URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 17 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Februarie 2017, 08:41

Drept pe lângă: Spre deosebire de alţi colegi din ţară, specialiştii Facultăţii de Drept din Oradea nu au luat poziţie faţă de OUG 13

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Universitatea din Oradea şi-a arătat iarăşi nivelul. În timp ce în marile centre universitare din ţară specialiştii facultăţilor de Drept au luat poziţie faţă de mult hulita OUG 13, oferind opinii avizate despre ilegalitatea comisă de Guvernul Grindeanu, colegii lor orădeni au băgat capul adânc în nisip, refuzând să scoată vreun cuvinţel despre Ordonanţă şi efectele ei nici măcar studenţilor pe care, chipurile, îi pregătesc.

Le-a dat clasă, însă, o studentă (foto) care a ieşit seri la rând în Piaţa Unirii cu o pancartă prin care arăta că are anul acesta examen la Drept Penal şi îşi face practica în stradă.

Citeşte mai departe, pe blogul www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
crisan
ramane intrebarea, de ce?
Postat 18 Februarie 2017, 20:24 de User anonimizat
antiprotest
Mă bine ar fi dacă ar fi bine, dar în mod sigur mulţi dintre cei care luptă pt. "democraţie" prin proteste mai devreme sau mai târziu vor regreta pt CĂ şi dacă vin alţii democraţia va putea fi mult mai retrânsă şi corupţia mult mai mare, cum a fost cazul BĂŞESCU o caricatură, care a ridicat corupţia la un rang superior. În fond MUMA PĂDURII de la BRUXELLS care denigrează poporul român cum nu o fac reprezentanţii altor ţări şi care este susţinută de USRişti nu reprezintă o alternativă la PSD şi PNL. ROMÂNI TREZIŢI-VĂ SI NU VĂ LUAŢI DUPĂ CEI CARE DENIGREAZĂ ŢARA.
Postat 18 Februarie 2017, 13:43 de Iancu_Remus
@anticomunist
am exagerat puţin,da cu oug asta,nu văd ce rost îşi mai are justiţia
Postat 16 Februarie 2017, 16:56 de crisan
@bumbu @adrian1965
Doi * carora le curge saliva din gura de oligofreni, care jignesc o femeie pentru ca de altceva nu sunt in stare. Da, cu voi doi "vorbesc". Sunteti sub media acceptata aici *.
Postat 16 Februarie 2017, 15:35 de elev
Aha
CENZURAT
Postat 16 Februarie 2017, 13:06 de Adrian1965
Dreptul Oradea=Varza
Da ce procurori si judecatori a dat dreptul de aici ca sa aiba habar studentii despre ce e in acea ordonanta,sa nu mai vb de notari care sunt complici prin actele ce le fac la inselaciuni cum e Irinel Dimitriu?Alti de fapt sunt in regula cum e d l jud Hambaras Ciprian sau alti absolventi de Oradea dar aia sunt cazuri particulare!
Postat 16 Februarie 2017, 12:53 de User anonimizat
manipulata!
Studenta pune umarul la caderea guvernului, ca toti studentii sa piarda facilitatile date lor de guvern (burse marite,etc.) !
Postat 16 Februarie 2017, 12:44 de bumbu
Vorba lui Lapusneanu p....da multi.
Respect pt.studenta la drept, poate mai avem o sansa desi ratata in ultimii 27 de ani din cauza celor asemanatori cu cei care critica studenta noastra majoritari fiind(vorba lui Lapusneanu si asemanatori celor ce demonstreaza in fata la Cotroceni)au distrus posibilitatea ca Romania sa se ridice la nivelul tarilor europene ca nivel de trai....Unii cadorisiti de catre guvernantii altii saraci dar indobitociti de catre TVR, A.3, RTV.
Postat 16 Februarie 2017, 11:23 de Ducustrigacucu
uitati-va bine la ea sacalilor: este viitoarea sefa DNA! ati incurcat-o infractorilor...
Respect pentru studenta din fotografia articolului, pentru atitudinea ei! Mesajul cu care a iesit in strada o recomanda pentru o cariera promitatoare, deoarece este unul clar si concis. Expresia ei este de asemenea una care ne da incredere in capacitatea ei intelectuala, deoarece ochii sunt oglinda sufletului! Pentru copilul care este de fapt in inima ei, am un mesaj: "nu plange cand vezi rautatea si ura din jur, suntem destui cei care te aparam pe tine si Valorile Democratiei". Pentru chibitzii de serviciu mesajul este: "ne-am saturat de expresiile de hoti de buzunare ale fetzelor politicienilor care ziua deturneaza bani, seara apar la TV si noaptea legifereaza hotia. Nu ne cedam Tara pe mainile tradatorilor cu ochii bulbucati de spaima de la A3 si RTV. Nu ne lasa copiii care ies in strada la fel ca si Studenta din fotografia la acest articol".
Postat 16 Februarie 2017, 11:01 de decalog
@crisan
Chiar daca presimt ca o sa regret, te intreb, de ce?
Postat 16 Februarie 2017, 10:46 de User anonimizat
pot să-şi schimbe profilu
că din vară cel târziu după ce intră ca lege uog 13 justiţia se poate desfiinţa
Postat 16 Februarie 2017, 10:15 de crisan
Când spui că practica o faci în stradă
Practic spui că eștti o protituată
Postat 16 Februarie 2017, 10:03 de vocilebihoreanului29
E prea mult spus...?
Colegii oradeni...mizerie !
Postat 16 Februarie 2017, 09:23 de Nofan
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6818 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON