineva pana la Debrecen.
Postat 26 Martie 2012, 11:28 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON