URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Septembrie 2013, 11:55

Ceata lui Pițigoi: Poliţiştii din Ştei au refuzat să fugă după un infractor, pe motiv că... e nebun şi periculos!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Premiul se acordă poliţiştilor de la Secţia Rurală Ştei, trimişi să-l prindă pe individul care l-a atacat şi înjunghiat recent pe tatăl primarului din Rieni, Gheorghe Bota. Bătrânul stătea la o cabană din zona Padiş şi a intervenit pentru o familie de ciobani atacaţi de un beţiv din Lazuri de Beiuş. Supărat că e luat la rost, agresorul n-a stat pe gânduri şi, scoţând un cuţit, l-a înjunghiat pe Bota în picior. Bătrânul era cât pe ce să moară căci, până la sosirea Ambulanţei, a pierdut mai bine de 1,5 litri de sânge.

Ce au făcut poliţiştii, citiţi pe www.bihorel.ro

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Băăă............
Bă,cum spuneti ca tata nu ma educat.Ma educat sa fac facultatea cu bani,sa rezolv bacu la multi copii care ,,cica,, faceau pregatire cu mine,ma invatat ca padurea aduce multi,multi bani si ma mai invatat sai dau pe toti la o parte care ma incurca sa fac ce vreau si acum vreau sa ma fac europarlamentar pentru ca cunosc bine limba romana si mai nou si limba maghiara.
Postat 08 Septembrie 2013, 14:34 de Bota - primarul
pentru patriot
Bravo,ma bucur ca cineva spune lucrurilor pe nume.Bota - primarul a vrut inca o data sa se bage in seama ca acum este pe nicaieri si ii cam miroase a catuse. La batranul Bota sa-i dea D-zeu sanatate, dar pentru ,,educatia,, sau mai precis totala lipsa de educatie a lui fiul-sau ar trebui sa-i crape obrazul de rusine.
Postat 06 Septembrie 2013, 22:51 de anonim
UN ARTICOL DE RAHAT
E o prostie !!! Tot ceea ce este scris in acest articol de * e o minciuna si o porcarie. Individul respectiv a fost cautat de catre politisti vreo 6 ore pana cand a fost prins, incatusat si dus in arestul politiei Bihor. Nici gand ca agresorul sa fie cautat de catre oamenii primarului, este o minciuna crasa. Sa isi vada primarul Bota de ale lui ca maine poimaine v-a fi si el incatusat de catre DNA pentru porcariile pe care le face si afacerile murdare pe care le desfasoara pe sub ,,haina" de edil al Rieniului. RUSINE MINCINOSILOR !!!! Nacar daca scrieti un articol scriet-l corect si mentionati ADEVARUL.
Postat 06 Septembrie 2013, 20:47 de Patriot
POLITIA DIN STEI E PE MANA CU INFRACTORII!!
DOMNUL LIVIU POPA SA FACA O COMISIE CARE SA CERCETEZE LEGATURILE DINTRE POLITIA DIN STEI, IN FRUNTE CU CONDUCEREA EI SI INFRACTORII LOCALI, HOTII SI CONDUCATORII TIGANILOR DIN ZONA! POLITIA LE ACOPRA FURTURILE SI CAND ARE CEVA IMPOTRIVA LOR LE PUNE DOSARELE LA RECE! VEZI MARFA FURATA CARE SE VINDE FARA SILA SUB CAMERELE AMANETURILOR DIN STEI SI FIERUL VECHI CARE SE VINDE DEPOZITELOR DE FIER VECHI CU ACOPERIREA POLITIEI!
Postat 06 Septembrie 2013, 17:17 de Dinte
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON