URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 August 2011, 10:34

Deputat în divorţ

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Iaca, am avut din nou dreptate! După ce în ianuarie Bihorel a anunţat că preşedintele PDL Bihor, deputatul Ştefan Seremi, şi-a făcut bagajele şi a părăsit vila conjugală din Beverly Hillsul de Sânmartin pentru a se muta cu o jună funcţionăreasă la Oradea, acu' a venit şi confirmarea: parlamentarul a depus oficial cerere la Judecătorie pentru a se separa de-a totului de soţie.

Atât doar că Seremi, cum de altfel era previzibil, nici gând să admită că ar fi călcat strâmb. Politicianul a cerut divorţul invocând culpa comună a părţilor, însă a dat vina pe nevastă, care ar fi „extrem de geloasă". Păi, dacă i-a dat motive?...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
Floricita Inrozita
Eeeeeei, si-acum dupa ce am citit eoate comentariile sa va zic eu concluziile : asa ne trebuie daca nu suntem capabili sa intoducem un "cod de bune practici" si in viata politica !!! Vreau sa va sugerez, sa creem un curent de opinie, prin care sa se aplice cateva REGULI clare, tuturor aspirantilor in politica,si anume : 1.sanatate mintala si fizica (dovedita cu acte) 2.bonitate financiara si garantii materiale ptr. functii care gestioneaza banul public - adica, ai facut pagube la buget, ia tata, si plateste . 3. dar, nu in ultimul rand recomandari si recunoastere MORALA in comunitatea din care provii sau pe care vrei sa o "pastoresti" !!! Doamne, iarta-ma dar ce respect pot sa am ptr. unii ca Seremi care isi pune "scula" inaintea DEMNITATII si ONOAREI ???????? Aud ???
Postat 12 Septembrie 2011, 09:16 de Floricita Inrozita
http://www.youtube.com/watch?v=w-tSmxzzInI&feature=related
daca ati inceput terminati o fi vibratorul la moda dar s a redescoperit intrebuintarea limbii , acum va descurcati cum v ati incurcat.
Postat 04 Septembrie 2011, 16:24 de DEDICATIE
se intampla
Ei lasati, ca se intampla si la case mult mai mari si mai bogate. Mai sunt si altii...cu o anumita varsta, stare materiala, insa fara gandire, care s-au \"indragostit\" aproape de poarta cimitirului...mai grav, e ca isi fac si copii, sau, ma rog, au impresia ca sunt copiii lor si mai au impresia ca sunt si iubiti de acele \"june\". E drept ca sunt iubiti, dar la buzunar, dupa cum afirma cu toata sinceritatea chiar o \"juna\" din aceasta categorie. Aproape ca ti-ar fi mila de ei, insa...capu face, capu trage.
Postat 04 Septembrie 2011, 13:35 de Barza
Politica nu are principii, are numai interese. Octavian Paler
Politica nu are principii, are numai interese. Octavian Paler
Postat 30 August 2011, 17:16 de Politica nu are prin
o jună funcţionăreasă la Oradea
MEMBRELE PDL ar trebui sa nu uite ca \"scopul scuza mijloacele\" mai ales ca sunt multe juriste remarcabile ZICE PARTIDUL PDL \"Scopul legitim urmărit este protecţia demnităţii umane a femeilor. Egalitatea de şanse şi respectarea demnităţii umane a femeilor este un scop legitim urmărit de stat în condiţiile în care este de notorietate condiţia dificilă a femeii în societatea din România .In contextul dreptului de a nu fi spus discriminării şi sub acest din urmă aspect, corelativ unui tratament injust, ostil, umilitor sau degradant, trebuie reţinut elementul de apreciere al criteriului de la care, un comportament reprobabil poate fi calificat ca ostil, injust până la tratament degradant, astfel cum au statuat instanţele de contencios european, fosta Comisie pentru Drepturile Omului şi Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Acest element de apreciere este unul variabil, în funcţie de circumstanţele cauzei şi de efectele aplicării lui, în raport cu sexul, vârsta, starea de sănătate a victimei şi alte asemenea elemente referitoare la situaţia victimei.Măsura constatării şi sancţionării unui astfel de comportament este necesară într-o societate democratică în care demnitatea umană este garantată. Demnitatea umană este un element important în respectul de sine al oricărui cetăţean.\"
Postat 30 August 2011, 17:02 de andrada
o jună funcţionăreasă la Oradea
MEMBRELE PDL ar trebui sa nu uite ca "scopul scuza mijloacele" mai ales ca sunt multe juriste remarcabile ZICE PARTIDUL PDL "Scopul legitim urmărit este protecţia demnităţii umane a femeilor. Egalitatea de şanse şi respectarea demnităţii umane a femeilor este un scop legitim urmărit de stat în condiţiile în care este de notorietate condiţia dificilă a femeii în societatea din România .In contextul dreptului de a nu fi spus discriminării şi sub acest din urmă aspect, corelativ unui tratament injust, ostil, umilitor sau degradant, trebuie reţinut elementul de apreciere al criteriului de la care, un comportament reprobabil poate fi calificat ca ostil, injust până la tratament degradant, astfel cum au statuat instanţele de contencios european, fosta Comisie pentru Drepturile Omului şi Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Acest element de apreciere este unul variabil, în funcţie de circumstanţele cauzei şi de efectele aplicării lui, în raport cu sexul, vârsta, starea de sănătate a victimei şi alte asemenea elemente referitoare la situaţia victimei."
Postat 30 August 2011, 16:59 de andrada
asa de curiozitate barbatul tau e tot din PDL?
tu esti membra in PDL iti convine ca barbatul tau sa aiba amante gratis te inteleg asa se fac averile :)) pe banii publici nu mai da din casa:)))
Postat 30 August 2011, 14:34 de @EVA
Traian Basescu ar trebuie sa ne raspunda
numai Presedintele poate sa raspunda la aceste intrebari in mod sigur cum sa avem incredere in PDL care fuge de responsabilitati, daca nu ai femeie decat platita din banii publici e GRAVVVVVV , foarte grav.Daca iti cunosti naravul cum mai susti principi morale , eu nu intele cum puteti fi asa de prosti? transparent sunt o garamada care au amante dar nu le etaleaza nici in politica , nici in afacerii, astia sunt barbati dar din pacate apolitici isi cunosc naravul nu minte in public.
Postat 30 August 2011, 14:21 de PDL
sa vedem exista un PDL ist sa ne raspunda
inafara de a va fute gratis aika pe banii publici ce principi de drept mai aveti ? inafara de a trai imoral nu ne priveste viata personala decat pana la un punct : ADULTERUL , ce principii aveti?
Postat 30 August 2011, 14:13 de PDL
arata mi legea care prevede scrierea corecta a limbii romane, macar noi nu ne futtem pe banii public
noi nu mergem in partide sa prindem posturi si sa ne o tragem cu sefii de partid dar sti tu bine ce vorbesc, asa ca ma kak pe pretentiile voatre de ipocriti social polotic faptele vorbesc nu gramatica limbii romane:))) si in plus mai bine scrieti prost gramatical dar nu faceti ce fac ei comunisty intodeauna au avut tarfe grtis, realizati ce responsabilitati au, gunoaie sociale. Va amintiti de Nicu Ceausescu a avut gratis un bun national:)))
Postat 30 August 2011, 14:09 de @EVA
Limba romana
Grea e limba asta romana! Superbi comentatorii! Oare cine i-a trecut clasa la limba romana? Cum au terminat scoala? \"Multi traiesc in Romania impotriva regulilor gramaticale! \"
Postat 30 August 2011, 13:55 de EVA
ce functie publica cu capra langa tine:)))
sa vad si eu functie cand tot timpul ti l ocupa capra :)) naiva rau esty distractie pe banii publici noi decontam tot futaaaa i lor asta e jenant si deloc incurajator.Am scapat de tarfa de la ITM ca sa vedem ce alta, alta , alta ce puii mei! tocmai de aceea ia ma votata ca sunt normali si duc o viata normala nu sa le intretinem tarfele din banii publici.
Postat 30 August 2011, 13:31 de @consulela
Zorile din Galati - De ce te-ai dus taticul meuhttp://www.youtube.com/watch?v=U9VWyLrJ4HY&feature=r
cu dedicatie speciala pentru CAPRA lui SEREMI
Postat 30 August 2011, 13:04 de De ce te-ai dus tati
ce fraier :))
ha, ha, ha, ce nu stie SEREMI este ca o capra nu da nimik pe un BOUUU :)))
Postat 30 August 2011, 12:29 de ha, ha, ha
ce tranaca si a gasit la coada vacii avea succes mai mult o avea tot satul
mai grav este ca daca o pui pe nevasta si actuala capra sunt diferente de calitate exorbitanta a coborat nu a urcat idem BORCEA , daca uracau erau de admirat dar asa tie sila cu cine se combina ce exemplu , sa cera dauune sa l lase in kurul goool asa sa l lase ca merita , ce catea poate fi o femeie sa distruga o familie? de ce nu e suficient ca l a consumat mai vrea si sa distruga TARANCA.Nu a invatat o masa sa fie rafa in pat numai in masina asa a ramas grea:)))) .
Postat 30 August 2011, 11:44 de dorel3
na ratatul matrimonial
idem ghilea exemplu pentru tinerii capra e de vina ca oaia nu mai da branza suficienta :)) crestiniii ce sa le spui tinerilor oomoartea sa va inghita la cat suferinta creati in jur, cum este admisibil ca barbatul sa fie infidel si femeiea sa fie o simpla propietate, nu le mai purtati numel, astaia sunt ratatii comunisty , parinti mei nu au divortat , ne au iubit, comunistul nu iubeste deact pe sine , au atatea defecte extraordinar.
Postat 30 August 2011, 11:40 de anka
asta este o stire care intereseaza opinia publica
asta e o stire care imbunatateste cultura generala a locuitorilor din Oradea!!! de ce suntem mai interesati de viata lor personala, decat de ce anume fac pentru noi oradenii in functile acre le ocupa...
Postat 30 August 2011, 11:10 de consuela s
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON