URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Mai 2013, 10:10

Banii jos! Şefii din Universitate, ameninţaţi cu salarii pe măsura productivităţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Rectorul Constantin Bungău le-a prezentat în urmă cu mai bine de o săptămână senatorilor universitari aşa-numitul raport al planului operaţional pentru 2012, adică un fel de dare de seamă cu obiectivele îndeplinite şi cu cele ratate.

Concluzia finală a fost că executivul a reuşit să îndeplinească 67% din ce îşi propusese pentru anul trecut, motiv pentru care unul din senatori, mai isteţ, a cerut ca salariile rectorului, prorectorilor şi decanilor să scadă cu 33%, adică cu procentul de neîndeplinire.

Ce a zis rectorul când a auzit, pe www.bihorel.ro

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Se lucreaza
Stati linistiti este in analiza si realitatea de "ieri si de azi".
Postat 09 Mai 2013, 08:41 de angajat
Adevar
Domnule sau doamna "student" Chiar crezi in ceea ce spui?? Cred in puterea adevarului, cred ca esti "prost informat/a" asupra multor aspecte din U.Oradea. Intr-adevar sunt camere si se poate verifica, de ce esti atat de sigur pe realitatea de azi? Mai analizeaza!!
Postat 08 Mai 2013, 14:23 de DDD
Ajutor pentru cine vrea
Domnule rector. Sunt camere analizati-le si comparati cu pontajul distinselor doamne. Veti avea mari surprize si in ceea ce priveste prezenta in confruntare cu pontajul lor si in ceea ce priveste comportamentul si limbajul acestora. Sunt dovezi clare in acest sens in urma unui scandal avut cu o distinsa angajata de acolo. SPER CA CINEVA CANDVA VA REZOLVA PROBLEMA ACESTOR PILOASE. Mai sunt si alti pilosi "vedete" in aceasta institutie exemplu de vazut la secretariate, contabilitate, personal si evident "profesori". Va veni si ziua adevarului.
Postat 07 Mai 2013, 21:39 de student
Curatenie acolo domnule rector
Hei DDD nu este vorba de de bumeranguri aici. Este vorba despre chiul cronic si absente cu saptamanile pe rand a personalului bibliotecii si asta de ani de zile. Si pana la urma problema principala este scoaterea din faliment a institutiei, prin masuri de reducere a banilor aruncati degeaba. O mare parte din bani sunt "aruncati si buzunarele" personalului slab pregatit, arogant si chiulangiu in masa de la biblioteca. Stiu multi din institutie despre cum va impartiti zilele de chiul. Exista chiar si un grafic de "programare a zilelor de chiuleala " asta in urma scandalurilor dintre voi pe subiectul ncine absenteaza mai mult. Despre asta se vorbeste mai jos. Fiti cinstite si recunoasteti ca sunteti prea multe si va "calcati pe picioare".
Postat 07 Mai 2013, 21:24 de student
Adevar
Domnilor sau doamnelor, utilizatori ai Bibliotecii Universitatii din Oradea, incerc sa inteleg cine, sau ce, va determina sa faceti afirmatii la adresa personaluilui fara a aduce argumente concrete, fara a avea "dovezi'' in sprijinul celor afirmate.Daca utilizati serviciile noastre stiti ca fiecare angajat are legitimatie, stiti ca programul de functionare este respectat (daca aveti dovezi contrare, ziua, ora.?) conform cu legislatia in vigoare, conform cu regulamentul de functionare. Chiar daca o persoana a gresit, este omenesc, nu e corect sa catalogati un intreg colectiv sau mai grav sa aruncati cu pietre in persoane care si-au petrecut zile si nopti pentru punerea la dispozitia dumneavoastra a unui asemenea lacas. ADEVARUL mai devreme sau mai tarziu iese la lumina, NU uitati, iar legea bumerangului este valabila si pentru domniile voastre! Inainte sa acuzati pe cineva poate ar fi bine sa meditati, sa incercati sa vedeti "ce ?"si "de ce ?". Nu vreau sa disculp pe nimenea ''cine nu lucreaza, nu greseste'' insa a aduce la generalizare "o intamplare'' este prea mult!(Daca exista).Domnule sau doamna ''cadru didactic'', astfel se face din punctul dumneavoastra educatia pedagogica??
Postat 07 Mai 2013, 19:33 de DDD
dezamagire
domnule rector oare toti sefii din universitate sunt asa de destepti precum directoarea bibliotecii, atunci nu ma mir ca merg prost lucrurile.
Postat 06 Mai 2013, 23:08 de cadru didactic
propunere
dupa parerea mea acest domn rector bungau daca nu este in stare sa conduca sa demisioneze sa lase pe altul.nu ii este de ajuns ca are firme???????????????? ce salar mai vrea????????????????
Postat 06 Mai 2013, 09:57 de dobitoc
Fraierilor
VISE !
Postat 05 Mai 2013, 22:29 de Bungau
Inginerie economica
Da domnule Curila asa vom face si vom da noi primul exemplu. Nu voi mai circula toata ziua buna ziua cu masina institutiei. Voi folosi masina doar la deplasari in alta localitate. Voi folosi masina proprie sa vin si sa plec de la munca iar soferul personal il voi trimite in concediu fara salar pentru o perioada alaturi de alti colegi ai nostrii care nu isi justifica veniturile pentru cele 8 ore pe zi. Voi reduce personalul unde este cazul, exemplu la Biblioteca unde programul este de "femei gravide" acolo sunt pontate tura 2 cate 5 si raman 2 persoane si sambata la fel si unde debandada este maxima, la fel editura, la fel la catedrele cu probleme, casa de oaspeti, asa zisa ferma pomicola. Am un plan maret de masuri pe care le voi aplica pentru trecerea la regim de avarie si iesirea din "buda" in care suntem. Din regim de avarie cu sprijinul inteleptilor senatori si a economistilor de renume pe care ii avem, vom lua masuri de revenire economica prin tot felul de inginerii economice la nivel de profesionisti ca doar suntem elita stiintei ca mari Profesori doctori ingineri Universitari.
Postat 05 Mai 2013, 22:26 de Bungau
@Bungau
Ai dreptate. Pe langa asta vom lua masuri de taiere a salariilor celor din conducere cu 50% cat si le-au marit in toamna lui 2012 fara a fi sustinute de realizari sau merite plus 33% pentru nerealizari. Ne vom dona institutiei pana la revenirea situatiei economice indemnizatiile de conducere. Asa vom da noi exemplu pentru ceilalti colegi cu salarii peste 5 000 ron care si ei vor cere taierea salariilor pana la suma de 5 000 ron. si asa mai departe pana la 2 000 ron, cate 1 000 Ron, suma sub care nu vom mai lua masuri de reducere acesti colegi fiind si asa batuti de soarta de regula acestia fiind cu munca si cei "mari" cu veniturile mari desigur. Nu vom anula bonurile de masa a celor saraci si care muncesc in conditii mizerabile si care abia isi intretin copii, cu venituri sub 700 Ron. Vom reduce acele cadre didactice si personal tesa care nu isi justifica veniturile. Ne vom debarasa de acel lider de sindicat care aduce numai necazuri si pagube institutiei.(vezi cat am platit la executori judecatotresti ptr. mizeriile sale) Asa sa ne ajute DUMNEZEU! Dupa fapte si rasplata in CERURI. INTELEPCIUNE TUTUROR. Bafta domnule rector sa va vedem ce minte aveti.
Postat 05 Mai 2013, 22:02 de Pres senat Curila
Planul de prevenire!
Veniturile le va scadea de la an la an avand in vedere ca din 1995 incoace nr de nasteri a inceput sa scada, plus ca toti cei care au dorit sa isi faca diplome au avut posibilitatea sa isi faca pana acum, avem un nr mare de absolventi cu diplome care someaza, universitatile trebuie sa se reinventeze si sa inceapa sa se adapteze la cererea din sectorul privat atat cel intern cat si cel european, nu in ultimul rand sa isi reduca nr de angajati si sa isi taie singuri din salariile nesustenabile din punct de vedere al veniturilor si al rentabilitatii universitatilor, competitia a crescut multi tineri prefera sa studieze afara avand in vedere mediocritatea profesorilor care predau in Romania, ce sa m- ai vorbim de sanse egale si perspective.
Postat 05 Mai 2013, 14:59 de Bungau
comentariu
OARE STITI CAT AU SALARIUL ACEST RECTOR?????????DAR PRORECTORII???????VA SPUN EU PESTE 12000 LEI PE LUNA INTREBAREA ESTE CE FACE ACESTI OAMENI PENTRU ACESTI BANI?????????????PR.......EA MOARE DE FOAME IAR EI INOATA IN BANI.RUSINEEEEEEEEEEE.SUMA CE DEPASESTE 5000 LEI MAI BINE A-TI DONAO CASELOR DE COPII SAU PERSOANELOR CU PROBLEME.
Postat 05 Mai 2013, 11:07 de bugetar
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON