URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Iunie 2012, 09:16

Bolojan - Made in Japan

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan a luat în serios premiul de acum trei luni, când Bihorel scria că metoda cea mai sigură de implementare în Primărie a sistemului nipon de management Kaisen, bazat pe îmbunătăţirea perpetuă a sistemului de producţie, este să importe japonezi.

Săptămâna aceasta, un grup de şase poliţişti niponi dintr-un district de lângă Tokio vor fi "relocaţi" pentru câteva zile la Oradea, cu sprijinul Institutului Kaisen România. Fiecare dintre invitaţi va fi repartizat, la alegere, uneia dintre direcţiile din cadrul Primăriei sau unei instituţii subordonate, precum Poliţia Locală ori Administraţia Socială Comunitară Oradea, pentru a monitoriza timp de câteva zile activitatea acestor structuri şi, la finalul stagiului, să facă sugestii privind îmbunătăţirea activităţii lor.

Primarul şi-a propus ca, în cazul în care acestea se vor dovedi fezabile, să le aplice de îndată. Să vezi atunci harakiri în Primărie...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Ordine în primărie - Curăţenie în oraş !?!
Chiar acolo s-a ajuns cu 'ordinea' din primărie, încât să fie nevoie de poliţişti care să monitorizeze acrivitatea ??? Şi încă din Japonia, unde corupţia nu se simte ??? Semnele sunt clare ... gibonul nu mai face faţă singur, decând a 'curăţat-o' pe Rozi şi au rămas mai mule primate autohtone.
Postat 27 Iunie 2012, 22:11 de Carp III
BUNA IDEE
In sfirsit o veste buna,japonezii sunt un popor cu o cultura a onoarei deosebita care merita mult respect si din aceasta interactiune pozitiva s-ar putea sa rezulte managemente fara mafioti fara mafii locale bineinteles localnice si sa vedem altceva,Doamne ajuta.
Postat 27 Iunie 2012, 00:02 de TEUTONUL
saramurele
bolojan vrea si minoritari in primarie dar de "udemeristi" s-a lecuit. s-au lecuit cu totii !
Postat 26 Iunie 2012, 19:33 de LOL
parere
Explicatie: venirea militienilor japonezi va alunga singuratatea gibonului primar cu putza mica, vor fi un mic grup de miniputze! Dixit!
Postat 26 Iunie 2012, 17:14 de oradeanus
pt gabi oprea
nu tin partea nimanui ,dar e mai important ce stie si ce e capabil sa faca un om ,nu conteaza ce diploma are .din pacate in romania trebuie sa te scufunzi in acte si diplome cat mai pompoase ca sa TE BAGE CINEVA IN SEAMA
Postat 26 Iunie 2012, 14:22 de a
protestez !
Desi sunt functionar la Primarie, sunt prea batran sa ma apuc acuma de o facultate moderna ca Agora, Vadu Crisului sau Partium ! Imi pare rau ca eu n-am decat studii de U.P Timisoara, n-am fost suficient informat sa fac si eu niste studii adecvate ! Imi pun cenusa in cap si ma voi adapta din mers la cerintele noilor institutii de invatamant superior !
Postat 26 Iunie 2012, 14:21 de upt
hai Liberale
Functionarii actuali ai Primariei Oradea s-ar potrivi ca o manusa actualului Guvern al Romaniei: jumate sunt absolventi de Agora si cealalta jumate de Vadul Crisului si Partium! Si apoi acolo in Bucuresti s-ar simti ca acasa alaturi de Parintele Bolos si Eduard Helvig valetul lui don Pedro. Apropo: ce cauta politaii din Japonia la Oradea? Cum au curajul sa vina sa lucreze aici fara ca sa le fie echivalate studiile de la Academia de Politie Osaka cu Scoala de Subofiteri Campina Sectia Dresaje Canine si P_U_lane pe spate?
Postat 26 Iunie 2012, 12:28 de Plt. Gabi Oprea
nu era mai bine inainte?
Daca propunerile politailor japonezi catre Bolojan se vor referi doar la functionarea politiei locale, atunci avem sansa ca aplicandu-le sa creasca siguranta cetateanului in orasul nostru. Daca politaii japonezi vor face propuneri si referitor la functionarea administratiei locale avem o singura sansa: sa fie clonat Bolojan impreuna cu oricare dintre japonezii veniti, iar actualii angajati sa fie promovati in guvernul Romaniei!
Postat 26 Iunie 2012, 10:43 de eduardo helvic
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON