URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Martie 2012, 09:29

Diversiunea diversiunii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Show de show cu tentă OTV-istă săptămâna trecută marţi în emisiunea "Ediţia de seară" moderată de Octavian Haragoş la TVS. Nu de alta, dar invitat a fost Călin Miron, fost patron de ziar "paparazzo", acum mare şef al organizaţiei municipale a Partidului Poporului Dan Diaconescu.

După ce s-a luat la harţă cu fostul vameş Dorel Vesa, care intervenise telefonic în emisiune ca preşedinte al unui alt Partid al Poporului, întrebându-l la mişto dacă primea şpagă "aşa, câte 10-20 de mărci", Miron şi-a dat la întors şi şocanta propunere făcută recent, când îi oferea candidatura la Primăria Oradiei lui Beni Rus, patronul firmei Selina, pe motiv că ar face investiţiile oraşului din fonduri proprii.

La TVS, Miron a dat-o pe glumă, spunând că, de fapt, în conferinţa de presă unde făcuse declaraţia ar fi executat o diversiune menită să atenţioneze că Rus câştigă prea multe lucrări scoase la licitaţie de Primărie, şi tocmai de aceea le-ar putea executa pe banii proprii. Bihorel rămâne la părerea lui: omului i-a ieşit pe gură o gogomănie rară, pe care nu ştie cum s-o mai dreagă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Glume violete
Daca o glumit sau nu, numai el stie Cert e ca asta una spune, alta gandeste si cu totul altceva face
Postat 16 Martie 2012, 22:38 de xxl size
hai romania DD presedinte !
avem trei actegorii sociale :oamenii culti cu pregatire cre nu i ve ti vede in politica, culltura pentru ei este un hoby nicidecum un mecanism financiar, oamnii semiculti care isi reflecta viata materiala prin modul de a fura continuat chiar daca au mai vor si mai vor hobyul lor este lacomia nu are nimic in comun cu cultura, stiinta :)) si cei inculti care nu si doresc materialul decat decent dar atentie :nu fura si nu mint! este bine sa vedem cu ochii fenomenul inconjurator si sa citim cu mintea oamenii .
Postat 16 Martie 2012, 09:46 de hai romania
hai romania DD presedinte !
sincer constta ca poporul il iubeste si e perfect normal deoarece ce seamna se atrage, sa stiti ca daca il voteaza inseamna ca poporul e foarte viclean si stiti de ce vorbesc aceiasi limba :)))) INCULT sau cult e vremea fiecaruia , ce au facut culllti cu ROMANIA au furat ooo , sa dea D-zeu ca DD sa fie presedintele Romaniei chiar avem nevoie de o revenire cu picioarele pe pamant incult e cel care nu stie FURA, MINTI e natural.POPORUL se trezeste si isi iubeste semeni sai :incultii ei sunt forta intr o natie, cei culti paraziti sociali :))) SMECHER baietii de gasca -TURMA , haita de LUPII (inculti sunt OILE :)))) ) si sunt mult mai incuti ca inculti :)) raman socat cand stau de vb cu un student licentiat zeroooo :)) ca valoare sociala dar mama a rezolvat totul si face parte din POLITIC :)))) alta catastrofa sociala calamitate mentala :))) .Ce facultate e aceea platita de parinti:cainele prin apa :)) daca mama si tata nu mi da sa manac sunt MORT trebuie sa fuur , sa fac evaziune .NON valori sociale in functii publice fura de om ca sa fie CINEVA !!!
Postat 16 Martie 2012, 09:42 de hai romania
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON