URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Mai 2018, 18:43

Tupeu de MAI! Un autocar al Poliţiei de Frontieră a blocat atât pietonii cât şi bicicliştii în zona bazei Dinamo din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un autocar al MAI, folosit de Poliţia de Frontieră, a reuşit să blocheze, miercuri după amiază, accesul pietonilor şi al bicicliştilor, parcând totalmente neregulamentar, lângă baza sportivă Dinamo Oradea.

Cum nu avea voie să parcheze pe carosabil, şoferul autocarului a ales să ocupe atât trotuarul cât şi pista pentru biciclişti care trece prin zonă, punându-i în pericol pe aceştia. Ca şi cum nu ar fi putut parca fie în curtea bazei sportive, fie câţiva zeci de metri mai încolo, în parcarea amenajată.

Fotografia care atestă abuzul a fost transmisă BIHOREANULUI de un cititor, care a acuzat, pe bună dreptate, "lipsa crasă de respect a MAI".

"Am sunat şi la Poliţia Locală (ora 16:50) şi am formulat şi o petiţie şi pe Oradea City Report (ora 17:00), dar mă aştept să nu fie suficient, pentru că am mai păţit să semnalez Poliţiei Locale nereguli şi să vină doar după 2-3 ore şi nenumărate apeluri insistente. Poliţia Locală a spus că va trimite un echipaj. Nu am avut timp să răman la faţa locului pentru a urmări dacă soseşte echipajul, tocmai pentru că ştiu din experienţă că ar putea să dureze un număr mare de ore sau chiar să nu vină deloc, dar m-am săturat să fim batjocoriţi de toate instituţiile la fiecare interacţiune cu ele!", a reclamat cititorul BIHOREANULUI.

Contactat pe această temă, directorul Poliţiei Locale Oradea, Cristian Beltechi, a confirmat, practic, spusele orădeanului. La aproape două ore de la sesizare, la faţa locului nu se deplasase încă nici un echipaj.

"S-a înregistrat sesizarea şi va merge un echipaj în acea zonă. În momentul de faţă avem o singură patrulă care se ocupă de aceste sesizări, ori în prezent (ora 18.15 n.r.), poliţiştii locali sunt în teren la 6 reclamaţii privind ocuparea locurilor de parcare rezervate la domiciliu, care trebuie tratate cu prioritate deoarece Consiliul Local le-a garantat orădenilor locuri de parcare atunci când aceştia le-au închiriat contra cost", a spus Beltechi. Totuşi, el a promis că un echipaj va ajunge în zonă.

Rămâne de văzut dacă imaginea transmisă inclusiv autorităţilor va fi folosită la sancţionarea "oamenilor legii"...

UPDATE:

După câteva ore de la sesizare, un echipaj al Poliției Locale a ajuns, totuși, la fața locului. Rezultatul? „Patrula de serviciu s-a deplasat la fața locului, iar șoferului i-a fost pus în vedere să elibereze trotuarul și pista de biciclete”, după cum se arată în răspunsul afișat pe Oradea City Report.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Rezolvată
Șoferului i s-a pus în vedere să elibereze trotuarul și pista de biciclete. Booon, merg sa parchez acolo, stau langa mașină și mă parasc singur. O sa stau și o sa primesc toate înjurăturile, o sa îmi cer scuze pietonilor și bicicliștilor, dar vreau sa mi se pună în vedere același lucru. In caz contrar, exista precedent, deci mă fac procesoman. O patrulă avem în oraș? Câți angajați avem la poliția parcuri? Că la mailuri nu mai răspund de mult, 83 de zile trecute peste cele 30 legale
Postat 24 Mai 2018, 20:15 de poiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON