URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 August 2016, 08:58

Amendă pentru Bolojan: Primarul Oradiei, sancţionat cu 8.000 lei pentru că oraşul nu asigură condiţii de transport persoanelor cu dizabilităţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan s-a ales cu o amendă de 8.000 lei. Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a amendat municipalitatea orădeană pentru că nu asigură condiţii de transport persoanelor cu dizabilităţi locomotorii prin achiziţionarea de mijloace de transport în comun cu podea joasă sau prin montarea unor platforme mobile în dreptul treptelor.

Citeşte continuarea, pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
Vazand cum se fabuleaza pe forum
de catre indivizi care nu au habar despre ce vorbesc si mai ii si acuza pe altii ca mint, nu ma pot abtine. Greenpeace România a lansat raportul “Starea termocentralelor pe cărbune din România în 2016”, in care se scrie negru pe alb ca 21 dintre cele 31 de grupuri energetice pe carbune din Romania functioneaza ilegal si fara a respecta conditiile de mediu. Asta inseamna ca din 11 termocentrale doar doua functioneaza legal. Intre cele care au functionat ilegal s-a numarat si cea din Oradea. Intrebare, cate dintre celelalte opt termocentrale si-au "furat"amenzi precum cea din Oradea? Raspuns, nici una. Si alea care au fost amendate au primit amenzi de 40.000 - 60.000 de lei, adica fix pix. Cine are doi neuroni valizi, poate trage concluziile, cine nu... nu!
Postat 17 August 2016, 10:05 de User anonimizat
Asta nu-i amenda, e incurajare!
Ce rost are sa-i dai o amenda de 8.000 de lei unui om despre care se spune ca a venit primar cu un abc falimentar si acum e milionar?! Rolul unei amenzi e de a corija un om, fortandu-l sa indrepte lucrurile de frica amenzii. Amenda trebuia ,,suplimentata” cu un spor zilnic, consistent, de cateva sute de lei, pana se rezolva problema! O penalitate de 500 de lei /zi intarziere l-ar fi mobilizat. P.S. Vazand cum se minte, se cuvine o indreptare: electrocentrale a fost amendata de garda de mediu dupa ce a ,,pudrat”, in mod repetat, cu cenusa, cartiere intregi din Oradea. Riposta celor de la electrocentrale: ,,de vina ar fi filtrele invechite, care ar trebui sa stopeze cenusa sa urce pe coşul cet-ului si care necesita sume mari de bani pentru a fi inlocuite. Aceste sume nu sunt alocate intrucat anul viitor municipalitatea va incepe constructia unei centrale noi, pe gaz.” 1. Situatia nu s-a ivit de la o zi la alta, ea a durat de ani buni 2. Nimanui nu i-a pasat de sanatatea oradenilor, obligati sa inspire cenusa ani in sir. 3. Cine greseste, plateste! Din pacate amenzile au fost platite de noi, oradenii, ca asa au hotarat ,,alesii”... Un sfat: cine e mincinos n-ar trebui sa fie niciodata uituc!
Postat 12 August 2016, 16:43 de pinonel
LOL
Cati troli pe forum!!! Asa, pentru curiozitatea mea personala, as vrea sa stiu, care este orasul din Romania, care indeplineste aceasta cerinta (perfect fireasca) legata de asigurarea conditiilor optime de transport pentru persoanele cu dizabilitati? Just for fun! Si avand aceasta lista, tot pentru distractia personala, as mai dori si lista oraselor care au mai fost amendate pentru nerespectarea cerintei. E bine ca "institutiile statului" "e vigilente", dar le banuiesc ca sunt cam ticaloase. Pot sa spun fara sa stau prea mult pe ganduri, cel putin cinci municipii, a caror CET-uri (pe carbune) nu respecta conditiile de mediu, dar amenda si-a luat doar Oradea. La fel e si cu transportul in comun pentru persoanele cu dizabilitati. Nu cred ca e vorba de rea-credinta sau nepasare, dar inlocuirea parcului de tramvaie si autobuze, costa ceva bani,, iar bani europeni pentru asa ceva nu cred ca s-au dat, sau cel putin eu n-am stiinta. In rest, ce sa zic, frumoasa tara, pacat ca-i locuita!
Postat 12 August 2016, 10:05 de User anonimizat
amenzi
CNCD-ul ar trebui sa ne dea o lista si cu celelalte orase care au primit amenzi. Si de ce nu si judete pt ca si transportul inter-judetean a la fel. Nu de alta dar sa nu se creeze discriminari si la amenzi.
Postat 11 August 2016, 15:56 de andy
amenzi de la "nimicuri"?
Nu stiu daca primarul ar incerca “aventura” de a se deplasa asemenea unei persoane cu dizabilitati.Cu siguranta numai atunci si-ar da seama de totala sa lipsa de preocupare fata de acesti oameni cu nevoi speciale Pistele de biciclete finantate din fonduri UE au fost pana mai ieri "pe val" - de fapt pe trotuar ,asta este preocuparea profitabila ,ca dupa 5 ani li se sterge urma… Vezi pe str.Onestilor unde PUG-ul prevede construirea unor blocuri peste 3 ani ingloband si zona pistelor de biciclete care au implinit 5 anisori. De aici lipsa hartilor sau a continuitatii acestor piste care vor disparea ca si cum n-ar fi fost .
Postat 11 August 2016, 15:05 de platona
Poza spune totul
Laleaua pare cam "dubită"!
Postat 11 August 2016, 13:28 de eutanasiu
Imbecilitatea celor ce fac legi care nu se pot aplica
Noi nu avem bani suficienti pentru a asfalta toate strazile orasului sau a termina schimbarea tevilor de apa si vin niste nimicuri sa dea amenzi pentru lucruri care nu costa chiar 3 lei. Nu vreau sa spun ca n-o fi adevarat dar unele mijloace auto chiar sunt conforme. Chiar isi permite orasul sa schimbe toate mijloacele publice de transport public pentru a respecta legea? Eu cred ca sunt lucruri mult mai urgente de facut. Ce parere au actualii parlamentari oradeni? Oare nu ar trebui schimbate legile care nu sunt in regula?
Postat 11 August 2016, 13:16 de Dorian
BA DA
@vocilebihoreanului29: Ba da, titlul este foarte clar! Dar poate fi și o figură de stil! Gen PRIMĂRIA SUNT EU!
Postat 11 August 2016, 12:46 de TDS
Nici o şansă la C.C.!
Ivana Trump de la Curtea de Conturi e venită în staţiune. Sinecura primită după meritele deux sebite din Bucureşti nu prevede în fişa postului decât drepturi. Obligaţii avem doar noi (ca bugetul să-i asigure venitul)! Mai primeşte şi bonusuri (peste 10.000 euro/an) din prejudicii. Aşa se explică de ce, oricum, bonusul este asigurat conform principiului "puţin de la mulţi".
Postat 11 August 2016, 12:12 de eutanasiu
@TSD
Titlul nu e car ? Amendă pentru Bolojan ! Și Bihoreanul e un editorial de partea lui Bolojan să-l fardeze,să-l machieze,să arate bine
Postat 11 August 2016, 12:11 de vocilebihoreanului29
CURTEA DE CONTURI
Totuși nu îmi este clar cine a fost amendat ? Primarul sau Primăria? În prima situație amenda o plătește personal. Dacă însă o achită Primăria suma trebuie recuperată de la cel care se face vinovat de situația creată ! Adică tot BIG! Curtea de Conturi, cu ochii bine deschiși!
Postat 11 August 2016, 12:02 de TDS
Bolojan Gavril Ilie
Amendat că nu și-a făcut datoria , treaba de primar.Dat totuși cam mică amenda de 8000 de lei când se fură mult mai mult
Postat 11 August 2016, 11:54 de vocilebihoreanului29
Singura parte proastă aici
E că tot noi plătim amenda , din bănișorii noștrii
Postat 11 August 2016, 11:51 de vocilebihoreanului29
...
Și tramvaiele Siemens nu exact asta fac?
Postat 11 August 2016, 10:30 de Cristi7
!!!!!
@andreimagheru: Ba mai mult decât atât....
Postat 11 August 2016, 09:22 de TDS
un gind bun
Ii doresc multe amenzi in continuare.
Postat 11 August 2016, 09:15 de andreimagheru
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON