URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Octombrie 2012, 11:26

Bodyguard de generală: Elevii de la Şcoala Generală 11 au bodyguarzi plătiţi din banii părinţilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bihorel a aflat că la Şcoala Generală nr. 11 din Rogerius părinţii cotizează din propriile buzunare pentru paza elevilor. Mai precis, direcţiunea a angajat cu ora doi bodyguarzi care, pe timpul cursurilor, stau de pază la poarta instituţiei şi nu lasă să treacă nici musca dacă nu se legitimează.

Ideea nu-i rea, doar că pentru aceeaşi misiune şcolile au în schemele de personal câte un portar. Or, musculoşii îşi capătă lefurile din fondul comitetului de părinţi.

Şi, uite-aşa, pe lângă tot felul de alte angarale - dări pentru manuale, pentru zugrăvit, pentru schimbat parchetul ori mobilierul - oamenii mai suportă încă o cheltuială care, după lege, ar fi de datoria şcolii. Doar de-aia-i gratuit învăţământul în România, să te ardă la portofel...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
mobila din banii parintilor
Un articol bun, felicitari celor de la Bihorel pt. ca au curajul sa de-a in vileag aceste manevre mascate care se fac la Scoala generala NR. 11 Oradea. Perfect adevarat cu ce a-ti scris in articol, nu stiu de ce Inspectoratul Scolar nu intervine in aceasta situatie. Parintilor li se cer obiecte de studiu scumpe, material didactic,electronice, mobila, banci, etc. Niste mofturi ale unor profesori si invatatori.
Postat 02 Octombrie 2014, 14:17 de georgel
:)
Va urasc Generala 11. :)))))
Postat 14 Octombrie 2013, 22:45 de Ioana
@Claudia
Draga Claudia!Scoala Gimnaziala Nr.11 are sistem de acces pe baza de cartele,cred ca e singura scoala,care se poate lauda cu asa ceva!Sa inteleg,ca ai copilul la aceasta scoala!In loc sa critici,ai putea aprecia efortul celor de acolo,care se depune pentru copilul tau si pentru toti copiii din aceasta scoala!Esti foarte pregatita la capitolul\"critici\",dar te-ai oferit vreodata sa ajuti cu ceva scoala?
Postat 30 Octombrie 2012, 18:00 de LAURA
foarte multi bani
Scoala gen.11 NU are sistem de intrare pe baza de cartele! Ca urmeaza sa aiba este altceva. Iar eu ca si parinte - mi se pare normal - ca daca eu nu am acces sa intru cu copilul in clasa- ca ma opresc acesti bodiguarzi platiti din banii mei si a altor parinti - tot asa sa nu aiba acces nici acesti AFACERISTI - care intra sa vinda reviste,sa faca poze ,sa faca magie - Pe banii nostrii ! De asemenea si acele videoproiectoare,xeroxuri.,casetofoane,panza ptr.videoproiectoare,...tot ce exista in clase au fost cumparate din banii parintilor - nu din fondul scolii pe care il dam de ani de zile !!!
Postat 30 Octombrie 2012, 09:49 de claudia
foarte multi bani
Buan, Intradevar parintii de la sc.gen.11 dau o groaza de bani la aceasta scoala,cum ar fi culegeri,carti (caiete)speciale,fondul clasei,fondul scolii-care acum nu se mai numeste asa ci fondul Asociatiei parintilor-ceva de genu-intra tot felul de persoane cu fel si fel de reviste cu CD-uri,spectacole de magie 6 lei/copilla care intra cate 3-4 clase deodata si unde cei din spate vad cum vad,dar parintii sunt obligati sa le dea bani copiilor ptr.asa ceva,bani ptr.serbare ce Craciun(deh vine Mosu si la doamna neaparat),bani de 8 Martie,bani de sfarsit de an,bani de perdele bani de scaun ,mobilier.....etc.F.F.multe iar parintii nu au incotro.Nu poti sa-ti expui copilul in situatia de a nu plati tot ceea ce se cere.UNIFORMA-care este de o calitate proasta.Multe nereguli la aceasta scoala.Si apropo - sa dai 50 lei fondul solii-Scuzatima dar este o suma exorbitanta!Sunt peste 800 de elevi la aceasta scoala.Chiar si noi parintii ne-am saturat de scoala-dar atunci copii!Daca ii intrebi daca le face placere sa mearga la scoala - nu cred ca sunt un sfert din ei sa raspunda afirmativ.Si aici nu este doar vina lor ci si a profesorilor.Inclusiv a statului- care le introduce toate materiile
Postat 30 Octombrie 2012, 09:39 de claudia
noutate
BUNA SA MAI SCRIETI DESPRE SCOALA GEN.11 CA E SINGURA SCOALA CARE ARE SISTEM DE ACCES PE BAZA DE CARTELE ,,PARINTII COMENTEAZA DAR VOR SA STIE CA COPII LOR SINT IN SIGURANTA LA SCOALA.SI NU INTRA TOT FELUL DE SPECIMENE CE NU A PUTUT FACE MINISTERUL A FACUT SCOALA SA MONTEZE SISTEMUL DE ACCES,,,,,
Postat 29 Octombrie 2012, 09:46 de parinte
ASA
d-lor ca sa stiti , parintii au fost cu ideea de paznici privati la scoala. rog a nu vb daca nu se stie si pe langa asta au si videoproiectoare si multe altele care noi le-am vrut pt educatie si siguranta. cine nu are copil acolo rog a nu vb din auzite ms
Postat 29 Octombrie 2012, 08:14 de un parinte
Interfon
La alte scoli din oras cum e Lic. Pedagogic, unde sunt 3 cladiri pe strazi diferite, este un portar la cladirea principala iar la celelalte cladiri s-a montat interfon. E o treaba super buna, chiar daca banii s-au strans din fondul Asociatiei parintilor. Copiii nostri sunt in siguranta , nu pot intra persoane necunoscute si nu pot iesi copiii din scoala.
Postat 28 Octombrie 2012, 21:02 de Parinte
Nedumerire
Nu cred ca parintii ar trebui sa achite nici una din cheltuielile scolii, mai ales ca ministra mult iubita de dascali a interzis acest lucru. Si chiar nu inteleg de ce 3-4-5 dascali care au 3-4 ore pe zi nu supregeaza elevii pe timpul pauzelor (nu ma refer la a face pe portarul sau bodyguardul), cu schimbul si pe durata tuturor orelor.
Postat 28 Octombrie 2012, 17:40 de Dan
Platim ca fraierii un invatamant care se zice ca este gratuit
Si de ce nu, parintii sa angajeze si niste dascali privati care sa faca intradevar scoala cu copiii lor ?
Postat 28 Octombrie 2012, 17:29 de Parinte
Parinti, vi se pregateste ceva !
Dupa cum bate vantul nu-i departe ziua cand ,,alesii locali'' vor vota ca fiecare scoala sa fie obligata sa angajeze paznici privati ! Asta inseamna ca gibonul si gasca lui au deja firmele de protectie pregatite sa castige licitatiile !
Postat 28 Octombrie 2012, 15:29 de .
Bodyguard de generală: Elevii de la Şcoala Generală 11 au bodyguarzi plătiţi din banii părinţilor
nu stiam ca ii totuna daca acest articol este scris de un jurnalist...sau de o femeie de serviciu.Aviz celui ce a scris acest articol sa se uite intrun dictionar sa vada care e diferenta dintre portar si bodyguard!in caz de esti femeie cred ca nu iti este tot una daca o primesti din spate cu un cm in jos sau sus!!!imi cer scuze de acest exemplu,,,,,iar portarul este portar adica are ce are cu poarta iar bodyguardul pe linga poarta mai si poate bete sau despartii batausii la nevoie!baga tu un portar de 60 de ani sa desparta niste batausi de 16-20 de ani...DESTEPTULE CU CLASE MULTE.....
Postat 28 Octombrie 2012, 14:54 de pip
foarte bine
bravo lor, decat un portar pe 600 ron care munceste conform salarului
Postat 28 Octombrie 2012, 14:31 de someone
bihorel facea pe el
1. Si portarii sunt platiti tot de parinti [impozite si taxe], dar nu pentru a exercita forta fizica. 2. Daca tu, bihorel, crezi ca cei 700ron pe care ii ia un portar constituie un premuiu pentru care sa se ia la intrecere musculosii patriei, esti pasta. 3. Ideea de a posta forte la intrarile in scoli / spitale este de bun simt in conditiile crescande ale saraciei si departarii tot mai mari fata de reperele civilizatiei, ar fi trebuit sa vina chiar din randurile conducatorilor urbei, pentru a le da ceva de lucru purtatorilor de caschete.
Postat 28 Octombrie 2012, 14:31 de bihorel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON