URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Septembrie 2015, 10:29

Creştini, da’ nici chiar aşa: O trupă de pop-rock creştin, cerută de public la Toamna Orădeană

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Luna viitoare începe o nouă ediţie a Toamnei Orădene, cel mai popular festival organizat în oraş, dar şi cel mai controversat din cauza artiştilor pe care Primăria îi aduce să cânte. Tocmai din acest motiv, la începutul anului, în încercarea de a le afla preferinţele, municipalitatea a cerut orădenilor să transmită pe Facebook sugestii privind trupele şi interpreţii pe care vor să-i vadă pe scenă.

Pe lângă răspunsurile previzibile, gen Maxim, Connect-R, Andra şi Inna, s-a remarcat şi o adevărată campanie pentru aducerea unei trupe de pop-rock creştin din Republica Moldova.

Citeşte mai mult pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
PCR transpartinic. Ep.: Neo-farisei de Oradea
1. Ce ar zice Iisus Hristos, dacă ar vedea cât de divizat, dezbinat, arhiplin de Iude, ciolanagii și pseudocredincioşi cu Biblii în mână, este astăzi Împărăția Tatălui Său? 2. Nu ştiu ce o fi zis în sinea lui Cel de Sus, când a văzut, după 1989, cum dau buluc la Biserică toţi: activiştii/nomenclaturiştii/propagandiştii PCR, torționarii și ”polițiștii politici” de la Miliţie şi Securitate, ca şi antenele (turnătorii) lor? 3. Cine caută să respecte cele zece Porunci Sfinte, zi de zi, este un creștin adevărat! Şi după cum o ştie tot românul de bună credință, religia se învață, acceptă și se practică în familie, sau la Biserică și nicidecum la serviciu, sau pe toate ulițele. Cum fac unii! 4. O întrebare pentru cine a avut această idee: A fi cămătar (ca unii ”credincioși” de la anumite IFN-uri)=un bun creștin?
Postat 13 Septembrie 2015, 23:00 de stefan
Interesant
Din articol se intelege ca pana acum in Oradea au cantat doar trupe pagane, lucru fals, de fapt au cantat foarte putine trupe pagane (nu pot da nici un exemplu, dar sa zicem ca o fi). De ce sa nu le spunem lucrurilor pe fata? O trupa de "pocaiti", sau mai exact neoprotestanti, care nu mai primesc bani de la mama America si vor ceva lei romanesti, ca in Moldova e cam saracie, de lucru nu este in afara de "evanghelizare" si distilare (de borhoturi), lumea nu se pricepe la nimic. Lasati "fratii" si "surorile" moldovence sa cante acolo la ei, ca 99.9% din oradeni nu vor sa ii auda, dar sa mai ii si vada. Acum depinde de preferintele lui Bolojan, daca nu cumva i-au dat ceva daruri de vorbire in limbi, si vrea si el muzica din asta ciudata, ca mie mi se pare de mult timp ca e greu de inteles primarul, acum insa imi dau seama ca poate a primit ceva "harisme" si vorbeste alte limbi, poate DA inseamna NU...complicata traducerea acestor limbi :)), de altfel ca si vorbitorii lor.
Postat 13 Septembrie 2015, 13:55 de detectiv
Hei...
Hotarati-va, e pop rock sau crestin?!Parca rock-ul era "satanist"...Se pare ca "s-a pocait" si rock-ul....
Postat 12 Septembrie 2015, 15:46 de LauraD
OK
@pinonel: Nici eu nu am vreo problema! Sa cante cine o vrea! Chiar si Corul Refugiatilor Musulmani din Germania! Dar nu vreu sa se SUGEreze ca e la cererea publicului larg CA NU E
Postat 12 Septembrie 2015, 13:31 de TDS
EU
@TC: Evident am citat din...mine! Am facut o mica adaprare a preceptului biblic! In acest moment nu m-a calcat nimeni! Sau, ma rog , din 2013 Bolojan ma calca pe coada non-stop!'Dar asta e o alta discutie...
Postat 12 Septembrie 2015, 13:25 de TDS
@tsd
D-na deputata este DOAR neoprotestanta! Ei, neoprotestantii, slujesc DOAR cultului lor si nu se ,,pangaresc" amestecandu-se cu ceilalti, cu majoritatea ,,impura". Revin la tema. Eu nu am nimic impotriva sa aduca d-na deputata si cu cei de teama domniei sale si The Mississippi Baptist All-State Youth Choir, dar toata treaba sa aiba un caracter privat, sa stranga bani, sa inchirieze un spatiu (stadionul fc Bihor ar fi ok), etc. La fel as spune si daca ar fi vorba de pilda despre Corul Catedralei Patriarhale. E ziua orasului si a TUTUROR oradenilor de toate confesiunile, nu-i ziua ortodocsilor, catolicilor, neoprotestantilor, etc, luati asa, pe caprarii, pardon, pe culte/biserici. Da' ce sa ne miram daca in randul politistilor este un ,,grup" de politisti crestini (numai neoprotestantii sunt ,,crestini", restul vor deveni ,,crestini" DOAR prin botez, evident, intr-un cult neoprotestant)?!
Postat 12 Septembrie 2015, 13:21 de pinonel
de unde citezi?
TDS, de unde ai scos tu acel citat mai? asta numesti tu recomandare biblica? cine te-a calcat pe coada acum?
Postat 12 Septembrie 2015, 13:11 de unu
BA DA
@ TC: Eu ma conduc dupa recomandarea biblica: " Daca cineva da in tine cu o piatra tu sa-i raspunzi cu o STANCA" ! Asta e, niciodata nu am asrfel de initiative! DAR DACA SUNT CAlCAT pe coada, oh!, da, atunci DA! Dar numai atunuci...
Postat 12 Septembrie 2015, 11:56 de TDS
Tds..crestin???
...mare mi-ar fi mirarea, dar dupa cum stii sa-ti urasti aproapele...
Postat 12 Septembrie 2015, 11:49 de TC
"campanie"
nu a fost nici o campanie organizata, ci doar propunerea unui oradean apolitic, care a placut multor altor oradeni crestini si care au sustinut ideea. ar fi bine daca politicienii nostri n-ar fi doar crestini declarativi insa.
Postat 12 Septembrie 2015, 11:46 de unu
???
Poate la cererea deputatei liberal-baptiste?" Zic si eu...
Postat 12 Septembrie 2015, 10:48 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON