URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iunie 2013, 11:31

Bihorel a vorbit cu liderii comunităţii maghiare despre scandalul redenumirii Parcului Olosig

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consilierii locali ai UDMR au votat, joia trecută, împotriva redenumirii Parcului Olosig în Parcul Mihai Viteazul, iar reprezentanţii PPMT au protestat în timpul şedinţei de la Primărie. Bihorel a luat părerea liderilor comunităţii maghiare pe această temă:

"Rozica Birău, ex-viceprimar: Hat denumirea de Olosig, Tokai şi Rheday trebuie musai să înlocuim că nu poate românii să pronunţe? Dacă nu poate să pronunţe atunci de ce se pronunţă cu privire la asta denumiri?"

Citeşte continuarea pamfletului pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
Ba
Minoritatea se supune majoritatii asa ca ungurilor ciocu mic.
Postat 08 Iulie 2013, 17:14 de NrN
oradeanca
pentru oradeni oradeni acel loc este si v-a fi OLOSIG ca suntem romani ,unguri ori turci .Oradeanu spune ca ne intilnim in statia de tramvai de la Olosig ,Dumnezeu stie ce tot botezam si rebotezam si cite un "iluminat" care se da mare oradean creaza disensiuni .Locuitori ai orasului romani si unguri istoria orasului trebuie sa o respectam inpreuma iar "nasi" de ocazie sa cladeasca ceva nou pe care au dreptul sa il revendice.Lasati ORADEA ,ORADEA nu ii stergeti trecutul nu creati disensiuni din care nu are nimeni nimic de cistigat
Postat 26 Iunie 2013, 15:41 de mos eugenia
ungaria
voi, ungurilor, ziceti ca ati construit cladirile din oradea? ia mai citeste.... le-au ridicat EVREII care au condus si pe care i-ati urcat i n trenuri, OREADEA DEVENIND CEL MAI MARE GHETOU din UNGARIA VOASTRA MARE... rusine
Postat 25 Iunie 2013, 10:40 de ana
hi5
si acum urmeaza faza a2 mutarea statuii lui M.Viteazul in acel parc,macar asa o sa aiba si calul ce paste
Postat 24 Iunie 2013, 21:50 de ocsi
hi5
hi 5- gojdu a facut studiile la Budapesta si a trait acolo timp de vreo 60ani ( vezi Wikipedia) luceafarul care a fost pe langa un poet valoros si un mare antisemit vezi poeziile publicate,nu stiu de cecrezi ca ungurii sunt cei mai izolati cand auzind stirile nu auzi decat lucruri excelente facute de conationali nostri in strainatate si atunci ca sa spalati rusinea spuneti ca sunt tigani
Postat 24 Iunie 2013, 21:45 de ocsi
hi5
ocsike, exemplu: Emanuil Gojdu. Chiar si Eminescu a avut legatura cu Oradea prin revista Familia. Dar... aerul vostru de superioritate e incurabil, si din cauza asta ramaneti super uimiti cand natiile din jur (sarbi slovaci romani etc) va trosnesc din cand in cand. Si tot din cauza asta sunteti una din natiile cele mai izolate din Europa.
Postat 24 Iunie 2013, 19:57 de :)
:)
da este foarte"BISZTOS" cetatene :),nu este complex de superioritate ci pur adevar in afara de Iosif Vulcan nu prea mai gasesti romani de asemenea calibru pe cand daca putin studiu istoria orasului Oradea Mare vei gasi N nume care au facut ceva pentru acest oras denumit si "MICUL PARIS"
Postat 24 Iunie 2013, 08:39 de ocsi
schlauch
VOI, VENITURILE,SUNTETI PERSONA NON GRATA IN ORADEA. ATI ADUS IN ORAS, MIZERIA, CORUPTIA, MANELELE, SI CE ESTE MAI RAU. DACA VA UITATI LA CLADIRILE ISTORICE, VA DATI SEAMA CA MAGHIARII ERAU CEI CARE AU CONSTRUIT ACELE CLADIRI FRUMOASE. VOI NU AVETI NICI UN DREPT SA DENUMITI LOCURI CARE NE APARTIN NOUA.
Postat 24 Iunie 2013, 08:10 de Lübecker ecke
laughing stock
"alte culturi mult mai dezvoltate" hahahahahahahahahahaha ez bisztos ocsi? Din nou complexul asta de superioritate de care rade toata lumea :)
Postat 24 Iunie 2013, 02:34 de :)
imigranti
pentru toti imigrantii care au venit in Oradea Mare fugind de la sapa si de la coada vacii nebune este normal ca istoria acestui oras este o nulitate,pot si reusesc cu complicitatea actuale consiliu local sa-si bata joc de nume care au conotatii istorice si culturale , in numele nationalismului balcanic toate denumirile ce nu sunt romanesti ci apartin unei alte culturi mult mai dezvoltate greu acceptate de imigranti trebuie sters ,redenumit,chiar daca numele propus nu are nici o tangenta cu istoria acestui fost minunat oras Micul Paris inainte sa fie invadat de imigranti ,cred si sper ca adevaratii Oradeni nu sunt de acord cu acesti imigranti
Postat 23 Iunie 2013, 22:05 de ocsi
@Cineva
Cimitirul din Olosig e pentru Olosig si face parte din istoria Oradiei Sau Olaszi. Tu/voi nu aveti nici nu se putea sa aveti macar UN MORMINT roman in CIMITIRUL OLOSIG. Acuma distrugeti cimitirul - Razbunarea contropitorilor.
Postat 23 Iunie 2013, 22:02 de Istoric
io
Afara cu romani din europa. Inapoi la cort de unde ati venit, neam de hot si mincinos. PARTIUM FOREVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 23 Iunie 2013, 21:58 de Janiga
Din Oradea
Nu este mai usor sa arunci cu apelativele :"ungur imputit", "**** retardat" , " **** nenorocit" etc . . decat sa te documentezi, sa gandesti, sa apreciezi???.....
Postat 23 Iunie 2013, 21:57 de Cineva
@istoric
Gheorghe Gorun si Liviu Borcea = niste contropitori din moldova si albania. opinia lor are aceas valore = ***. si tu esti *** sholdoveanule, OLOSIG = OLASZI e o parte din Oradea, si istoria sa , tu esti un contropitor de pe vremea lui ceusescu cel nebun care va adus aici sa construiti trecutul.
Postat 23 Iunie 2013, 21:56 de husasan
****
Denumirea de Olosig, la fel ca si Orasul Nou, Velenta si Subcetate, tine de istoria orasului Oradea si nu are nimic de-a face cu cimitirul. Va recomand sa cititi ''Istoria orasului Oradea'', volum coordonat de Gheorghe Gorun si Liviu Borcea. Poate va mai dumiriti despre ce este vorba. Macar sa stiti istoria orasului in care traiti. Si sa nu treceti ca boii pe langa cladirile istorice construite in cea mai mare parte de evrei
Postat 23 Iunie 2013, 20:36 de istoric
Când consilierii judeţeni se chinuiau să pronunţe numele teatrului maghiar aţi râs de ei !?!
...
Postat 23 Iunie 2013, 20:23 de Carp III
EU
Daca ii schimba numele in parcul Mihai Viteazul .. ii strang pe unguri de gat numele ?
Postat 23 Iunie 2013, 19:58 de EU
@gobri
asa e. era un loc neingrijit. plin de mizerii. In prezent, municipalitatea a facut ordine si curatenia acolo. municipalitatea, trebuie sa schimbe vechea denumire care nu are nici o noima. are dreptate claudiu. olosig, are o asociere cat se poate de negativa.
Postat 23 Iunie 2013, 14:33 de q.e.d.
olosigulluiclaudiu
Saracul de tine , nu te lasau sa vagabondezi prin cimitire, cine stie ce iesea din tine , daca ai fi fost mai curajos. In esenta tu nu intelegi problema ridicata, nu este vorba de cimitir, ci de un cartier, te pricepi???
Postat 23 Iunie 2013, 13:00 de gabriel
oradea
Olosig este un cimitir, un loc care era taboo pentru mine cand eram mic. Nu indrazneam sa intru, nici nu aveam pentru ce la cata mizerie si oameni fara adapost locuiau in el. Daca nu ma insel Olosig, detine si recordul de timp pentru violuri consecutive in acelasi loc. Numele de Olosig este o pata pe acest oras, nu are nimic pozitiv asociat. TREBUIE SCHIMBAT!
Postat 23 Iunie 2013, 12:00 de Claudiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON