URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Mai 2011, 10:50

Vrei să fii fotomodel? Ai grijă: alte zâmbete, alţi ţepari!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Se vede că criza s-a adâncit în buzunare, altfel nu se explică de ce tot mai mulţi orădeni devin victimele agenţiilor de fotomodele fantomă, ce promit marea cu sarea, dar de fapt nu fac decât să încaseze banii de la muşterii pentru ca apoi să dispară fără să-şi onoreze obligaţiile.

Aşa e şi Sun Media Ageny, care a adunat zeci de reclamaţii prin oraşele pe unde reprezentanţii săi au umblat şi care acum vinde iluzii orădenilor promiţându-le că pentru nişte sume de nimic pot ajunge pe coperţile marilor reviste.

Mai mulţi reprezentanţi ai firmei defilează de-o săptămână pe Corso pentru a racola fraieri, mai cu seamă fete tinere şi mame cu copii buni de pus în reclame, cărora le cer iniţial 60 de lei. După ce plătesc, orădenii sunt puşi în faţa unui contract prin care firma se angajează să le facă un album cu 15 poze, contra a 200 de euro.

Zeci de naivi se scotoceau zilele trecute pe Corso după banii pe care să-i dea reprezentanţilor agenţiei, visând la ziua în care vor fi fotomodele.

Cel mai probabil, şmecherii cu aparate foto vor dispărea din oraş odată ce-şi vor umple buzunarele, cum au făcut-o şi alţii înaintea lor. Iar după ei vor rămâne doar orădenii picaţi de fraieri, care au plătit pe nişte poze cât ar fi dat pe un aparat foto cu care s-ar fi putut "închipui" măcar câţiva ani...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
iiiiiii
va recomand sa faceti o ancheta mai ampla in ceea ce-i priveste pe cei de la Sun-Media. este mai mult decat evident ca sunt niste escroci si niste hoti, care profita de naivitatea unor oameni. din pacate insa,nu pot fi opriti pentru ca au stiut ce sa scrie in contracte. pagubitii pot recurge la instanta, dar nici macar acolo nu este garantat castigul de cauza. cred totusi ca un articol foarte detaliat despre cine sunt de fapt si cum procedeaza ar putea deschide ochii cetatenilor si asa sa nu mai cada si altii in plasa lor.
Postat 19 Noiembrie 2012, 16:56 de ioana
iancu
si pe mine m-au oprit acum cateva luni cand am fost in tara in orasu oradea..eram cu fetita de mana....am mers am asculatat......fata era incantata....are numai 12 ani....poia am dat 100 de euro pt un inceput de contract...dupa care am facut si sedinta foto cu fetita....am dat alti 60 lei.....dupa care a ramas sa ma contacteze in italia unde locuiesc....dar nimik....miau telefonat din tara ai mei ca a ajuns o scrisoare unde ar trebui sa mai platesc 129 de euro...dar unde sa platesc daca nus cum sa fac....nimeni nu ma contac teaza....ham....mincinosi vor numai banii de la oamneni....nimik altceva...cine ea masuri pentru astfel de lume?
Postat 06 Noiembrie 2012, 12:51 de mariana
Sunt si in Timisoara
pe mine tocmai ce m-au oprit in Timisoara, undeva pe centru. dar le-am facut jocul... am ascultat cumintel, am lasat sa fie tot cum au zis ei, am parut entuziasmat si dupa ce au zis: 70 de lei te rog le-am zis ceva de genu... nu detin la mine acesti bani momentan, la care s-au uitat urat si au zis cv de genu...pai sa vii azi pana la 6 cu ei. E 6 fara 20 aku si ei poate tot asteapta...:)))
Postat 29 Octombrie 2012, 17:41 de Claudiu
cine ia masuri pentru tot ce se intampla?
Sa le fie rusine pentru ceea ce fac,nerusinati ce sunt.
Postat 28 Octombrie 2012, 14:48 de mos
Teparii dau tunuri
Se pare ca nu prea intereseaza autoritatile noastre ce se intampla pe corso,demult trebuiau opriti teparii astia.Astazi ma plimbam cu copilul pe centru si m-au oprit si pe mine,dar treaba parea destul de suspecta pentru ca trebuia sa iei o decizie foarte urgenta in legatura cu colaborarea lor,deloc nu m-ia parut in ordine toata smecheria asta asa ca am luat copilul si am plecat.Dar este trist ca au fost multi care au platit taxa asta de70 RON!!!!!!!!!!.......
Postat 18 Septembrie 2012, 23:17 de EVA
ha ah ha
si pe mine m-au acostat panacotarii anu trecut pe corso dar cand am auzit ca imi si cer bani i-am ejectat rapid. aveti grija ca e mare teapa la nivel national cu agentia asta!!!
Postat 23 Iulie 2012, 17:08 de emilut din germania
Noi tepe de la Sun Media agency
acum in 2012 au reaparut acestia de la asa zisa agentie. Incearca vrajeli cu aparitii in Cosmopolitan, Avantaje, cataloage Avon, Oriflame. Taxa pe care o cer acum e 69 Ron!!! Atentie , incearca la toate categoriile de varsta , nu numai adolescenti! Dvs ca reprezentanti ai presei , a doua putere in stat, de ce nu sesizati Politia, Parchetul daca dansii nu se autosesizeaza???
Postat 21 Mai 2012, 08:37 de Munt Iulia
Politia ce pazeste?
Tipii aceia de pe corso, sunt de cateva saptamani acolo.Au mai fost in Oradea si se vede treaba ca nu s-au lecuit oradenii care iau teapa.Mare este gradina de fraieri!!! Politia nu ia nici o masura? Au toate actele in regula acei tineri de isi permit sa lucreze la lumina zilei?...Chiar ma intrebam cat dureaza sa-i vada cineva acolo in zona magazinului King Art!
Postat 26 Mai 2011, 19:52 de Boom
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON