URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Octombrie 2012, 16:05

Copii de lux

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria scoate bani şi din piatră seacă. Profitând de afluxul mare de orădeni care vin să depună cereri sau alte documente în Sala Ghişeelor, mai cunoscută sub denumirea de Piramida, municipalitatea a scumpit serios costurile serviciilor prestate.

Spre exemplu, o amărâtă de fotocopie costă nu mai puţin de 1 leu, de două ori mai mult decât oriunde în oraş. E şi asta o modalitate de a veni în întâmpinarea orădenilor: municipalitatea îi ajută să scape de bani, ca să meargă mai uşor pe drumul spre casă.

Şi probabil tot din acest motiv nu le dă funcţionara de la aparat nici bon fiscal pentru sumele încasate. Ca să nu-i îngreuneze cu hârtii...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
N-ai cu cine, domn'e!
Nu, fratilor, nu e vorba ca "îi ajută să scape de bani". E chestie de atitudine! Pana acum trebuia sa fim deja obisnuiti sa "tragem in ham" ca boii de povara. Daca in tari precum Olanda, Norvegia, TOATE utilitatile publice sunt 100% NON PROFIT (inclusiv producerea de electricitate - gen Electrica), aici regula e exact pe dos: platiti, fraierilor, cat mai mult ca sa ne tragem noi mai-stiu-eu-ce X5-uri sau sedii sfidatoare. Daca regula europeana ar functiona si aici, ai plati 5 bani (0.05 ron) hartia si vreo 2 bani cerneala si curentul consumat pentru o copie - total: 7 bani, de 14 ori mai putin decat "se cere" in realitate. Si (aproape) nimeni nu zice nimic, nu se ia nici o atitudine, nici macar cainii nu latra, dar caravana trece - cum zice vorba... Chestie de mentalitate! Suntem prea mult balcanici si prea putin EUROPENI!
Postat 31 Octombrie 2012, 15:45 de mda...
La penti cost alime
UN BOLOVAN SCHIZOFRENIC SI EVAZIONIST! [29.10.2012, 15:59] Raspuns ,,Numa sa nu ne baje pe toti la penticostali! Are ambit' omul, de... are susţânere din occident, tot bolovani ca dânsual...
Postat 30 Octombrie 2012, 06:27 de Smtecherul
Evaziune in cladirea statului ?!
Vai ? cum e posibil? chiar statul nu respecta legea ? statul comite evaziune pe fata ? Nu e caz penal ? Nu e imoral ? Vai, dar chiar suntem in ue ? Ne mai plangem ca nu suntem primiti in schengen ? Vai, de cata ticalosie, cinism, chestii penale, nesimtire grosolana e capabil statul ? Raspuns : de oricate pt ca in romania, statul e primul in top care nu respecta legea, constitutia si in genere nimic ! Nici chiar omul !
Postat 30 Octombrie 2012, 00:13 de cetatean
UN BOLOVAN SCHIZOFRENIC SI EVAZIONIST!
FIRMA FAMILIEI MELE, PE CARE TOV. BOLOJAN A EVACUAT-O ILEGAL DIN HOLUL PRIMARIEI (AM CISTIGAT PROCESUL INCLUSIV LA ICCJ, DAR DIN PACATE NU AM INCA BANII NECESARI PT TAXA DE TIMBRU) EFECTUA COPII XETOX CU 20 BANI PAGINA. ASA SA-TI AJURTE DUMNEZEU, BOLOVANE, PRECUM FACI! SPER CA VOI APUCA SA TE SCUIP INTRE OCHI INAINTE DE A CRAPA UNUL DINTRE NOI, CHIAR DACA II FI PRIM MINISTRU!..CONTEAZA PE ASTA!
Postat 29 Octombrie 2012, 15:59 de Pasarea yuyu
PRIMARIA EVAZIONISTA
Pentru Evelina@ Daca nu stii franceza sau engleza normal ca esti taxat. Aici e vorba de tara natala, unde mergi sa rezolvi o problema cu scopul de a plati niste taxe si impozite, nu sa iti xeroxezi niste cursuri la facultate. Daca ai nevoie de copie dupa buletin, sau certificat de nastere sau etc, pe care le-o dai tot lor in primarie, crezi ca ar trebui sa te mai taxeze? BUN...SI DACA TE TAXEAZA DE CE NU SE DA NICIUN BON SAU O CHITANTA? Si stai linistita draga, ca am circulat prin multe tari ale Europei, inclusiv in Belgia, Bruxelles ( unde nu am platit niciun ban daca am facut copie dupa buletin ,pasaport si un contract. De ce...pentru ca nu te mai taxeaza pentru ceva care ei au nevoie). O institutie a statului trebuie sa fie un exemplu pentru firmele private. Eu ce ar trebui sa fac sa nu dau bon la nimeni si sa lucrez la negru? Sincer e foarte profitabil...dar nu e legal. PRIMARIA ORADEA FACE EVAZIUNE FISCALA- SI ANGAJATII ISI BAGA BANII IN BUZUNAR!!!E BINE ASA????RESTUL FRAIERILOR SA PLATEASCA. ORICUM HARTIA SI CONSUMABILELE SUNT TOT PE BANII NOSTRII DIN IMPOZITE SI TAXE...DE CE SA NU ISI FACA SI ANGAJATUL PARTIDIST NISTE BANI IN PLUS???FACETI SESIZARE LA FINANTE ....
Postat 29 Octombrie 2012, 09:23 de silviu
ASA
Ne-am obisnuit deja cu bolostanca de birtin sa puna taxe asta meritam daca l-am ales si mai si platim impozite pe deasupra.Asta inainte de nu stiu ce modernizari de piete si sensuri girat mai multe cand taxele vor fi mult mai mari ca doar priectele astea europene nu se finanteaza singure si atunci sa vezi taxe. Dar cui ii trebuie o piata Rogerius modernizata care abia acum cativa s-a modernizat ca sa pltim taxe mai mari sau vin alegerile si mai trebuie ceva bani lspalati prin firmele de constructii si care merg pt campania unora ?
Postat 29 Octombrie 2012, 08:43 de platitor taxe
pt silviu
Nu stiu prin ce zona a Europei ai umblat tu. dar iti spun din propria experienta ca la la primaria din centrul Bruxelului iti iau astia bani absolut pe orice (si multi bani), lus faptul ca daca ai cea mai mica chichita de rezolvat stai la coada de la 7 la 12 la amiaza.
Postat 28 Octombrie 2012, 22:53 de Evelina
sub ochii cui ?
Mai urmeaza sa puna domnul primar taxa de intrare in primarie. O intrare 2 lei, doua inrtari 4lei si daca vrei toata ziua 10 lei tati!!! ca nu se tot plimba lumea ca la ei acasa!!!
Postat 28 Octombrie 2012, 19:51 de un X
xerox
IN SEDIUL DE LA FINANTE ORADEA SE FAC COPII XEROX SAU FORMULARE FARA BONURI FISCALE DAR GARDA FINANCIARA INCHIDE OCHII LA INCALCAREA LEGII PT. NU SE FACE NIMICA FARA SESIZARE
Postat 28 Octombrie 2012, 19:21 de doru
asta este de la inceput ...
Nu s-a dat niciodata BON SI PRETUL A FOST DE 1 LEU/fotocopie. Inca de la inceput. Jecmaneala pe fata, deoarece afara in europa civilizata de trebuie sa depui ceva acte se face gratis ca oricum depui sa dai bani nu sa iei. Si oricum cine numara hartiile de xerox folosite. Deci si la faraon in casa se da cu mana, frumos ce sa zic. Bravo ca ati decis sa scrieti si despre asta, trebuia de mult.
Postat 28 Octombrie 2012, 16:59 de silviu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON