URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Noiembrie 2016, 12:52

Bihorel: Zece avantaje ale prăbuşirii dealului Ciuperca

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bihorel a descoperit 10 posibile avantaje ale faptului că grădina Ciuperca a luat-o la vale.

1. Cardiacii nu mai trebuie să se forţeze să ajungă în vârful dealului, vine dealul la ei.

2. Dalele, conform şefului de proiect, pot fi refolosite. Ca balast la submarine.

3. PSD-iştii, distruşi că nu mai puteau fotografia coşul fumegând al CET-ului, au acum subiecte de imortalizat.

4. Dacă dealul e lăsat în paragină, în doi ani va arăta ca înainte de modernizare, spre bucuria nostalgicilor.

Citeşte mai departe, pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
moderator
ok. tristule mai bine ramai clovn. ne deprimi pe toti. daca la tine in firma(asociatie, institutie, ferma) a gresit un coleg, iau ceilalti colegi vina asupra lor? sau da el socoteala pentru ce a facut? cine a fost managerul de proiect e direct raspunzator pentru asta inpreuna cu proiectantul si constructorul.
Postat 16 Noiembrie 2016, 12:06 de User anonimizat
in locul primarului explica bihoreanul
Ma intreb, de ce oare domnul primar nu ne spune, in direct, ce crede despre aceasta intamplare ... si simte nevoia sa foloseasca acest mesager. Ok, am inteles, sper ca mai apuc si eu sa-mi bat joc la fel de actuala conducere a orasului, momentul se apropie cu pasi repezi, 11 decembrie!
Postat 16 Noiembrie 2016, 11:07 de ClovnTrist
moderator
citeste cineva dintre moderatori comentariile utilizatorului vocilebihoreanului29? intreb si eu deoarece mi se par deplasate total iar limbajul...
Postat 16 Noiembrie 2016, 09:23 de User anonimizat
RE: moderator
Le citim.
Postat 16 Noiembrie 2016, 10:46 de Moderator
!!!!
Jenant...
Postat 15 Noiembrie 2016, 18:48 de Tinas
PCR transpatinic. Ep.: Un ”avantaj” uitat
I. Avantajul nr. 11 - Eminenţele din Primăria Oradea nu mai trebuie să inventeze alte motive pentru a-şi fundamenta golirea şi mai temeinică a buzunarelor contribuabilului orădean (ex: măriri de tarife/taxe/impozite ş.a.). II. ”Faptele vorbesc!” 1. Bravii aleși locali PNL, dar mai ales funcționarii publici din Primăria lui don/faraon Ilie cu sarcini de serviciu concrete legate și de această investiție semi-faraonică, cum au acţionat preventiv, respectiv ce au păzit? Cardul de salariu/indemnizaţie, ca să nu îl piardă? 3. Pentru ”activul de bază” din jurul domnului Janoş Mang de la PSD Bihor: Nişte poze pentru albumul electoral ”Faptele vorbesc!” - ediţia 2020, aţi făcut? Sau şi atunci veţi face figurație la alegerile pentru funcția de Primar al Municipiului Oradea?
Postat 15 Noiembrie 2016, 18:45 de stefan
Nea ilie, nu trebuie sa votam pnl-ul ca sa afle miticii despre noi!
Zicea birtinezul sa votam pnl, sa se stie la Bucuresti despre noi! Se stie nea ilie si dragi bihorei si lucrurile se vad mult mai clar si mai CORECT decat le vede presa oradeana. Voi cita dintr-un articol din Adevarul. ,,Pe 25 octombrie a.c., primăria Oradea anunţa că accesul pe aleile Grădinii publice de pe Dealul Ciuperca a fost închis provizoriu, pentru ca firma Abed Nego să poată repara denivelările apărute la mai puţin de un an de la amenajarea lor. „În cursul zilei de ieri (n.r. - luni, 24 octombrie), reprezentanţii municipalităţii, ai Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, ai proiectanţilor şi ai firmei executante a lucrărilor au verificat în teren starea Dealului Ciuperca, ajungând la concluzia că este nevoie de efectuarea unor lucrări de remediere a aleilor dalate, care au suferit denivelări din cauza tasărilor şi alunecărilor de teren. Lucrările de remediere vor fi executate în cel mai scurt timp, ţinând cont şi de condiţiile meteo”, se preciza, atunci, într-un comunicat de presă remis de Biroul de Presă al primăriei Oradea. Tot la acea dată municipalitatea menţiona că executantul lucrărilor, firma SC Abed Nego, „va remedia pe cheltuiala proprie deficienţele constatate cu privire la aleile dalate, în conformitate cu garanţia de 5 ani de zile acordată lucrărilor”. Lucrările de amenajare a Dealului Ciuperca au fost finanţate prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, valoarea totală a investiţiei fiind de 1.942.304 euro. Acestea au fost efectuate pe o suprafaţă de 38.759 mp, fiind începute în decembrie 2014 şi finalizate la finalul lunii decembrie 2015. Încă din timpul executării lor, amplele lucrări s-au dovedit destul de greu de executat, mai exact, fiind vorba de un deal, pentru a nu o lua la vale, s-a impus realizarea unor ziduri de sprijin din gabioane, pline de pietre. Au fost realizate alei noi, puncte de belvedere, o cafenea, un amfiteatru, perdele de apă şi chiar şi o pasarelă nouă, suprafaţa amenajată fiind de 4 ha. După ce constructorul a beneficiat de mai multe termene de prelungire, termenul iniţial fiind luna iunie 2015, lucrarea a fost predată la finalul lunii decembrie 2015, nu fără anumite probleme de execuţie, printre primele nereguli sesizate fiind unele dale şi borduri crăpate. Reprezentanţii constructorului au admis la acea dată că lucrarea nu este perfectă, dar au promis că deficienţele vor fi remediate la anul. Din păcate, nu numai că nu au mai fost remediate niciodată, ci au fost lăsate de-a dreptul de izbelişte, ajungându-se la dezastrul de acum." Ca intr-un film prost, pe la locul ,,crimei" au trecut luni dimineaţă, Marius Moş, directorul Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională (DMPFI) din cadrul primăriei, coordonatorul investiţiei, Marius Ionaşcu, patronul firmei Abed Nego - executantul lucrărilor, şi arhitectul Daniel Tivadar, proiectantul lucrării.
Postat 15 Noiembrie 2016, 18:20 de pinonel
@vocilebihoreanului29
Tu vorbesti de "irinaloghin" caci WOW nu exista. Linisteste-ta ; acu cativa ani am zugravit ( spoieli cu var) un grup sanitar la un liceu dupa care directoarea era foarte revoltata ca dupa spoiala nu au disparut crapaturile din zidarie . Asa si Irina ar vrea ca gazonul sa opreasca dealul daca nu de vina e gradinarul. chiar asa de ce nu e arata si gradinarul cu degetul , ca si el are vina lui ca a respectat proiectul si amandoi sunt vinovati ca nu au facut ce le trecea lor prin cap. Se vede deslusit ca astia sunt (asta suparati pe noi si nu pe cauzator) angajati in mod direct sau indirect de PMO si de acolo isi sug veniturile !
Postat 15 Noiembrie 2016, 17:55 de scortosul
Bine măcar că ...
nu ne-am unit cu sânmartinul pentru că așa am fi distrus și Băile Felix și 1 mai , mă refer la păduri
Postat 15 Noiembrie 2016, 17:40 de vocilebihoreanului29
@wow
Executantul doar execută pentru că își ia banii și gata ! Primarul a fost inițiatorul proiectului deci cine s-a gândit la acest proiect și a știut clar cu dovezi știincifice că nu se puteau executa lucrări de fel și nici aviz de la ministerul mediului , deci primarul e de vină și trebuie băgat la pușcărie dacă nu pentru influențarea alegerii constructorilor proiectului atunci măcar pentru crimă împotriva planetei !
Postat 15 Noiembrie 2016, 17:38 de vocilebihoreanului29
...
Nici o reacție ? Dealul Ciuperca a fost complet distrus ! Și nici un protest în fața primăriei , nimic ? Bolojan a fost inițiatorul proiectului deși știa , a fost avertizat că nu se poate lucra pe Dealul Ciuperca , că trebuie lăsat exact așa cum este ! Nici aviz de la mediu nu a exstat ! Și tot nu e de vină primarul , inițiatorul proiectului ? Atunci să vă ia naibii cu tot orașul ăsta de kkt cu locuitori indiferenți și indolenți ! Sper să vină cu buldozerele la voi în casă , să spargă toate conductele de apă la care se lucrează acum ! Mama voastră de nesimțiți ! Fir-ar a dracu de țară mizerabilă condusă de mafioți nenorociți cum distrug ei viitorul tuturor ! RUȘINE !
Postat 15 Noiembrie 2016, 17:07 de vocilebihoreanului29
:) :( :) :(
Sa radem sau sa plangem la articolul asta ???? Astia sunt ziaristii urbei !!
Postat 15 Noiembrie 2016, 16:51 de scortosul
?????????????????????
Naspa articolasul..Daca fuge si dealul tau?Ramai cu donatia moka?Te-ai gindit???
Postat 15 Noiembrie 2016, 16:49 de grigore
@bihorel
"Nimerit" era, să prezentaţi numele primilor zece implicaţi în ctitorie. Mergea şi "minerit" având în vedere că e vorba de ceva "săpături".
Postat 15 Noiembrie 2016, 16:07 de eutanasiu
Zece :ptr. incompetenta crasa.
Repet , daca am voie : ingineri constructori i,ingineri geologi , arhitecti , etc egal zero barat. In genere, nu numa la chestiuneea "Ciuperca ". Si, Bihorel, lasa gluma, aici chiar nu e cazul !...Te-nteleg, haz de necaz, da'cred ca s-a depasit orice limita in problema "Ciuperca ".
Postat 15 Noiembrie 2016, 15:37 de Iness
?
Mai are Absorbitorul multe proiecti(le) în lucru? (2016/2020)
Postat 15 Noiembrie 2016, 15:25 de eutanasiu
e clar...
...ca n-aveti nici o rusine, dar daca credeti ca mai puteti pacali pe cineva va inselati ! E timpul sa va reorientati, baieti !
Postat 15 Noiembrie 2016, 15:14 de AgentulTermic
Slabut
Chiar slabute avantaje. Toata trupa eBolojanului a conceput la parodia asta?
Postat 15 Noiembrie 2016, 14:51 de User anonimizat
!!!!
Era de preferat să se lucreze cu constructori chinezi ( cu firmă din " nenorocita " de Chină comunistă ! ). Făceau totul ca lumea, bașca terminau într-o lună, hai două !
Postat 15 Noiembrie 2016, 14:06 de TDS
wow
Va dați seama că cel care a scris articolul asta are loc de munca? Dacă el poate, oricine poate. Nu mai are nimeni scuza. În rest, ar trebui constructorii sa poată fi trași la răspundere în cazuri din astea. Nu se poate sa faci ceva cu atâta incompetenta, de parcă ar fi prima oara în istorie când se construiește ceva pe un deal.
Postat 15 Noiembrie 2016, 13:52 de IrinaLoghin
hai nu zau..
Asa o fi?
Postat 15 Noiembrie 2016, 13:41 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON