URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Decembrie 2012, 09:16

Benzina, ca apa: Ce a descoperit Curtea de Conturi la instituţiile publice din Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Camera de Conturi Bihor a finalizat, recent, un control asupra modului în care instituţiile publice din judeţ gestionează consumul normat de combustibil. Ocazie cu care s-a descoperit, cu stupoare, că cei mai mari consumatori nu sunt nici Consiliul Judeţean, nici Primăria Oradea, care s-au încadrat în normativul stabilit, de maximum 250 litri de benzină ori motorină pe lună, pentru un autovehicul.

La acest capitol, campioană este Primăria Cefa, ale cărei maşini au consumat, fiecare, câte 650 de litri de combustibil pe lună. Acum, din două una: ori într-adevăr maşinile din Cefa circulă pe Lună, ceea ce duce la un consum sporit de combustibil, ori benzina e folosită de edili şi în scopuri medicale, pentru eradicarea ploşniţelor, păduchilor şi a altor animale intime.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
250Litri?
Cum saracie sa consume 250 Litri pe luna? lucreaza la transporturi cumva astia din primarii? ca eu abia daca mi-am putut permite 10 litri de benzina pe luna cand lucram pt 750 ron.... si cu diploma de licentza... tzara luț papura voda....
Postat 12 Decembrie 2012, 14:40 de UnRomanOarecare
aurel
dar cu porcii pe care-i taie in grajd si-i valorifica in magazinele din comuna cum ramane??? ce face protectia consumatorului si politia sanitar-veterinara?dar cu terenurile agricole pe care le lucreaza?canalizarea de peste un milion de eu, ce venituri personale i-a adus plus celelalte smecherii?
Postat 04 Decembrie 2012, 21:49 de alin
imaculatu
primarul a ,,cumparat" o parcela de teren de la primarie,pe care a construit o casa. poate e corect dar nu moral.
Postat 04 Decembrie 2012, 21:40 de alin
trebuie sa terminam cu ura la Cefa
Sunt de parere ca ar fi un moment bun ca domnul primar sa se debaraseze de niste elemenete nocive din preajma sa, care ii fac rau si care il intoxica cu tot felul de prostii, motiv pentru care in comuna noastra s-a ajuns la o situatie tensionata. La locale am avut pentru prima data drept de vot si am votat Miti Barnau. Acum am sa votez fara nici un fel de retinere pe domnul deputat Roman. Nu regret ca l-am votat pe Miti dar regret ca se lasa influentat de oameni cum sunt Calin Mihes si Adi Iancu. Acesti oameni fac foarte mult rau comunei si domnului Mitit Barnau si sunt cei care au pus vrajba intre primar si deputat. Sunt aproape sigura ca nu sunt straini de acest consum exagerat de mare de combustibil. In al 12-lea ceas trebuie sa reparam lucrurile si sa nu mai lasam niste oameni de nimic sa ne dezbine si sa-si bata joc de o comuna intreaga.
Postat 04 Decembrie 2012, 06:20 de M.E.
traiasca duhul lu Iancu
duhu lu Iancu Adrian meseriasu tepar care sta mai mult in primarie la Cefa decat la el acasa
Postat 04 Decembrie 2012, 06:06 de Dodu
miti cel corect
una dintre ele cu momentele dulci dintr-un ap din spatele liceului sinteza,asa-i cand uiti geamul deschis
Postat 03 Decembrie 2012, 21:18 de din
miti cel corect
e normal acest cosum,masinile sc elicon se alimenteaza din cota primariei,miorita isi alimenteaza saptamanal mertanul,iar barnaul pozeaza in cel mai cinstit primar din lume.stati linistiti,pana lka sarbatori mai apar doua bombe
Postat 03 Decembrie 2012, 21:16 de din
au mama ce de kilometraj!!!
pai la un calcul asta e echivalentul a 2500 km parcursi /luna cu un consum mediu de 10 km/100km! Vai de capul meu ce nesimtire!!! Sa le ia casa si sa-i amendeze la inchisoare cu ei, si de cauma sa umble numai cu pasul!
Postat 03 Decembrie 2012, 14:44 de de mirare_srl
nu lacomi pe ce este al altuia, idiotule !!
mariti alocatiile la copii sau dati le alimente sunt in crestere daca va e frica ca cumpara alcool de bani, dar nu va bateti joc de popor , pana cand mai vreti sa furati ?Orfani ce mnanca GUNOIE imputite in structuri de STAT< profitori nevolnici ce sunteti ?
Postat 03 Decembrie 2012, 10:45 de nu au rusine, fura
nu lacomi pe ce este al altuia, idiotule !!
hotiiii pe truda celor care munces, lasati banii la copii nu mai intretineti toti paraziti care nu au responsabilitate sa si castige painea, cat de prosti pot fi romani, extraordinar ! Daca nu esti capabil sa ti oferi strictul necesar du te la manastire apa si paine primesti, copii nu sunt capabili, mai continuati cu asa crima in masa ?
Postat 03 Decembrie 2012, 10:42 de nu au rusine, fura
RIKI
jos primaru' ...altul in schimb......
Postat 03 Decembrie 2012, 10:05 de kiki
daca-s fi pentru o zi presedinte...
250 litri combustibil/luna/autoturism reprezinta dublu sau triplu fata de cat consuma un contribuabil obisnuit pentru masina personala, din banii sai! Nerusinat de mult costa intretinerea acestor functionari publici care pe langa butoiul de benzina lunar, mai primesc telefonul cu abonament platit tot de contribuabili, laptop de ultima generatie idem, secretara cu silicoane si par blond, diurna si deconturi la restaurante, cheltuieli de protocol, etc. Ce bine-i sa fii angajat la stat!
Postat 03 Decembrie 2012, 10:02 de viceprimarul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON