URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Mai 2016, 08:58

Candidat penal: Unul dintre pretendenţii PSD la Consiliul Judeţean are în spate o condamnare pentru falsificare de bani

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cetăţenii din Vadu Crişului au ajuns la vorba candidatei PSD la Primăria din Oradea, Adelina Coste, după ce au aflat că tânărul şef al organizaţiei PSD din comună, Alin Nojea, candidează la un loc în "parlamentul" Bihorului. 

Motivul? Pretendentul la un loc în Consiliul Judeţean a fost client al procurorilor DIICOT în urmă cu 10 ani, ba a şi stat la răcoare vreo două luni, pentru falsificare de monedă şi falsificare de acte oficiale, fiind prins că a "fabricat" pe calculator 27.000 de dolari, nişte cecuri de călătorie şi un act de identitate.

Citeşte continuarea, pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
wow
Asa ii trebuie, cine l-a pus sa se puna cu Bolo? Daca acesta pierde alegerile in comuna lui va rade de el tot judetu. Ce a fost a fost, ce va fi va fi! Nu a furat din banii publici ca altii exemplificand aici viceprimarul si primarul din Vad.
Postat 01 Iunie 2016, 12:41 de ANDRADA__1
Ok
Și fain și deștept.
Postat 31 Mai 2016, 22:58 de Vana8011
LOL
Ce-am învăţat citind comentariile: că o fi falsificat el bani dar e un om fain; că astea-s vrăjeli de campanie; că se încearcă dscreditarea unui om bun; că în Braşov ăilalţi din tabăra ailaltă sunt şi ei nu tocmai curaţi deci ce aveţi cu bietul om; că faptul că a falsificat bani nu e un lucru atât de grav. Şi alte chestii amuzante de-ale postacilor PSD.
Postat 31 Mai 2016, 22:33 de Mekong_Delta
Bine de stiut!
Toate lichelele arunca cu mizerie in campanie. Inteligenta trebuie apreciata. Greselile copilariei trebuie uitate! Un om de omenie va ramane intodeauna drept. Zona Alesd-Borod te sustine dl. Noje! Adevaratii hoti la drumul mare sunt in fruntea conducerii.
Postat 31 Mai 2016, 18:40 de Vana8011
@pinonel
Pentru cineva care se declara neutru, remarcile tale par a fi orientate doar spre criticarea / demonizarea unuia dintre candidati, neavand elementele de echilibru specifice unui observator independent si impartial. Este exagerata presupunea ca nea ILIE cunoaste in detaliu candidatii PNL din alte judete si ca ar trebui considerat responsabil pentru faptele altora din cadrul partidului. Trebuie evaluat dupa fapte si rezultate! S-ar putea sa fie un politician mai bun decat ii dai credit si castige si votul tau pana la urmatorul mandat!
Postat 31 Mai 2016, 18:23 de Petcu
:(
Au invatat scriitorii sa dea pe goagle?
Postat 31 Mai 2016, 18:22 de FaraRost
:)
Ce stirea lui peste este si asta? Bine ca nu ati scris de baiat ca a fumat in wc-ul scolii. Asa incearca unii elimininarea pericolelor politice din start! Inseamna ca e periculos pentru unii. Bihoreanul- va faceti de ras cu stiri de-astea.
Postat 31 Mai 2016, 18:19 de FaraRost
RE: :)
Pe-acolo pe la voi pe la Vadu Crişului o condamnare de 2 ani cu suspendare face cam cât o muştruluială pentru fumat în buda şcolii? Noi ne facem de râs oare, sau cine-l pune pe "fumătorul" ăsta pe afişe electorale?
Postat 31 Mai 2016, 23:10 de Florin Ciucas
@petcu
Ce e exagerat?! Stii ce functie ocupa la penali nea ilie?! Stii ce atributii are prin prisma acestei functii?! Este un fel de director executiv, el e la butoane, dna gorghiu e cu bebe-ul, dl blaga e cu eads si mai nou cu microsoft-ul, dar nu numai! Repet, mie mi se *** si de pesedei si de penali, n-am in zona asta niciun parti pris, le pun la fiecare oglinda in fata!
Postat 31 Mai 2016, 17:30 de pinonel
Exemplu bun
Daca am folosi creierele destepte autohtone si nu le-am da la americani am fi mult mai departe dar iata ce se intampla la noi: Apare cate unul mai destept si toti incep sa arunce cu noroi in el. Cu siguranta deranjeaza pe cineva foarte important de apare in ziar. Daca omul si-a "spalat" felicitari! Va veni si randul celor care incearca sa-l traga pe dreapta dar pun pariu ca nu se va lasa cu suspendari. Mult SUCCES!
Postat 31 Mai 2016, 17:27 de RaduDume
Vrea să ne dea bani falși de pomană...
Mai bine ar fi clonat carduri , era mai eficient așa :P
Postat 31 Mai 2016, 17:20 de vocilebihoreanului29
@pinonel
Situatiile penibile din cadrul PNL Brasov sau PNL National sunt comparabile cu cele din cadrul PSD, lupta fiind mereu foarte stransa in privinta numarului de corupti. Dar sa pornesti de la un candidat penal din Bihor, sustinut si cunoscut de conducerea PSD Bihor, pentru a-i reprosa primarului din Oradea ca a girat un candidat penal pt primaria din Brasov, mi se pare o exagerare.
Postat 31 Mai 2016, 17:20 de Petcu
@petcu
Cum poti compara cazul unui oarecare candidat dintr-o oarecare comuna, cu situatia primarului, a viceprimarului si a candidatului, toti membri pnl, din Brasov, un oras cu peste 250.000 de locuitori?! Sa nu-l uit pe presedintele cj Brasov, tot penal si el! Nu-s fan pnl si nici psd, incerc doar sa fiu un cetatean care gandeste cu mintea lui, nu cu a altora si care vrea binele Oradiei, nu a tagmei jefuitorilor care au napadit aceste locuri minunate! Privind lucrurile la rece, prevad o victorie a psd-ului la locale, poate nu in Oradea/Bihor, la nivel national. Insa in toamna va fi jale, se va inrosi harta! Penalii n-au conducatori, cine-i mana in lupta?! Cu dna Gorghiu, dl Blaga si cu nea ilie, i-am trecut in ordinea importantei functiilor, vor ei sa bata psd-ul?! Sa fim seriosi! Pesedeii sunt tot ce poate fi mai rau pt. Romania, dar politic sunt cu mult peste penali. N-ati vazut cum au sters pe jos pesedeii cu nea ilie, ba i-au dat cetul II, ba sala polivalenta si la final i-au dat ce merita, ue Seniorul Quintus la aproape o suta de ani (Multi inainte!) e mai lucid si mai verde decat molaii astia trei!
Postat 31 Mai 2016, 17:01 de pinonel
Campanie electorala
Vrăjeli de campanie!
Postat 31 Mai 2016, 16:31 de Ieri89
E de bine, nu e de rau.
Si asa, liberalii tot intrebau de unde o sa vina bani pentru proiecte inutile.
Postat 31 Mai 2016, 15:40 de SirmaGhipata
Cosma
Se duce de rapa mafia Cosma din Vad! Capu sus Aline!
Postat 31 Mai 2016, 15:27 de Ieri89
@pinonel
Nu inteleg de ce este "mai tare" cazul privind conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului (ped. cu inchisoare de la 1 la 5 ani sau amenda) fata de falsificarea de monede (ped. cu inchisoare de la 3 la 10 ani), mai ales ca in exemplul prezentat in articol (Dosar penal nr. 3292/111/2005 al Tribunalului Bihor), fapta a fost comisa impreuna cu alte 4 persoane. Ambele nominalizari sunt de condamnat, doar ca abordarea ta este vadit in favoarea penalililor din PSD.
Postat 31 Mai 2016, 15:22 de Petcu
Julien, Dorel & Hasas
Julien, Dorel & Hasas, astia tremura! Aliatii care conduc Vadu de 22 de ani! Niste Capusi pe satul nostru.
Postat 31 Mai 2016, 15:12 de RekaL
Amintiri din copilarie
E veche povestea! Nu a furat ca altii care incearca sa-l majeasca. Capu sus si da jos cu jegurile din Vad.
Postat 31 Mai 2016, 15:10 de RekaL
Tremura PNL
Pe loc eligibil nu este dar este mai capabil ca multi din lista. Este singurul de care tremura plaga PNL din zona inclusiv Bolo și Dorel Cosma. Respect!!!
Postat 31 Mai 2016, 14:33 de Acelasi
Vax! Uite un caz si mai tare!
Desi penalii sustin aproape la fiecare conferinta de presa ca liberalii condamnati sau care sunt cercetati pentru diferite infractiuni nu se vor afla pe listele cu candidati la primarii sau consilii locale, acestia fac exact invers. Este si cazul candidatului la primaria Brasov, tanarul adrian oprica. Potrivit portal.just.ro, in urma cu aproximativ doi ani, liberalul a fost condamnat de judecatoria Zarnesti la o pedeapsa de 1 an inchisoare cu suspendare, pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice. Si nu este vorba despre o imbibatie alcoolica de 0,20, 0,40 sau 0,60 ci a fost depistat cu o imbibatie alcolica de peste 0.80g/l alcool pur in sange. Cu alte cuvinte, soferul adrian florentin oprica a pus in pericol viata participantilor la trafic. Insa, aceasta condamnare cu suspendare nu pare mare lucru pentru conducerea pnl (nea ilie este secretar general al pnl!!!) , care, in urma cu cateva saptamani, l-a desemnat candidat la primaria Brasov. Astfel, candidatii pnl la primaria Brasov se afla in zodia penalului Ide aia le zic membrilor de frunte ai pnl penali!). Actualul primar george scripcaru este cercetat pentru coruptie, viceprimarul adina durbaca la fel, iar adrian oprica a fost deja condamnat la un an de inchisoare cu suspendare. Acestui lot de penali li se alatura aristotel cancescu, presedinte suspendat al consiliului judetean Brasov. Bineinteles, motivul este tot…coruptia. Concluzia este ca pnl are un primar cercetat pentru coruptie si doreste sa-i ia locul altul care deja este condamnat! O asemanare cu situatia din Oradea/Bihor este ca publicatiile locale din Brasov nu au scris nimic despre candidatii pnl condamnati/cercetati penal, dar n-au ,,iertat" niciun candidat psd, alde, etc. Adrian oprica este consilier local pnl.
Postat 31 Mai 2016, 11:47 de pinonel
Heh
Vai, dar cum? Încă un PSD-ist puşcăriaş?
Postat 31 Mai 2016, 11:36 de Mekong_Delta
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON