URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Aprilie 2011, 09:04

Gata cu sorboneii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie, Gheorghe Bumbu, a cerut săptămâna trecută jurnaliştilor să nu mai folosească peiorativul epitet "sorbonei" când se referă la cadrele didactice ale Universităţii, mai ales la cele ale FMF.

Deşi a recunoscut că există şi profesori care fac de râs Universitatea, Bumbu a spus că universitarii de la Medicină sunt cei care se îngrijesc de sănătatea bihorenilor, aşa că n-ar mai trebui jigniţi cu acest epitet.

Bihorel i-ar face pe plac şi, ca să nu fie acuzat că mereu demolează şi nu pune nimic în loc, propune o nouă variantă: "oxforduţi". E mai bine aşa?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
multi vorbiti putini cunoasteti
Sunt mai multe categorii de sorbonei. Nu toti iau mita alti iau pielea de pe noi aproape legal dar oficial. Astia sunt o categorie mai noua. Nici rectorul nu stie multe despre ei. Sant cei care il sapa cel mai mult. Ar vrea el sa stie dar nici nu banuie cine este seful.. O sa am dovezi incurand de cine este condusa gasca deocamdata sunt doar unele zvonuri ca la varf este si sar putea sa fie asa.
Postat 13 Aprilie 2011, 19:54 de student atent
multi vorbiti putini cunoasteti
Mai POP Departamentul de Invatamant la Distanta este condus de Adriana Giurgiu (fata care se scobea in nas pana acu 6 - 7 ani cu degetul pana la capat si avea de multeori muci pe piept pana la liceu) fosta secretara a lui Maghiar care lua spagile si le injumatatea apoi le plasa lui Maghiar. Are bani destui nu are nevoie de mita. Vezi ce salar are pe www. uoradea.ro informatii de interes public declaratii de avere si apoi vorbeste.
Postat 13 Aprilie 2011, 19:44 de student atent
FALS
@Profesor: epitetul "SORBONEL" nu a fost inventat de nici un ziarist! el circula de ani de zile precum "folclorul". si cred eu ca are acoperire. mi s-a intamplat mie personal sa vad persoane(atentie, am folosit pluralul)care au absolvit dreptul si sa nu stie sa redacteze o cerere(cerere simpla, nu cerere de chemare in judecata). sau persoane care au absolvit profile economice dar nu stiu spre exemplu ca o crestere a pretului cu 100% inseamna o crestere de doua ori a pretului. si mai pot exemplifica. sigur, printre ei sunt si 1% absolventi absolut OK dar din cauza celorlalti 99% se vor numi si ei tot "sorbonei". PS Vom ajunge in cativa ani ca atunci cand vom merge la medic prima intrebare adresata sa fie: unde ati absolvit? eu am facut-o deja!
Postat 13 Aprilie 2011, 18:35 de dan oradeanul
PULITZERIST
Ziaristul care a inventat epitetul peiorativ de ''SORBONEL" se crede un adevarat jurnalist, impartial si foarte destept. Sunt sigur ca s-a gandit (si el stie ce gandesc altii) ca ar merita Premiul Pulitzer. Asa ca, eu zic sa-i spunem "PULITZERIST".
Postat 13 Aprilie 2011, 15:05 de Profesor
Unde o fi şcoala de pe vremea lui Cornel?
1. @Pop: Ce BINE ar fi pentru tinerii de astăzi, ca cele prezentate de tine să fie regula şi nu excepţia! 2. Ce BINE ar fi să nu mai auzim de tot felul de ”Sorbonici”, ”sorbonei” şi de ”numiţi politic” în învăţămât, ci de unităţi şcolare model şi de dascălii lor, ca: fost Liceu real-umanist nr. 2, sau ”Bastilia” de Oradea. Nu de instituţii școlare model ”Bastilia”, tinerii de astăzi trebuie să se teamă, ci de lipsa lor. Şi absolventul Cornel Crăciun Antal ştie de ce! PS Şi învățământul românesc, de la ”cap” se împute! Evident cel/cele ale Puterii! Szervusz!
Postat 13 Aprilie 2011, 08:34 de stefan
Sincer.
Cred, sincer, in medici de talia lui Bumbu.
Postat 12 Aprilie 2011, 17:38 de safe
Alex
Nu stiu ce-s cu articolele astea aiurea pt ca eu in prezent sunt student in cadrul Universitatii din Oradea (Departamentul de Invatamant la Distanta) si tin sa precizez ca nu am dat mita nici unui pofesor si la care am vrut sa-i dau nici nu a vrut sa auda ba m-a mai si amenintat ca nu ma trece la materia lui asa ca mai lasa-ne cu "Sorbonica" ca e deja fumata,desi ca am cativa colegi care ar prefera sa dea dreptul decat sa invete (chiar si eu) mai ales ca sunt unele materii aiurea dar asta e.In prezent chiar se cere sa inveti si nu zic ca nu mai sunt pilosi dar nu asa pe fata ca mai demult.Multi colegi sunt si ofensati ca sunt termene limita pt teme de control si ca trebuie sa le facem singuri ca sa se puncteze si nu sa le copiem de pe net.
Postat 12 Aprilie 2011, 14:13 de Pop
valori?
@safe: valori? si care ar fi acelea la "sorbonica"? anca dodescu? agneta marcu? si as putea continua....
Postat 12 Aprilie 2011, 11:43 de dan oradeanul
Sa ne respectam valorile.
Ironia, in cazul de fata, nu-si gaseste locul.
Postat 12 Aprilie 2011, 09:58 de safe
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON